Hogyan vegyek elég erőt magamon? Nem bírom leküzdeni a pánikbetegségem
Körülbelül 1 hónapja kezdődött el alvászavarral, akárhányszor aludtam el mindig felriadtam, majd másnaptól már el sem tudtam aludni, beteg voltam, s ez az alvászavar társult a nyeléstől való félelemmel, elmentem háziorvoshoz a problémámmal, aki frontin 0,25 mg-os tablettát írt fel, de ez sem segített, ezért elmentem a pszichiátriára, ahol zyloramot, rivotrilt és medazepam-q-t kaptam. Már az első rivotril után jól aludtam, az evésem is javult, teljesen helyre jöttem, majd két hét után újra kezdődött minden. Visszamentem a pszichiátriára más gyógyszereket kaptam (helex sr, sertadepi), de ezektől nem javultam csak egyre rosszabbul lettem. A háziorvosom azt tanácsolta ne szedjem egyik antidepresszánst se, ezt be is tartom. Több, mint egy hete nem alszom, vagy ha el is sikerül max. 1 óra múlva arra kelek, hogy tiszta víz vagyok, nem merek aludni csak meredek magam elé. Az evésem is egyre nehezebb, kimerült vagyok, ismét hőemelkedésem van (37,6). Próbáltam nyugtató teát is és valeriánát is, de ezek sem hatnak. Állandóan ideges és feszült vagyok légszomjjal társulva, mindenki azt mondja körülöttem, hogy vegyek erőt magamon hisz csak én tudom legyőzni, de nagyon nehéz, s látom a szeretteimen is a szomorúságot. Mit tegyek?
19/L
A rosseb essen abba a háziorvosba, aki felülbírálja a szakorvos utasításait. Amit őurasága tanácsolt, az nem használt egy kalap sz.rt se.
Vajon hogy képzeli, hogy azt meri tanácsolni, hogy ne szedd ezeket a gyógyszereket?
Vajon a nőgyógyász által felírt szereket is felülbírálja?
Vagy a fül-orr-gégész által felírtat?
Esetleg van pszichiáteri szakvizsgája, hogy ilyen okos?
Persze a háziorvos könnyen osztja a "jó" tanácsokat, mivel neki nincs pánikbetegsége. Ezért ajánlott egy sima nyugtatót, ami viszont nem ért egy kalap sz.rt se pánikbetegségre. Csak a tüneteket nyomja el.
Amit viszont a pszichiátrián adtak, az használt. Az a tény, hogy ez nem volt tartós az eredmény, azt jelenti, hogy jó helyen tapodatóztak, csak nem találták el a tökéletes gyógyszert számodra. A pánikbetegségre való gyógyszereket minden betegre egyénileg kell kikisérletezni, hogy melyikből hány darab hozza meg a javulást. Minden betegnek más és más gyógyszer és adagolás hoz javulást. Neken például két félét kell szednem. Mire kijött ez a felállás, addigra kipróbáltunk legalább 5 félét a pszichiáteremmel.
És ne legyél türelmetlen!!!!!! A pánikos és antidepresszáns gyógyszerek nem azonnal fejtik ki a hatásukat, hanem csak 3-4-5 hét múlva. Addig tűrni kell. Ezek a szerek nem olyanok, mint a fájdalomcsillapító, hogy beveszem, aztán fél órán belűl lesz valami.
Menj csak vissza a pszichiátriára, és hallgass a szakorvosra. A legfontosabb, hogy ha nincs azonnal javulás, ne veszítsd el a türelmedet. E betegségnek a gyógymódját ki kell totózni mindenkinél.
A háziorvosod vszeg nagyon jól ért a vérnyomásméréshez, de a pszichés betegségek gyógyításában még lenne mit tanulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!