Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Önbizalomhiány? Depresszió?...

Önbizalomhiány? Depresszió? Vagy csak egyszerűen selejtnek születtem?

Figyelt kérdés
22 éves srác vagyok, fogjuk rá jóképű is. Testalkatommal sincsenek nagy gondok, DE! Mi az oka annak, hogy az életben egyáltalán nem tudok boldogulni? Kommunikáció téren 10 es skálán -3 vagyok, köpni nyelni nem tudok egy-egy témához, de kizárólag csak személyesen/telefonon, mert írásban remekül megy. Nem találom a helyemet kb 8 éve. Nem tudom mit akarok az életben, nem tudom, hogy miért is élek. Próbáltam hobbit találni, ami leköt és érdekel, próbáltam barátkozni nem egy emberrel, de mindenki úgy tántorog vissza, mintha leprás lennék. És nem jövök rá, miért vagyok ilyen. Mentális probléma valószínüleg. Családi helyzetem nem a legjobb, édesapám alkoholista, bátyám különböző szereken él. Egyedül édesanyám az, aki tartja a lelket, a családot. Persze vannak jövőképeim, legalább is arról miket szeretnék, hogyan szeretnék élni, hogyan lennék boldog. De amint elindulok az egyikhez vezető úton máris visszafordulok. Gyávaság? , a kitartás hiánya? , a magány? , nem tudom. Öngyilkosság néha eszembe jut, de nem vagyok önző azzal a néhány emberrel szemben akik szeretnek. De kilátástalannak érzek mára már mindent. Önbizalmamat már egynéhány éve elvesztettem. Nem találok munkahelyet sem már egy éve. Gondoltam arra is, hogy az unicef-nek kéne dolgozni, segíteni az embereken, hogy legyen valami értelme is a létemnek, de végül itt sem jutottam tovább az internetes információ szerzésnél. Tehát összegezve a kérdésem; mi lehet az oka annak, hogy ilyen béna vagyok az életben? Lesz ez valaha másképp? Vagy csak egy álmodozó kis naiv srác vagyok, aki ha tenni kell visszafordul? Kitől kaphatnék segítséget az elindulásban?
2012. szept. 22. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
csernus imre pont errol a temarol beszelt meg irt sokat. a rosszul nevelt gyerekekrol, gyavasagrol, onbizalomhianyrol. meg arrol hogy magunknak kell ebbol kijonni, nem masokba kapaszkodva. keress ra, sok videoja szol errol, meg konyvei, nekem sokat segitett.
2012. szept. 22. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

30/f

valamilyen szinten én is hasonló vagyok hozzá azzal a különbséggel hogy nekem sikerült megtalálni a célomat az életben, igaz, hogy hogy fogm elérni azt nem tudom mert nagyon nagy a szakadék én és a világ között.

alkalmatlannak érzem magam mindenre, a hivatalos kommunikáció nekem is gondot okoz.

Szerintem Neked is önbizalomhiányod van. Gyermekkorba ererdeztethető vissza. Próbálj találni valamit, amit szeretsz és csináld, csináld... És ne foglalkozz senkinek a véleményével!!! Határozd el magad az elveid mellett. Asszem ez lehet a kivezető út.

2012. szept. 23. 13:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2012. szept. 25. 06:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Körülbelül ugyanez nálam is, csak a csáladi háttér egy fokkal jobb.

Tényleg kezdj neki annak, amit szeretsz - teljesen magadtól, és CSAK úgy csináld, ahogy tudod, nem kell tökéletesen.

Ha pedig bárki kritizál, mondd meg neki - kedvesen -, hogy csak azt lehet kritizálni, aki csinál valamit. A többiek a tökéletesek.

Hajrá!

25/N

2012. szept. 28. 06:35
 5/5 anonim válasza:
Azt öngyilkosság SOHASE old meg semmit! Életedben van mit megváltoztatni, de halálod után ez lehetetlen! Légy erős és éld túl! más tippem nincs!Álmodozni nem baj!tartsd meg az álmaid! Ma már senki sem talál munkát! vagy nehezen... a családi problémák minden családban megvannak! Légy erős!
2012. szept. 28. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!