Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Járok pszichiáterhez, de úgy...

Járok pszichiáterhez, de úgy érzem felesleges. Ezt így megmondhatom neki?

Figyelt kérdés
Nem mondom, hogy teljesen jól vagyok, de azt hiszem meg tudnék lenni gyógyszerek nélkül is.
2012. júl. 29. 20:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyógyszerekre szükség van egyfelől. Másfelől egyszerűbb gyógyszert felírni, az meg van 5 perc alatt, mint hosszú terápiát végezni.
2012. júl. 30. 01:25
 12/27 A kérdező kommentje:
10. válaszoló! De hogyan állapítják meg, hogy jól működik-e valakinek az agya? Ránéznek! Ennyi!
2012. júl. 30. 01:32
 13/27 anonim ***** válasza:
74%

Én is szedtem, és jeleztem a pszichiáternek, hogy nem szeretném szedni többet. Egyetértett.

Terápiára jártam még utána is, 3 hónapig, ugyanahhoz a pszichiáterhez, és tényleg segített. Nem tudom, hogyan, de segített. És azóta megtanultam kezelni az életemben a depressziós epizódokat.

(Ha esetleg bipoláris vagy, az más tészta, arra kell szedni...)

A depresszió pedig nagyon gyakran eleve együtt jár pánikrohamokkal, a gyógyszernek ehhez semmi köze.

2012. júl. 30. 02:35
 14/27 anonim ***** válasza:
Azért gondoltam arra, hogy az antidepresszáns váltotta ki nálam a pánik tüneteket, mert előtte soha nem észleltem ilyent, azt sem tudtam mi az a pánikbetegség. És gyanús, hogy pont azután jöttek elő a tünetek, amikor szedtem a gyógyszert. És köztudott, hogy számos mellékhatása van, köztük a depresszió is, de hát pont arra szedi az illető... A suicid gondolatokról nem is beszéljünk. Elég, ha vki elolvassa a betegtájékoztatót, és ott még nincs is minden leírva...
2012. júl. 30. 15:08
 15/27 anonim ***** válasza:

Depresszióra szedtél gyógyszert. Tehát: fennállt a depresszió. Akkor miért nem annak tudod be a pánikrohamokat, miért a gyógyszernek?

Nekem is voltak depressziósan pánikrohamaim MIELŐTT szedtem a gyógyszert. És azóta is volt, hogy enyhe depresszió mellett (akkor nem szedtem gyógyszert) voltak pánikrohamaim.

2012. júl. 30. 15:27
 16/27 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki! Én is abba akarom hagyni, de nekem bipoláris affektív zavarom van. Legalábbis ezt mondják.. Én meg nem hiszem el.
2012. júl. 30. 17:46
 17/27 anonim ***** válasza:
Csak hogy én igazából nem is voltam depressziós, csak egy kicsit nehéz időszakon mentem keresztül és egy ismerős ajánlásával mentem el a pszichiáterhez (magamtól eszembe sem jutott volna, gondoltam, ez természetes reakció, majd elmúlik). Ám a doktornő elég flegma volt és 5 perc alatt lezavarta a dolgot, hogy depressziós vagyok, felírt gyógyszereket és viszlát. Én azt hittem, hogy egy pszichiáter más, hogy megértő, kedves és el is beszélget az emberrel. Mindenesetre én meg elkezdtem szedni a bogyókat és azután jöttek csak igazán a gondok... Nagyon megbántam, ha visszafordíthatnám az időt, soha nem tenném meg még egyszer. Sok évet elveszítettem, hogy orvoshoz jártam, a pánikbetegség miatt nem tudtam dolgozni, a kapcsolataim is megromlottak, ráadásul a pszichiátrián is feküdtem többször is. Szóval teljesen tönkretette az életemet. Lehet, hogy csak én voltam ilyen szerencsétlen, de amit akkor átéltem, egy rémálom volt.
2012. júl. 30. 19:09
 18/27 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló, te kevered a pszichiátert a pszichológussal.
2012. júl. 30. 20:19
 19/27 anonim ***** válasza:
Mért keverném? Én pszichiáternél voltam, SZTK-ban és csak ő írhat fel gyógyszert. Egyértelmű, hogy nála voltam. Utólag pszichológusnál is voltam, na ő sokat segített, ő nem tömött belém gyógyszereket és hosszasan elbeszélgetett velem. Lehet, hogy inkább te kevered a két fogalmat.
2012. júl. 30. 20:40
 20/27 anonim ***** válasza:
Első válaszoló: valóban gyorsabb és egyszerűbb felírni szerencsétlen embereknek a gyógyszert, minthogy normálisan, empatikusan elbeszélgessenek vele. Idáig fajult a világ...
2012. júl. 30. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!