Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sok vitamint szedek? Ez...

Túl sok vitamint szedek? Ez lehet valami mentális betegség?

Figyelt kérdés

A bátyám szerint sokkal több vitamint szedek, mint amennyi szükséges lenne. Egy nap hat tablettát szoktam bevenni, különféle multivitaminokat, de köztük van a C-vitamin is, ezen kívül két pezsgőtablettát szoktam inni, és hetente kétszer (egy tabletta két felét) szedek egy multivitet, mert az elég drága. Ez tényleg túlzás lenne? Egyáltalán lehet ezt túlzásba vinni? :S

17L

2012. júl. 18. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
te már túlzásba viszed. ez télen még elfogadható, de most sok az idény zöldség és gyümölcs. azzal tuningold magad.
2012. júl. 18. 18:23
 2/6 anonim ***** válasza:
felesleges ennyi. föleg nyáron amikor sok gyümölcs van.
2012. júl. 19. 00:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Eszek gyümölcsöket és zöldségeket is, termesztünk mi is sokfélét. De szerintem lehetetlen, hogy ezekkel mindent bevigyek, ezért kellenek a vitaminok.
2012. júl. 19. 10:01
 4/6 anonim ***** válasza:
én pont most láttam egy dr. house részt, amibe az egyik gyerek túladagolta az öccsének a vasat és halálközeli állapotba került, mert szétestek a vvt-k. ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked is lehet ilyen bajod, de a hipervitaminózis is veszélyes állapot. a szervezeted meg jelezni fogja, ha valamire szüksége van.
2012. júl. 19. 15:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg Dr. Lenkei Gábort...
2012. júl. 21. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Túl lehet adagolni a vasat is , Káliumot stb szinte mindegyik vitamint. Van a zöldségekben, gyümölcsökben elég vitamin. Én se hittem, de megnézettem a laboromat és tök jó lett. C vitamint minek? Egyél meg egy paprikát pl.
2012. júl. 24. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!