Már legalább 1 éve küszködök pánikbetegséggel, 3 hónapja pedig járok pszichiáterhez aki antidepresszánst és nyugtatót írt fel. Elkezdtem sportolni és rendszeresen relaxálni is, így néha-néha teljesen megfeledkezem erről a problémámról, néha pedig sajnos még nem sikerül. Amit viszont nem tudok még kontrollálni azok a pániktünetek, azaz egy olyan állandó szorongó érzés melyből a legkisebb „érzelmi inger” kiválthat egy pánikrohamot. Ezek lennének a pániktünetek roham nélkül? A pánikroham időtartamával és lefolyásával sajnos tisztában vagyok, viszont ez az előbb leírt állandó szorongás még lehet rosszabb, olyan mintha valaki ülne a mellkasomon és sűrűn sóhajtozok és jellemzően nyugalmi állapotban jön elő. Ha ráparázok akkor pedig kerülget a roham, a hasmenés, hányinger :(
Ezek a folyamatos tünetek ritkán jönnek elő maximum pár napra, de nem olyan mint egy pánikroham inkább mintha annak előszele lenne.
2012. aug. 13. 13:31
2/9 anonim válasza:
családfelállítás hellingerrel erre a tünetre
2012. aug. 13. 16:26
3/9 anonim válasza:
A pánikbetegség, vagy a depresszió sohasem jelentkezik tisztán, hanem olyan kevert állapot lép fel. Ezért is nehéz diagnosztizálni. Amit leírtál az olyan GAD ( generalizált szorongás), és pánik keveréke. Tudod ez a legelső, amit a szakorvos megállapít. Nos, a diagból, a testi-lelki állapotodból, a tevékenységedből, és a korodból állítja össze a doki a gyógyszeredet, amitől mindenki fosik, meg nem akarja szedni. Ezért kell elmenni szakorvoshoz, és beszedni a gyógyszerét. Erre nem jó a csalántea, meg az orbáncfű. Már annak, aki szeretne meggyógyulni.
2012. aug. 13. 22:19
4/9 anonim válasza:
Kérdező!
Most olvasom, hogy jársz pszihiáterhez, és gyógyszered is van. Nos, akkor ami új tüneted van ( lehet a gyógyszer hatása, de lehet a betegség valamilyen megváltozása) feltétlenül, mihamarább mond el a doktorodnak. Ugyanis cca a 3. hónapban szokták véglegesen beállítani az adagot, meg a szert. lehet, hogy nálad valamit változtatni kell. Gyógyulj meg
2012. aug. 13. 22:47
5/9 anonim válasza:
Ne gyógyszerekkel próbálkozz, látod, nem is hatnak, menj el pszichológushoz, mert az okokat kell megtalálni. Amíg nem tudod a pánikrohamok okát, és azzal nem csinálsz valamit, addig nem fogsz meggyógyulni.
2012. aug. 14. 10:23
6/9 anonim válasza:
Kedves Előző hozzá szóló! Nem tudom, hogy tapasztalatból beszélsz e vagy megint egy gyógyszer ellenes lázadóval van dolgunk, de bizony és sajnos van amikor a gyógyszerre szükség van! Én pl már szerintem nem is élnék ha nem kaptam volna. Abban igazad van, hogy ez önmagában nem elég, van, hogy terápia is szükséges mellé, és igen a kiváltó okot tudni kell. A kérdésből nem derül ki, hogy tudja e már, de ha jó pszichiáterhez jár akkor el kellett indulniuk afelé, hogy megtalálják azt.
Kérdező! Rengeteg fajta antidepresszáns létezik és sajnos nem biztos, hogy elsőre az igazit kapod. Nem tudom, hogy a pszichiáterrel beszéltetek e arról, hogy esetleg váltsatok, mert bizony 3 hónap után, már jól kéne lenned. Megfelelő gyógyszer mellett 3 hónapon belül olyannak kéne lenned mint előtte, nyugtatók nélkül. Kivizsgáltattad maga? Milyen gyógyszerek szedsz és mióta? Ha gondolod írj privátban, hátha segíthetek. Sajnos én is megjártam a poklok poklát.. Minden jót és kitartást!
2012. aug. 14. 22:37
7/9 anonim válasza:
5. vagyok, és pszichológus. Saját tapasztalatból beszélek. Ha tudnád, hányan jöttek úgy, hogy nem hatott a gyógyszer, pedig évekig szedtek mindenfélét, viszont impotenciát és egyéb mellékhatásokat okozott! Pszichoterápiával viszont csodálatosan gyógyítható. Nem vagyok gyógyszerellenes, de csak végső lépés kellene, hogy legyen.
2012. aug. 15. 11:45
8/9 anonim válasza:
Én nem vagyok pszichológus, viszont nekem saját bőrömön megszerzett tapasztalataim vannak. Attól függetlenül biztos, hogy egy pszichoterápia hasznos dolog, de én nem mentem. Féltem a gyógyszerektől az tény, viszont a szenvedés ami akkor rajtam volt sokkal erősebb volt. Most már lényegesen jobban érzem magam és terápiát pedig kapok a szeretteimtől.
2012. aug. 16. 10:42
9/9 anonim válasza:
A citromfűtea egyébként hatásos :) 3 hónap nagyon kevés, tarts ki még egy kicsit, és ha teszel érte, el fog múlni. Próbálkozz autogén tréninggel (nem tudom, hogy relaxáció alatt mit értesz), illetve kognitív tanácsadással, terápiával. Hozzám is rengetegen jönnek amúgy, akik évekig szedték a bogyókat, és nem oldódott meg a problémájuk... de olyat is hallottam, akinek tényleg segített. Szóval, én azt javaslom, hogy ha a gyógyszerektől nem tapasztalsz javulást, lépj tovább, mert akkor Neked más módszer való. Sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!