Hogy zárjam ki a fejemből?
Figyelt kérdés
Korábban olyan 13 éves koromig nagyon könnyen barátkoztam az emberekkel, társasági lény voltam. Viszont ekkortájt lett édesapám nyugdíjazva (börtönőr volt) és gyakorlatilag innentől egyfajta terrorban tart engem. Minden mozdulatomat árgus szemmel figyeli, szinte minden mondatomat lehallgatja és megalázó megjegyzéseket fűz hozzá. Egyrészt az önbizalmam, az eddig pozitív énképem teljesen romba dőlt, ráadásul visszahúzódóvá váltam, már nem merek az emberek fele kezdeményezni. Folyton csak rettegek, nehogy kiszemeljen és újabb megalázó szavakat vágjon hozzám, egyfajta üldözési mániám lett miatta...Ráadásul sose mozdul ki itthonról, úgyhogy egész nap ki vagyok téve a bántalmazó szavainak. Hogyan zárjam ki a fejemből? 17F2012. szept. 17. 22:52
1/5 anonim válasza:
Nem szoktál vele veszekedni? Olyan igazi, isteneset? Kamaszkoromban biztos így reagáltam volna rá.
2/5 anonim válasza:
Gondolom lassan érettségizni fogsz, és akkor jöhet a továbbtanulás. Válassz valami nagyon messze lévő fősülit, költözz oda koliba, és akkor kicsit felszabadultabb és nyitottabb is lehetsz, nem kell tartanod tőle, hogy figyel.
3/5 anonim válasza:
Én, őszintén mondom, hogy nagyon sajnállak ez miatt! (NEM lesajnállak, lenézően!)
Sokan beleesnek ebbe a hibába, akik olyan jellegű munkát végeznek.
Nekem van egy ismerősöm, akinek katonatiszt volt az édesapja. Otthon mai napig szinte parancsokban mondja az elvárásait! Nagyrészt ebből eredően a lánya (aki már 35 körüli) olyan önbizalomhiányban szenved, hogy ha viccelődnék vele, nevetés helyett elrohanna, hogy elbújjon oda, ahol senki nem látja.
Fél az emberektől, ugyanakkor mindenkinek meg akar felelni, és nem jópofizásból... :(
4/5 anonim válasza:
Van egy módszer amivel segíthetsz magadon, innen megtanulhatod:
5/5 anonim válasza:
Tudatosítanod kell magadban, hogy ez NEM a TE hibád, nem miattad van. Gondolj arra, hogy szegénynek ez a viselkedés "kötelező" volt évekig, és úgymaradt. Nekem anno hasonló esetben az vált be, hogy magamban mosolyogtam, és mondogattam, hogy perszepersze, meg blablabla....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!