Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáterhez kellene mennem,...

Pszichiáterhez kellene mennem, de. (? )

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok.

Szeretnék elmenni pszichiáterhez, hogy adjon valami gyógyszert, ami segít elindulni, elkezdeni kimászni belőle, mert egyébként már teljesen tehetetlen vagyok. Tudom, hova kell mennem, már azt is megnéztem, hánytól hányig van rendelés, mégis képtelen vagyok rá, hónapok óta. Egyrészt mert semmi motivációm, másrészt mert félek is. Korábban nem egy pszichiáternél, pszichológusnál jártam más problémával, nem erről van szó. Inkább csupa olyan érzés van bennem, hogy ezzel odamenni? Nevetséges, nem fognak komolyan venni, még én sem veszem igazán komolyan magamat, vagy azoknak van igazuk, akik évek óta azt mondogatják nekem, hogy nincs is semmi bajom, csak bebeszélem magamnak, és igazából ez csak lustaság, lenézendő dolog. Közben tudom, hogy nincs igazuk, de attól még azt érzem, amit, és az érzéseim annyira letompultak már, hogy semmi sincs rám akkora hatással, hogy kimozdítson ebből az állapotomból. Az sem, hogy pontosan tudom, hogy az én saját életemet és időmet pazarlom el a semmire, a semmiért.

Hogy induljak el? Mit tegyek? Tényleg képtelennek érzem magam rá. Egyáltalán megmozdulni is sokszor, szó szerint, órákig ülök és csinálni akarok dolgokat, de nem csinálok egyáltalán semmit. Fogalmam sincs, hogy mozdítsam ki magam ebből... :(

2012. jan. 24. 15:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagy akaraterő kell hozzá. Sporttal, mozgással, gyaloglással rendbehozhatod magad. Szedjél vitaminokat, főleg idegre hatókat.
2012. jan. 24. 16:06
 2/4 tetris ***** válasza:

A pszichiáterher azért megy el az ember, mert a lelki múűködésében zavart érez. Mivel nálad ez van, ezért teljesen helyes, és megfelelő döntés, hogy elmenj egy pszichiáterhez. Komolyan fog venni, és nem fog kinevetni. A pszichiáterhez forduló betegek zöme hozzád hasonló problémákkal fordul a szakorvoshoz.

Amit érzel, hogy nagyon nehéz elindulni, hogy letompultál, hogy egész nap olyan, mintha nem csinálnál semmit, ezek mind-mind a depresszió tünetei. Sajnos a depi magától nem szokott rendeződni, ezért mindenképpen szükség lenne a szaksegítségre. Nincs mese, más nem mehet el helyetted, neked kell megtenned az első lépést. Fodg szépen a telefont, és kérj időpontot most, ebben a pillanatban. Ne halogasd, mert egyre nehezebb lesz megmozdulni, és a vége tényleg az lesz, hogy teljesen elmerülsz a depresszió mocsarában.

Megigérem neked, hogy senki nem fog se kinevetni, se furcsán nézni rád a problémáid miatt. De ahhoz, hogy rendbejöjj, neked is tenned kell. Ez pedig az, hogy felhívod a rendelőt, és megkérded, hogy mikor tudnának fogadni. Most láss hozzá!!!!

Jobbulást kívánok, és erőt ahhoz, hogy megindulj végre.

2012. jan. 24. 16:36
 3/4 anonim válasza:
Hát ez bizony tényleg depresszió, én a helyedben pattannék az orvoshoz azonnal. Tudom miről beszélek én is voltam ilyen állapotban. Szóval ne halogasd a dolgot, hanem menj el amint tudsz.
2012. jan. 25. 19:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon hasonló helyzetben vagyok, csak egy lépéssel előrébb. Múlt héten végre felhívtam a pszichiátert, 30-án hétfőn mehetek. A hívás előtt én is hetek óta kínlódtam, végül egy nagyobb kiborulás után sikerült tárcsáznom és még 2 órával később is remegett a kezem, pedig csak egy szimpla időpontegyeztetés volt.

Szóval a tanácsom: most hívd fel! Ne délután, ne holnap, vagy jövő héten, mert addigra megint halogatni kezded. Én most viszonylag megkönnyebbültem, hogy legalább időpontom van, remélem neked is javulást eredményez majd az állapotodban!

2012. jan. 26. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!