Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hiszel abban, hogy a kitartó,...

Hiszel abban, hogy a kitartó, keményen végzett munka meghozza gyümölcsét?

Figyelt kérdés

2012. aug. 9. 21:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A válaszokból az derül ki, hogy attól függ, milyen gyümölcsöt akarsz szüretelni.

Ha szakmailag akarsz fejlődni, mindenképp megéri keményen dolgozni. Én úgy veszem észre, a tehetség kevésbé számít (am is elég megfoghatatlan dolog ez a "tehetség"). Van Goghról pl. úgy tudom, nem volt különösebben tehetséges festő kezdőként, ráadásul ez a kezdés is elég kései volt, de megszállottan dolgozott, és korai halála ellenére, tehát rövid idő alatt szuper festő lett belőle - meg sikeres is, csak ezt ő ugye már nem tudhatta... Persze becsvágyra, komoly érdeklődésre, elkötelezettségre és hasonló motiváló erőkre is szüksége volt ehhez, amit összefoglalóan akár tehetségnek is nevezhetünk.

Viszont ha nem szakmai elismerésre, hanem kifejezetten pénzre és/vagy hatalomra, sikerre fáj a fogad, a kemény munka bizony nem minden esetben elég. Tudni kell azt is, hol, mikor és kivel kell dolgozni az ilyen sikerért.

2012. aug. 20. 15:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Amikor kicsi voltam, még hittem, de már tudom, hogy nem így működik. Azt a fajta "kitartó munkát", ami a mai világban tényleg meghozza a gyümölcsét, inkább meghagyom az útszéli hölgyeknek, akik hivatásszerűen foglalkoznak vele.
2012. aug. 27. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen...
2012. szept. 18. 17:00
 14/14 anonim ***** válasza:
már nem.
2012. szept. 21. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!