Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mások BOLDOGSÁGának nézése...

Mások BOLDOGSÁGának nézése okozhat depressziót ha te nem vagy boldog?

Figyelt kérdés
Mert szerintem igen

2012. júl. 29. 22:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
:DDDDDD Azért hál istennek ritka az az öngyilkosság, amiben az áll a búcsúlevélben, hogy "öngyilkos lettem, mert xy boldog"... Azért ennyire ne dramatizáljuk túl!
2012. júl. 30. 10:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Itt nem csak erről van szó. Mert ha vki látja, hogy más boldogabb nála, kisebb lesz az önbizalma, leértékeli magát, hogy ő bezzeg nem jutott el odáig és ez súlyos önkritikus állapotot válthat ki. Ha valakinek nincs önbizalma, az könnyen ebbe a csapdába eshet. És így fokozódhat a dolog, egészen a depresszió állapotáig. És sajnos az öngyilkosság gondolata sem kizárt. Ez mind a személyiségen és a lelki erőn múlik.
2012. júl. 30. 15:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, de ez akkor is nevetséges túlvariálása az egésznek. Ilyen erővel extrém esetben az is okozhat öngyilkosságot, hogy a szépen festett körmöd megkarcolódik...
2012. júl. 30. 15:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Csak hogy a köröm probléma nem éppen mély lelki probléma, ez teljesen más. Ha vki eleve nincs megbékélve önmagával, akkor egy másik ember boldogsága könnyen mélyebb érzelmi válságba állíthatja őt. Magyarul: akit zavar más boldogsága, annak saját magával van problémája.
2012. júl. 30. 15:12
 15/16 anonim ***** válasza:
Oké, nagyon sok újat mondtál, köszi. Egyet én is mondok: a csakhogy egy szó, de ne legyél emiatt öngyi!
2012. júl. 30. 15:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Okozhat... ha te már rég egyedül vagy,és nem is emlékszel rá milyen az igazi és őszinte önzetlen szeretet,ha nincsenek meg ezek a szép dolgok az életedben,üresnek érzed magad.napról napra csak minden ugyanoylan,sokan átvernek,nincs egy biztos pont az életben,elhagyod magad a végén,megtörsz.és nézed mások meg milyen boldogok,te meg el se hiszed milyen lehet,fáj hogy nincs ez a kedves dolog,nincs ez a szép ami begyógyítana minden sebet ami az évek során lett.én kb ezt élem meg
2012. aug. 5. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!