Mit tegyek, hogy jobb legyen az életem? 16éves vagyok. Nem lehetek öngyilkos, mert az gyilkosság.
Nincsen önbizalmam,már bele sem birok nézni a tükörbe,
utálom magam.
úgy érzem,hogy nincsen bennem semmi értékes,semmiben sem vagyok jó.
Folyamatosan rossz a kedvem,gyakran sírok,mert nem bírom kiverni a fejemből a rossz gondolatokat.
Sokszor úgy érzem,hogy mindenkinek az agyára megyek.
többször is próbálkoztam az öngyilkossággal,
tavaly volt,hogy szinte minden nap azon járt a fejem,hogy hogyan haljak meg és hol.
Szerintetek,hogyan tudnék változtatni az életemen,hogy
ne legyek mindig ilyen rossz kedvű,és ne utáljam magam ennyire,és megint úgy mosolyogjak mint régen.
brühühühühühühüüüüübrüüüüühühühühühüüüüüüü
az agyamra mész
keress fel egy pszichologust
Szerintem először is fogadd el, hogy a hozzád hasonló korú kamaszok nagy többsége is ugyanezekkel a gondokkal küszködik. Ez nem a világvége, csak most érzed úgy. Tehát csak túl kell vészelned ezt az időszakot.
Utána pedig valahogy próbáld meg felépíteni az önbizalmad és a jókedved. Csinálj valamit, hobby, sport, barátok, szórakozás vagy egy háziállat, bármi, amit szívesen csinálsz. Először apróbb dolgok és ha sikerültek, akkor nagyobb célok.
És ha a fejedben a sok tennivaló, program, élmények járnak, észre sem veszed és már nem vagy rosszkedvű többé.
Az első válaszolónak "mondom", kérlek ne csúfolódj!
Szeptembertől fogok járni pszichologushoz,de addig talán
sikerülget egy picit megváltoznom,hogy ne legyen mindig olyan rossz hangulatom. Mert nyáron szerintem nem stresszelni kéne,hanem pihenni.
rendben van!
K
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!