Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem, hogy a pszichológus...

Úgy érzem, hogy a pszichológusom kedvel engem. Ez nem baj szakmailag?

Figyelt kérdés
Valamiért kicsit zavar, az a prekoncepcióm, hogy neki teljesen semlegesen kellene viszonyulnia hozzám. Mondjuk azt is tudom, hogy egy jó pszichológus projekciós felület is egyben, tehát az is lehet, hogy csak én hiszem, hogy kedvel?
2012. szept. 13. 14:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
A pénzedet kedveli, nem téged. Ne áltasd magad. Egy jó pszichológus, jó színész is egyben. Tuti meló. Pénzt kapsz azért, hogy meghallgasd olyan emberek nyavalygását, akik még arra sem képesek, hogy saját magukat átlássák. Meghallgatnak 1000 embert és mindenkit, minden lélektípust megismernek, ráadásul nemhogy ingyen, de még pénzt is kapnak érte.
2012. szept. 13. 14:24
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem baj. Ha belegondolsz jobb úgy együtt dolgozni akár munkahelyen, akár iskolában, ha a felek kedvelik egymást. Ez szerintem pont ugyanolyan. (És ilyen szempontból az is mímelés lenne, ha a pszichológus oltári semleges maradna feléd az idő múlásával is.)

Az meg majd lendít a terápián, ha elmondod neki a érzéseidet vele kapcsolatban.

2012. szept. 13. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Különben mivel foglalkozol?
2012. szept. 13. 19:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem baj.

Nekem mikor először mentem hozzá, határozott elképzeléseim voltak, milyennek kell lennie egy pszichológusnak, és milyen a hely, ahol dolgozik.

Aztán csalódtam. Kellemesen. Én is éreztem idővel, hogy kedvel, eleinte frusztrált is, de aztán ezáltal jöttem rá talán 1 évre rá, hogy ők is emberek...

Sokan mielőtt hozzájuk mennek istenítik őket, és sokkal ridegebb, robotosabb kép él róluk. Persze van aki szereti a távolságot, és jobb ha nem ér hozzá a szakember.

Ezt te tudod, hogy a részedről zavar a dolog? Akadályoz a vele való beszélgetésben? Ha igen, akkor okozhat gondot.

Nekem egy nagy változásomat segítette elő, és akkor lepődtem meg igazán, mikor megölelt egyszer....

Nem kompenzáltam túl: jól esett és kész.

Normális ember vagyok azóta is, és nem okozott gondot a további beszélgetésünkben :)

De embere válogatja...

2012. szept. 14. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha azt éreznéd, hogy közömbös irántad, vagy egyenesen nem kedvel, akkor is járnál hozzá és őszintén megnyílnál neki, könnyebb lenne feloldani a szorongásod? Biztosan nem.

Semleges=tojik a fejedre - ha egyszer is ezt éreznéd, többet nem mennél hozzá, az tuti.

Segíteni szeretne rajtad, mivel hozzá fordultál és segítséget kértél tőle. A következő találkozásig rád se gondol, max. míg letisztázza, hogy merre vezessen tovább téged legközelebb.

2012. szept. 15. 11:52
 6/11 anonim ***** válasza:
Én tanácsadó pszichológus vagyok (nem terapeuta), és az az igazság, hogy nem nagyon tudok olyannal dolgozni, akit nem kedvelek. De egyébként ez nagyon ritka. Szerintem rideg, semleges légkörben nem is lehet olyan jól problémákat megoldani, mint barátságos, közvetlen, a maga módján szeretetteli hangulatban. Így a kliensek örömmel jönnek, és én sem égek ki :)
2012. szept. 25. 00:31
 7/11 anonim ***** válasza:

"az a prekoncepcióm," "a pszichológus projekciós felület is egyben,"

Csak nem ezzel a dumával kezelnek?

2012. szept. 26. 12:51
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem, biztos a bölcsészdiplomával csesztem el a beszédstílusom. Vagy mikor Adrien Mole-tól olvastam az újévi fogadalmak közt, hogy minden nap megtanulok és hasznàlni kezdek egy új szót. Egyébként te hogy mondanád magyarul? Előítélet meg csakcsak fedi a prekoncepciót, de a projekciós felületre ötletem sincs.
2012. szept. 26. 20:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Csak az jutott az eszembe, hogy ez itt a GyK, és nem a Magyar Tudományos Akadémia székfoglalója. De ha ez a bajod, akkor ezt kell gyógyíttatnod.
2012. szept. 27. 10:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Olyan emberekkel veszem körül magam, akik értik mit beszélek. Szerintem kettőnk közül inkább téged minősít, hogy ezekről a szavakról a Tudományos Akadémia Székfoglalója jut az eszedbe.
2012. szept. 27. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!