Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy jobb legyen...

Mit tegyek, hogy jobb legyen az életem? 16éves vagyok. Nem lehetek öngyilkos, mert az gyilkosság.

Figyelt kérdés

Nincsen önbizalmam,már bele sem birok nézni a tükörbe,

utálom magam.

úgy érzem,hogy nincsen bennem semmi értékes,semmiben sem vagyok jó.

Folyamatosan rossz a kedvem,gyakran sírok,mert nem bírom kiverni a fejemből a rossz gondolatokat.

Sokszor úgy érzem,hogy mindenkinek az agyára megyek.

többször is próbálkoztam az öngyilkossággal,

tavaly volt,hogy szinte minden nap azon járt a fejem,hogy hogyan haljak meg és hol.

Szerintetek,hogyan tudnék változtatni az életemen,hogy

ne legyek mindig ilyen rossz kedvű,és ne utáljam magam ennyire,és megint úgy mosolyogjak mint régen.

2012. júl. 13. 17:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
1%

brühühühühühühüüüüübrüüüüühühühühühüüüüüüü

az agyamra mész

keress fel egy pszichologust

2012. júl. 13. 17:14
 2/11 anonim válasza:
0%
velem is szokott lenni hasonló,hogy utálom magam,meg hogy nincs önbizalmam,jó lenne tenni valamit ellene,bár én még öngyilkosságon szerencsére nem gondolkodtam.
2012. júl. 13. 17:15
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem először is fogadd el, hogy a hozzád hasonló korú kamaszok nagy többsége is ugyanezekkel a gondokkal küszködik. Ez nem a világvége, csak most érzed úgy. Tehát csak túl kell vészelned ezt az időszakot.

Utána pedig valahogy próbáld meg felépíteni az önbizalmad és a jókedved. Csinálj valamit, hobby, sport, barátok, szórakozás vagy egy háziállat, bármi, amit szívesen csinálsz. Először apróbb dolgok és ha sikerültek, akkor nagyobb célok.

És ha a fejedben a sok tennivaló, program, élmények járnak, észre sem veszed és már nem vagy rosszkedvű többé.

2012. júl. 13. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
2%
Az ongyilkossag nem gyilkossag, szal ne ez tartson vissza!
2012. júl. 13. 18:08
 5/11 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak "mondom", kérlek ne csúfolódj!

Szeptembertől fogok járni pszichologushoz,de addig talán

sikerülget egy picit megváltoznom,hogy ne legyen mindig olyan rossz hangulatom. Mert nyáron szerintem nem stresszelni kéne,hanem pihenni.

2012. júl. 14. 20:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Én a suliban inkább azt látom,hogy a tizen éves csajoknak van önbizalmuk állandóan mászkálnak a tükörhöz fényképezik magukat,mert szépnek tartják magukat,1-2 éve én is szépnek tartottam magam és állandóan fényképeztem magam,sminkeltem magam... Hát jó akkor lesz ami lesz.
2012. júl. 14. 20:23
 7/11 anonim válasza:
57%
Próbálj reálisan gondolkozni, ne csak az érzéseidre figyelj, hanem a józan eszedre is. Az öngyilkosságtól biztosan nem lesz jobb az életed:S Mindenkiben van valami értékes, nem igaz, hogy benned ne lenne. Kezdj bele új dolgokba pl.
2012. júl. 14. 23:46
 8/11 A kérdező kommentje:

rendben van!

K

2012. júl. 15. 13:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 15. 13:27
 10/11 anonim válasza:
57%
Azt, hogy tizenéves csajok olyan krva szépnek hiszik magukat és elvannak telve maguktól az koránt sem jelenti azt, hogy valóban ilyenek. Vannak akik így palásoltájk a problémáikat és belül ott állnak ahol a part szakad. Én sokszor próbáltam változtatni az életemen, ilyenkor jöttek a nagy elhatározások, hogy majd holnap így meg-úgy és ilyenek. Ezek a próbálkozásaim rendre megbuktak. Mindig egyedül akartam megoldani a gondjaim, nem vagyok valami nagy csapatjátékos. Aztán azon gondolkodtam, hogy mi a fszt csinálok? Végig néztem az ismerőseimen és azt vettem észre, hogy én csak toporgok egy helyben, sajnálom magam miközben telik az idő és nem változik semmi. Akkor rájöttem, hogy ha akarok valamit akkor nem siránkozni kell (még ha szarok a körülmények/helyzet is) ha nem neki kell állni és megcsinálni. A hozzáállásom már jó volt, már csak kellet valami, hogy hosszútávon is tudjam tartani magam. Egyszer egy embert megkérdeztek aki haza gyalogolt a gulágból, hogy még is, hogy volt ennyi lelki ereje, akkor azt mondta, hogy volt egy db golyója és minden 100. lépes után átette a másik zsebébe, így nem arra koncentrál, hogy hogy a retekbe sétál haza Szibériából hanem arra , hogy minden 100. lépés után egy újabb sikerélménnyel gazdagodott és a sok kis sikerből végül összejött az előtte lehetetlennek tűnő nagy cél. Szóval én is ilyen kis célokba gondolkodom. Leírom, hogy mit szeretnék aznap elérni, és megcsinálom. Ez az önbizalmat is építi. Végül pedig ott vannak a barátok, van 3nagyon jó barátom akikkel tudok "lelkizni" ha kell. Meghallgatnak, elfogadnak. Ha van egy-két igazi jó barátod, támaszkodj rájuk mert megtartanak, erőt adnak és támogatnak.
2012. júl. 19. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!