16 éves koromban diagnosztizáltak nálam depressziót, később mániás depressziót. Nem bírom tovább. Mit tegyek?
Kedves utolsó,
Először pszichológushoz küldtek, aki elküldött pszichiáterhez, aki felírt Apodepit meg Frontint. Egy hónapig szedtem, de csak rosszabbodott az egész. Kórház. Akkor szedtem Convulexet, Zyprexát, Sertralint, és Xanaxot. Ezek annyit "segítettek", hogy egyik héten jól voltam, másik héten rosszul. Annyira magam alatt lettem, hogy kijelentettem a pszichiáternek, hogy felvágnám a szerveim, és szétloccsantanám az agyam. Na, akkor felírt Coaxilt. 3at szedtem, végül 4-et is, mert nem javultam.
Aztán jöttek a kísérletezések: csökkentünk, emelünk, elveszünk, visszateszünk...
Végül elvettük a Coaxilt, a Xanaxot, a Sertralint és a többit. Helyette maradt: Zyprexa, Velaxin, Convulex.
Közben pszichológushoz is jártam, de nem sokat segített, folyton sopánkodott. Na, akkor megint meg akartam ölni magam, kórház.
Új gyógyszerek. Na, végre jól voltam. Elkezdtem sportolni. 9 hónapig szinte semmi bajom. ztán orvosváltás, megint depresszió. Na, akkor már variáltak összevissza. Harmadszori kórházba kerülésem előtt Olanzapine-Yoracen-Cymbalta kombinációt próbáltak ki, szedtem kb. egy hétig, de mivel megint tele voltam öngy. i. gondolatokkal és készteséssel, beküldtek. Aztán új pszichológust kaptam, és most szedem a Olanzapine (15 mg), Cipralex (10 mg), Rivotril (0,5 mg) és Tegretol. Most épp jól vagyok, de múlt héten megint ki akartam nyírni magam...
Kedves utolsó,
Járok, persze, volt olyan időszak, amikor hetente kétszer, most nyár miatt ritkábban, de múlt hét pénteken voltam, és visszarendelt a pszichológus keddre. A türelmem pedig tényleg elég véges, mert hiába mondom el és beszéljük meg a problémákat, egyre több és több... :( Persze, tudom, az igazi terápia maga a pokol, de félek, hogy nem fogom kibírni. Rettegek, hogy megint előjön a rossz, tudod, az idegeim elég gyöngék, már egy apró változástól is kivagyok.
Húha, ez azért elég durva, amit itt leírtál.... Nekem úgy tűnik, hogy az orvosok sem igazán értik a dolgukat, össze-vissza írnak fel mindent neked, pl Xanaxot meg forntint egy ilyen fiatal lánynak???????? Frontint én is szedtem egy időben,nekem elég para volt, nagyon könnyű rászokni is, egy ismerősömnek meg pl hallucinációi voltak tőle...
Hát figyelj, lehet hogy hülyeség, de nem próbáltak alternatív gyógymódokat is ajánlani? Meg tanítottak relaxációs gyakorlatokat vagy ilyesmi?
Amúgy láttam egy sorozatban egyszer, hogy egy nőnek nagyon durva depressziója volt, sosem akart múlni, és ezért sokkterápiát alkalmaztak rajta, mert hogy jót tesz, ha kap az agya egy kis löketet ,vagy mittudomén, ezt csak úgy megemlítettem, nyilván nem egy TV-s sorozatból kell ötleteket venni... :/
De valószínűleg nem csak a veled történt rossz dolgok miatt vagy depressziós, hanem genetikailag is beléd lehet kódolva... :(
Sziasztok,
Anyám állítólag depressziós volt amikor inni kezdett, meg voltak öngyilkosok a családban... mániás depressziós viszont nem volt.
A kórházban próbálkoztak relaxiációval, de csak felzaklatott, akkor szanatóriumba akartak küldeni, azt is rizikósnak találták... de próbálok küzdeni, sokat segít a rendszeres sport (kyokushin karate).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!