Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki küszködik itt az öngyilkoss...

Ki küszködik itt az öngyilkosság gondolatával, és miért?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 21:30
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

"Ilyet én nem írtam sehol."

Legyen, ahogy akarod. Neked még rosszabb, mint neki, és ki tudja, tán jön majd egy másik versenyző szellemű ember, akinek még nálad is rosszabb. És a hozzászólásoddal a célodat se áruld el, más minden bizonnyal érti, én meg inkább megyek, és csinálok valamit, ami még ennél is értelmesebb, mint veled vitázni. Köszi, hogy megtanítottál szöveget értelmezni és gondolatot olvasni! :)

2012. júl. 21. 20:29
 32/41 anonim ***** válasza:
Na mivan srácok, ide haldoklani járnak az emberek nem vitáázni! :)) Tessék szomorkodni, haldoklani, de nem kell teleszemélyeskedni!
2012. júl. 21. 21:58
 33/41 A kérdező kommentje:
aki haldoklik és depresszióskodik, írjon priviben :)
2012. júl. 22. 20:15
 34/41 anonim ***** válasza:
És mit teszel vele? Miért nem írsz nekik te?
2012. júl. 22. 21:16
 35/41 A kérdező kommentje:
Mert itt legtöbben csak elveken vitáznak :)
2012. júl. 22. 22:01
 36/41 anonim ***** válasza:
Értem én, mellesleg én is köztük voltam, de mikor beírtunk ide, arra nem jött semmi reakció. Ha privizni szeretnél akár velem, akár mással, aki ide korábban beírt, ráírhatsz bárkire. Miért más írjon rád, ha te szeretnél velü(n)k beszélgetni? :) Mi inkább meghalunk csendben. Különben csak kínomban vicceskedem el. Én voltam az, aki azt írta, hogy most attól mi lesz jobb, hogy ide leírom.
2012. júl. 22. 22:10
 37/41 anonim ***** válasza:

Van egy érdekes gondolatom az öngyilkossággal kapcsolatban.

Korábban és más kérdésnél is kifejtettem, hogy az öngyilkosságot én egy nagy "nemet mondás"-nak tartom a "nehézazélet" és a "nemsétagalopp" témakörrel szemben.

Lehet ragozni, hogy segélykiáltás, önsajnálat, de mindenekelőtt: szembefordulás.

Ami pedig azt illeti, érdemes-e vagy sem, arra az a teóriám, hogyha valaki olyan helyzetben van, hogy nem lát kiutat és öngyilkosságot fontolgat, akkor vegye figyelembe, hogy csak akkor "érdemes", ha tényleg előre biztosan fixen tudható, hogy az ember a hátralevő életét full örömtelenül és nyűglődve, szenvedve fogja leélni. Ilyen lehet egy gyógyíthatatlan és egyben elviselhetetlen betegség, vagy egy olyan mérvű elszegényedés, ellehetetlenülés, amiből tuti nincs kiút. Mert én spec meg tudom azt is érteni, hogyha valaki 100% bizonyossággal örökre hajléktalan és koldus lesz, akkor nem biztos, hogy van értelme folytatni.

Ami visszás azonban, hogy nem tudhatjuk, mit hoz a jövő.

Most nem csak arra gondolok, hogy koldult pénzen vett nyertes lottószelvény, hanem lehet még változás a politikában, a gazdaságban, elvileg lehet még szociálisabban érzékeny kormányzás, netán az elszegényedett ember kap egy munkalehetőséget és ki tud törni stb stb. De akár a lottó vagy a sorsjegy is bejátszhat. De mondom, ha elkerülhetetlenül örök nyomorra van kárhoztatva valaki, akkor nem ítélem el, ha nem kér belőle.

2012. júl. 23. 08:01
 38/41 anonim ***** válasza:
Hű, te szerintem kicsit túlgondolkozod magad. Megnézem azt, aki öngyilkos akar lenni, és a szociálisan érzékeny, vagy érzéketlen kormányon múlik, hogy változtat-e... Hidd el, olyankor nem csinál az ember ennyi nagyon logikus levezetést, mert lesza..rja, hogy egész életében csak szívott, eddig sose jött össze, de hátha majd most. Elege van a hitegetésekből ilyenkor, és nem a kormány hitegetéseiből... nehogy már politikai üggyé váljon ez is :)
2012. júl. 23. 09:44
 39/41 anonim ***** válasza:
Nem mindneki a szerelmi boldogtalanság miatt akar végleg kitakarodni a létezők sorából. Vannak akiknek le kell modnaniuk valami okból az eddig megszokott életszínvonalukról, és ez akkora törés számukra, mintha jegesmedve költözne a Mojave sivatagba. Vannak akiknek valami állati embertelen kínnal járó halálbiztos betegségük van, és mérlegel,hogy agyrákban megvakultan fogyatékossá válva akar elpusztulni, vagy talán valami emberségesebb módon? Sok sok oka van az öngyilkossának, és mindegyik megérthető. A mindennapok hősei, akik saját kezükben tartják a sorsukat. Egyáltalán nem gyávaság, csak ugye jól meggondolandó, mert utána megszűnsz létezni, és csak egy dobásod van.
2012. júl. 23. 12:26
 40/41 anonim ***** válasza:
Ezért sose tudod meg, hogy hibáztál! :D Igaz a várva várt megkönnyebbülés sem jön el, hisz az utolsó gondolatod is az, hogy minden szar... mikor beáll a "változás", arról már nincs tudomásod.
2012. júl. 23. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!