SOS! Melyik orvoshoz forduljak, rohamos szellemi leépüléssel?
Az utóbbi másfél évben totál leromlott az arc memóriám, a rövidtávú memóriám is siralmas, nem beszélve, hogy a felfogóképességem is haldoklik, nem tudom jobban kifejezni.
1. Munkatársaim közül volt pár akinek csak 1 hónap után tudtam megjegyezni az arcát pedig nap, mint nap láttam őket. (5-6 ember).
2. Feledékenyebb vagyok, mint voltam. Fel akarom írni a dolgokat, de mire odaérek elfelejtem. Naponta 4-5x előfordul, h kimennék valamiért a szobából vagy bejönnék a szobába valamiért és ott toporgok, mert elfelejtettem, miért is mentem a helységbe.
3. Ha elmagyaráznak valamit, h ezt és ezt ilyen sorrendben kell megcsinálni, elfelejtem a sorrendet, nem abba a sorrendbe csinálom. Nem emlékszem, hogy miről beszélgettünk 5 perce. Ilyesmik.
Evvel a problémával melyik orvoshoz forduljak? Körzeti azt mondta rá, hogy ez mással is előfordul, stb. Én ezt nem érzem normálisnak. Más 10-20 dolgot vásárol cetli nélkül én meg 3 db-nál már felírom. 75 éves nagymamánk emlékszik arra, hogy mi volt 3 napja az ebéd vagy, hogy meg kéne ennem vacsira ami ebédkor nem fért belém.
Valaki segítsen, mert nem bírom!!!!
23/N
Neurológia szerintem is, ill. pszichológus, pszichiáter.
Valóban mással is előfordul, de ha úgy érzed, hogy rohamosan romlik a helyzet, menj orvoshoz.
Lehet idegi-agyi probléma, de az is lehet, hogy valami lelki trauma ért, nagyobb idegi megterhelés, ami így hat rád. Volt ilyen? Ha igen, a pszichológusnál öntsd ki a lelked.
igen, és sok víz, sport is kell ám. Neurológus, Neuropszichológus. Ez egy kevésbé ismert tér. Többek között teszteket végez, hogy hogyan működik a memóriád, és tanácsot ad.
Szedsz valamilyen gyógyszert? Nincs valami egyéb betegséged, pl. epilepszia? Ha igen, a kezelőorvosodnak mindenképpen említsed meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!