Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki küszködik itt az öngyilkoss...

Ki küszködik itt az öngyilkosság gondolatával, és miért?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 21:30
1 2 3 4 5
 11/41 anonim válasza:

Én..2 éve küszködöm emiatt És csak 1 valamiért élek az a nagymamám!Ha Ő meghal megyek utána én is!Se barátaim, se senkim, csak a 4 fal van én éjjel gépezem nappal alszom ez pillanatnyilag jónak tűnik..A legrosszabb az ha akarnám se tudnám jobbá tenni mert testileg is beteg vagyok!(rák) Nah ezért.. ÉN már régóta edzem magam fejben, minden nap csak erősebb leszek ahhoz h igen most vége van.. ÉN már nem akarock semmit jah de egyet-megnyugodni!

Köszönöm h ezt leírhattam!

21F

2012. júl. 6. 18:43
 12/41 anonim ***** válasza:
nem sértésből tesó, de ez érdekes, neked írom a 97%-os válaszadónak "az ember a 97% mögött" milyen ellentmondásos, hogy mennyi ember értékeli a tanácsaidat, közben ilyen helyzetben vagy, remélem kimászol végleg, sok sikert! :)
2012. júl. 6. 21:31
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
:) Mindenki azt hiszi, hogy az öngyilkossági szándékot annyival meg lehet szüntetni, hogy van pár valaki, aki értékeli az illetőt. Legtöbbször nem is úgy, ahogy vágyik arra. (pl. pont leszrom, hányan lájkolnak fészbúkon, ha írok valakinek, és válaszra sem méltat. ez csak egy nagyon gyér példa, de sokat nyom a latba minden ilyen apróság annál, aki amúgy is mélyen van.)
2012. júl. 6. 21:46
 14/41 anonim ***** válasza:

Nem küszködöm, én így élek

http://www.youtube.com/watch?v=1jGdVZecZjc

2012. júl. 15. 02:29
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Azok a szavak, hogy "gyávaság" "gyengeség" "megfutamodás" stb stb magukban hordozzák azt, hogy emberek ítélkeznek a másik felett anélkül, hogy részletesen ismernék az illető lelki beállítottságát, a körülményeit, azt, hogy mire miképpen reagál, stb. Nem vagyunk egyformák még abban sem, hogy ki mit mennyire vesz a lelkére. Én mindig azt mondom, amikor meghallok egy-egy öngyilkosságról szóló sztorit, hogy "hú de szar lehetett szerencsétlennek, ha már ezt is bevállalta".

A Csernus-féle mindenáron a megfelelniakarás csikarásával motivált "hitelesség" és "a dolgokkal való szembenézés" stb eléggé szembemegy az ember alapvető természetével.

Nem mondanám, hogy pártolom az öngyilkosságot, de annyit igen, hogy az öngyilkosságot úgy is felfoghatjuk, mintegy valós szembefordulást, "nemet mondást" az univerzummal szemben.

Nehéz az élet? - kösz, nem kérek belőle.

Csapás ér? - hát kedves sors, akkor menj a p.cs.ba, de rajtam te nem fogsz élvezkedni.

Szóval egy öngyilkosság egyfajta hatalmas "NYASGEM" a világnak. :-)))

2012. júl. 15. 09:33
 16/41 anonim ***** válasza:
Én már hosszú évek óta minden nap játszadozom a gondolattal, hogy megnézem, milyen a karom belülről. Egyszerüen rohadtul nem okoz már örömet, meglepetést az élet számomra. Olyan ez, mint egy film vége, ahonnan már nincs semmi érdekes tovább, és érzem,hogy ideje kitakarodni a moziból. Szerelem lehetne, de senkivel nem tudok együtt élni, mert vannak pszich gondok, kényszerbeteg vagyok, depressziós, paranoid, önző, önimádó, antiszoc. Velem nem lehet együttélni, pokollá tenném az életét egy nőnek aki megpróbálkozna. Nem akarom viszont megbántani, így távoltartom magamtól a többieket. Csak egyedül tudok élni, társaságot nem szeretem, viszont a magányt is utálom mint az állat. A hobbiaimban már úgy érzem célba értem, elégedett vagyok magammal. Nem köt már le igazán semmisem. Egyszerüen ha a jövőre gondolok egy mókuskerék, egy olyan élet, amiben napra ,percre pontosan megmondom előre hogy mi fog történni. Kiszámítható, egysíkú élet, mire jó, ha semmi meglepetés nem vár. Minden nap egy ki ba szott dejavúú. Persze akadályok mindig adódnak, azokat meg nem szeretem. Csak idegesít. Csak a rossz, idegesítő dolgok várnak rám már, úgy érzem. Ennél meg jobb ha megszüntetem a létezésemet. Nem tudod te elképzelni hogy milyen mocsok érzés az, amikor tetszik egy nő, és még nagy eséllyel össze is jöhetne, de az elméd azt mondja ,ne tedd, nem neked való a párkapcsolat. És annyi sok jó esélyt, annyi gyönyörűséget direkt elszalajtasz, kiölöd magadból az érzelmeket, állandó agykontrollt gyakorolsz magadon, hogy ne legyél soha se szerelmes. Az elfojtott vágyak meg feldarálnak teljesen. Olyan ez, mintha mindig csak szakítanál, és csak a rossz oldalát éreznéd a szerelemnek. És ez így megy hosszú éveken át jó nőről jó nőre, mindig adódik valaki, de mindig direkt elszalajtom, a fentebb már említett okból. Megfolyt az élet, a jövő sötét, borongós,egy sehova nem tartó, örök sötétségbe burkolózó autópálya, amin csak mész előre, de tudod ,hogy nincs semmi jelentősége.
2012. júl. 20. 16:40
 17/41 anonim ***** válasza:
Hát ezért írtam, hogy minek leírni. Én is gyakran hasonlóan érzek, bár más módszert választanék, de itt depressziót kezelni nem lehet, max. páran beírják, hogy kitartás, haver, meg egyéb ürességet. Szóval ez nem jó erre.
2012. júl. 20. 23:36
 18/41 anonim ***** válasza:
#16 Nekem elhiheted, hogy sokkal szarabb érzés ha ESÉLYED SINCS.
2012. júl. 21. 10:41
 19/41 anonim ***** válasza:
Mindedn akármilyen okból beteljesületlen vágy rossz ez nem vitás. De annyiból jah, igazad van,hogy ha esélyed sincs, akkor nemcsak nőd, de önbecsülésed sincs. Nekem legalább önbecsülésem valamilyen szinten van, és ezt alá is támasztották. De ez csak az elégedettségig elég, a boldogság örökre ismeretlen fogalom marad.
2012. júl. 21. 11:10
 20/41 anonim ***** válasza:
#18: egyrészt nem értem, mire írtad, másrészt meg hol érdekel, hogy valaminél van még szarabb is? :D Mindennél van szarabb. Lényeg, hogy nem érthető a hozzászólásod, vagy én vagyok béna. :)
2012. júl. 21. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!