Úgy érzem, hogy a pszichológusom kedvel engem. Ez nem baj szakmailag?
Szerintem egyáltalán nem baj. Ha belegondolsz jobb úgy együtt dolgozni akár munkahelyen, akár iskolában, ha a felek kedvelik egymást. Ez szerintem pont ugyanolyan. (És ilyen szempontból az is mímelés lenne, ha a pszichológus oltári semleges maradna feléd az idő múlásával is.)
Az meg majd lendít a terápián, ha elmondod neki a érzéseidet vele kapcsolatban.
Nem baj.
Nekem mikor először mentem hozzá, határozott elképzeléseim voltak, milyennek kell lennie egy pszichológusnak, és milyen a hely, ahol dolgozik.
Aztán csalódtam. Kellemesen. Én is éreztem idővel, hogy kedvel, eleinte frusztrált is, de aztán ezáltal jöttem rá talán 1 évre rá, hogy ők is emberek...
Sokan mielőtt hozzájuk mennek istenítik őket, és sokkal ridegebb, robotosabb kép él róluk. Persze van aki szereti a távolságot, és jobb ha nem ér hozzá a szakember.
Ezt te tudod, hogy a részedről zavar a dolog? Akadályoz a vele való beszélgetésben? Ha igen, akkor okozhat gondot.
Nekem egy nagy változásomat segítette elő, és akkor lepődtem meg igazán, mikor megölelt egyszer....
Nem kompenzáltam túl: jól esett és kész.
Normális ember vagyok azóta is, és nem okozott gondot a további beszélgetésünkben :)
De embere válogatja...
Ha azt éreznéd, hogy közömbös irántad, vagy egyenesen nem kedvel, akkor is járnál hozzá és őszintén megnyílnál neki, könnyebb lenne feloldani a szorongásod? Biztosan nem.
Semleges=tojik a fejedre - ha egyszer is ezt éreznéd, többet nem mennél hozzá, az tuti.
Segíteni szeretne rajtad, mivel hozzá fordultál és segítséget kértél tőle. A következő találkozásig rád se gondol, max. míg letisztázza, hogy merre vezessen tovább téged legközelebb.
"az a prekoncepcióm," "a pszichológus projekciós felület is egyben,"
Csak nem ezzel a dumával kezelnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!