Sziasztok! 16 éves vagyok,és ma beutaltak pszichiáterhez,mert észrevehetően sokat szorongok és mindig rossz kedvű vagyok..A háziorvosom ráfogta ezt a tanulás miatti izgalomra,szóval azt hiszi mindenki,hogy a tanulás miatt van,pedig nem. Elég tehetősek vagyunk,ami miatt a gimiben sokan piszkálnak..Na most én ezt soha senkinek nem akartam megmondani és nem is akarom. De ha a pszichiáternek elmondom,ő megfogja osztani a szüleimmel,mert kiskorú vagyok, amit semmikép sem szeretnék. A kérdésem az,hogy mit tegyek,hogy ne derüljön ki? Rátudom én is fogni a tanulásra és arra,hogy sokat várnak el tőlem? Már nem szorongok semmi miatt,szerencsére lezárult az a korszakom pár napja. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha nem szorongsz semmi miatt, akkor ne menj el. Ennyi.
Üdv!
Leftlegged Player :)
2012. jan. 24. 15:18
2/7 anonim válasza:
Ha nem megy el, még gyanúsabb lesz. Menj el, beszélgettek egy jót, ha látja, hogy tényleg nem szorongsz, akkor nem is nagyon kell többször menni. És nem fog a szüleidhez szaladni, ha nem vagy veszélyben,ne félj.
2012. jan. 24. 15:27
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a baj még,hogy rettentően utálok lelkizni,sőt ha olyan érzékeny pontra talál valaki nálam általában elsírom magam. Nem tudom kezelni az ilyen helyzeteket. Az egyik tanárom szokott a magánéletemről,tovább tanulásomról kérdezgetni, de akkor is a sírás határán állok,mert gyűlölöm ha ilyenekről kell beszélgetnem valakivel akiben nem bízom meg.
2012. jan. 24. 15:41
4/7 anonim válasza:
Úgy tűnik gyenge idegrendszered van. Nem árt, ha orvoshoz mész. Inkább a te esetedben a pszichológus segítsége jobb lenne. Nem fogja elmondani a szüleidnek azt amiről beszélgettek.
2012. jan. 24. 15:58
5/7 anonim válasza:
az utolsó válaszolóval egyetértek, én is jártam 16 évesen pszichiáternél, nem mond el semmit a szüleidnek... orvosi titoktartás (korodtól függetlenül)rémlik ilyen? :)
ha megkéred, hogy mondjon el valamit, akkor teheti meg, ill. akkoe, ha valakit meg akarsz ölni, mármint ténylegesen és azt is csak annak, akit megölnél...szvl a titoktartás ne tartson vissza...
2012. jan. 24. 17:39
6/7 anonim válasza:
A Te esetedben inkább pszichológus lenne jó. Pár beszélgetés nem árt meg és talán segít megtanulni hogyan kezeld az ilyen problémákat. Ha nem érzed már szorongósnak magad, mert mondjuk megszűntek a kiváltó okok akkor lehet, hogy még erre sincs szükséged.
2012. jan. 24. 19:45
7/7 pókhalálebédfagyi válasza:
Így van, a titoktartás a kulcs, + ha privátban kérdezget valaki, mindig tudd, hogy egyáltalán nem vagy köteles válaszolni. Simán elütheted a dolgot egy kétértelű megjegyzéssel, vagy félválasszal, ha nincs kedved beszélgetni akkor és ott, azzal az adott emberrel. Nincs ebben semmi, a másik, ha értelmes, érezni fogja, hogy nem szabad zaklatnia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!