Mi tegyek, ha egy közeli hozzátartozóm a paranoid személyiségzavar tüneteit mutatja, és elég súlyosnak tűnik az állapota?
Most teljes egészében leírtad, ami a (volt) legjobb barátommal történt 4 éve... nála is így kezdődött, majd mikor már a szülei nem bírtak vele, ráhívták a rendőröket és a mentőket, zárt osztályról pár hét múlva hazaengedték, utána normális volt hónapokig, Majd az egész kezdődött elölről, akkor nagyon nagy gondokat kevert, ismerősei, és családja köreiben ekkor én nem bírtam elmondtam a szüleinek, hogy rendszeresen fogyasztunk marihuánát, ezen sokkal kevésbé akadtak ki mint amennyire én számítottam rá. De újra bevitették kórházba, csak most elmondták az orvosnak ezt a körülményt is... Ezek után az orvosok 2 hónap zárt osztály után mániákus skizofréniát, vagy valami ilyesmit állapítottak meg... Ezek után 2 évig pszichológushoz járt, pénzt nem kapott, és mivel mi féltünk tőle, meg amúgy is abbahagytuk a füvezést így nem is szívott, tök normális volt, aztán elmehetett gyárba dolgozni, mint megváltozott munkaképességű, ott pár hét alatt összehaverkodott egy pár sráccal, akikkel elkezdett kokainozni bulikban, és füvezni, mi próbáltuk lebeszélni róla, de kiröhögött minket és azt mondta, hogy rossz csak egyszer történhet az emberrel, meg hogy mi tudatlan idióták vagyunk... rá pár héttel törölte magát fb ről, elzavart mindenkit, közölte, őt senki sem érti meg igazán, utál mindenkit... ekkor láttuk utoljára, ennek már közel 2 éve, a szülei sem tudják hol van... annyit tudunk biztosan, hogy kirabolt egy öreg nénit, és elhagyta az országot...
Nah bocs, hogy ennyit írtam, pedig csak arra akartam kilyukadni, hogy győződjetek, meg róla, hogy nem fogyaszt e bármilyen kábítószert rendszeresen, és próbáljátok meg minél előbb eljuttatni egy szakemberhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!