Járok pszichiáterhez, de úgy érzem felesleges. Ezt így
megmondhatom neki?
A gyógyszerekre szükség van egyfelől. Másfelől egyszerűbb gyógyszert felírni, az meg van 5 perc alatt, mint hosszú terápiát végezni.
2012. júl. 30. 01:25
12/27 A kérdező kommentje:
10. válaszoló! De hogyan állapítják meg, hogy jól működik-e valakinek az agya? Ránéznek! Ennyi!
Én is szedtem, és jeleztem a pszichiáternek, hogy nem szeretném szedni többet. Egyetértett.
Terápiára jártam még utána is, 3 hónapig, ugyanahhoz a pszichiáterhez, és tényleg segített. Nem tudom, hogyan, de segített. És azóta megtanultam kezelni az életemben a depressziós epizódokat.
(Ha esetleg bipoláris vagy, az más tészta, arra kell szedni...)
A depresszió pedig nagyon gyakran eleve együtt jár pánikrohamokkal, a gyógyszernek ehhez semmi köze.
2012. júl. 30. 02:35
Azért gondoltam arra, hogy az antidepresszáns váltotta ki nálam a pánik tüneteket, mert előtte soha nem észleltem ilyent, azt sem tudtam mi az a pánikbetegség. És gyanús, hogy pont azután jöttek elő a tünetek, amikor szedtem a gyógyszert. És köztudott, hogy számos mellékhatása van, köztük a depresszió is, de hát pont arra szedi az illető... A suicid gondolatokról nem is beszéljünk. Elég, ha vki elolvassa a betegtájékoztatót, és ott még nincs is minden leírva...
2012. júl. 30. 15:08
Depresszióra szedtél gyógyszert. Tehát: fennállt a depresszió. Akkor miért nem annak tudod be a pánikrohamokat, miért a gyógyszernek?
Nekem is voltak depressziósan pánikrohamaim MIELŐTT szedtem a gyógyszert. És azóta is volt, hogy enyhe depresszió mellett (akkor nem szedtem gyógyszert) voltak pánikrohamaim.
2012. júl. 30. 15:27
Mondd meg neki! Én is abba akarom hagyni, de nekem bipoláris affektív zavarom van. Legalábbis ezt mondják.. Én meg nem hiszem el.
2012. júl. 30. 17:46
Csak hogy én igazából nem is voltam depressziós, csak egy kicsit nehéz időszakon mentem keresztül és egy ismerős ajánlásával mentem el a pszichiáterhez (magamtól eszembe sem jutott volna, gondoltam, ez természetes reakció, majd elmúlik). Ám a doktornő elég flegma volt és 5 perc alatt lezavarta a dolgot, hogy depressziós vagyok, felírt gyógyszereket és viszlát. Én azt hittem, hogy egy pszichiáter más, hogy megértő, kedves és el is beszélget az emberrel. Mindenesetre én meg elkezdtem szedni a bogyókat és azután jöttek csak igazán a gondok... Nagyon megbántam, ha visszafordíthatnám az időt, soha nem tenném meg még egyszer. Sok évet elveszítettem, hogy orvoshoz jártam, a pánikbetegség miatt nem tudtam dolgozni, a kapcsolataim is megromlottak, ráadásul a pszichiátrián is feküdtem többször is. Szóval teljesen tönkretette az életemet. Lehet, hogy csak én voltam ilyen szerencsétlen, de amit akkor átéltem, egy rémálom volt.
2012. júl. 30. 19:09
Kedves előttem szóló, te kevered a pszichiátert a pszichológussal.
2012. júl. 30. 20:19
Mért keverném? Én pszichiáternél voltam, SZTK-ban és csak ő írhat fel gyógyszert. Egyértelmű, hogy nála voltam. Utólag pszichológusnál is voltam, na ő sokat segített, ő nem tömött belém gyógyszereket és hosszasan elbeszélgetett velem. Lehet, hogy inkább te kevered a két fogalmat.
2012. júl. 30. 20:40
Első válaszoló: valóban gyorsabb és egyszerűbb felírni szerencsétlen embereknek a gyógyszert, minthogy normálisan, empatikusan elbeszélgessenek vele. Idáig fajult a világ...
2012. júl. 30. 20:42
Kapcsolódó kérdések: