Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pánikbetegségem van (feltét...

Ha pánikbetegségem van (feltételezhetőleg) akkor azt kezelheti a háziorvosom vagy be kell utalnia valahova?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 9. 19:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én is pánikbeteg vagyok. Az én háziorvosom, írt fel nekem xanaxot és beutalt engem az ideggyógyászatra. Tudom, elég szörnyen hangzik, de nem volt olyan vészes, a doki nem írt fel semmi gyógyszert csak beszélgettünk meg beutalt 10 alkalom gyógymasszázsra. A xanaxot csak akkor szedem ha rohamom van és az mindíg segít, kb havi két-három alkalom. Minden jót!
2012. aug. 9. 21:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, a háziorvos is elkezdheti a kezelést. legalább is addig, amíg meggyőződik róla, hogy a tüneteid nem testi eredetűek, ezért elküld pár vizsgálatra. Erre az időszakra ad nyugtatót, hogy átvészeld. Ha minden leleted jó, de a pl. pániktünetek nem múlnak, beutal a megfelelő helyre. Ezért kell a háziorvosnál kezdeni. A pszichiáter nem ér rá kivizsgáltatni, hogy nincs e szívbajod, gyomorbajod, stb. Őhozzá már csak a pszichiátriai beteg jusson el.
2012. aug. 9. 23:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A beutalással csak azért van gondom mert ez a sok vizsgálat idő és nem szeretnék elkéretőzni a munkahelyemről.

2012. aug. 10. 04:16
 4/6 anonim ***** válasza:

1.Pszichiátriára NEM KELL beutaló.

2.Pánikbetegséget a háziorvos (hivatalosan) nem kezelhet, mivel ő csak általános orvos.

3.A Xanax, vagy bármelyik másik nyugtató csak tüneti kezelésre alkalmas. Magát a betegséget nem szünteti meg, a betegséggel együttjáró tüneteket enyhíti.

2012. aug. 10. 09:10
 5/6 A kérdező kommentje:

"3.A Xanax, vagy bármelyik másik nyugtató csak tüneti kezelésre alkalmas. Magát a betegséget nem szünteti meg, a betegséggel együttjáró tüneteket enyhíti."

Nekem tökéletesen elég lenne a tüneti kezelés. Háziorvos felír ilyet szorongásra?

2012. aug. 11. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, felírhat háziorvos is Xanaxot, más kérdés, hogy lelkiismeretes orvos nem tesz ilyet és ez egy nagy csapda! Ha magát a betegséget nem kezelik, akkor egy idő után egyre több Xanaxra lesz szükséged, mivel hozzászokik a szervezeted és egy idő után már nélküle nem is fogod tudni élni a normális életedet.

A betegséget kell kezelni, nem a tüneteket!

2012. aug. 13. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!