Baj van az agyammal? Hogyan lehetséges ez?
Kreativitás tesztet kerestem és találtam egy agyfélteke tesztet, mondom megnézem már magamnak.
Ránéztem, jobbra forgott a táncos (majd nézd meg a tesztet és megérted) gondoltam ez jó, mert akkor talán valóban kreatív vagyok. Aztán ránéztem és elkezdett balra forogni, ellentétesen.
Most kb 1-1,5 perc után ott tartok, hogy oda-vissza megy, váltakozik! Pedig én nem akartam megfordítani, csak ránéztem és ezt csinálja. Lehetséges, hogy meg van buherálva a kép és váltakozik? Utánanéztem több másik oldalon is felkerestem ezt a képet, de nekem ott is ezt csinálja.
Én ilyenről még nem hallottam. Egy ismerősömnek mondtam ő is elkezdte nézni, aztán mire kb. 10 percig nézte sikerült neki megváltoztatni az irányt. Ehhez képest nekem 2 másodpercenként megfordul! Nem túlzok, 2. Néha nagy nehezen kibírja 10 másodpercig de utána megint megfordul.
Elkezdtem szórakozni vele, ha érzelmekre gondolok akkor megegyezően forog, ha pedig elkezdem elemezni hogyan működhet akkor ellentétesen. Ezt pillanatonként tudom változtatni. Most már ott tartok, hogy csak rámutatok azt mondom "hopp" (:DDD) és megfordul. Iszonyú vicces, itt szédítem a csajt :)) Pár perc telt csak el, hogy lehet ez? Vagy ez mindenkivel így van?
Annyira ijesztő volt, mikor először elkezdte ezt csinálni, nem tudom eldönteni, hogy jobb vagy bal agyfélteke, mert folyton váltakozik. Általában jobb-al indul és az is jellemzőbb rám. De mindkettőből van amelyik tulajdonság igaz rám.
De itt az egyik teszt, nézzétek meg ti is:
A többi is ugyanez egyébként, csak ezt az oldalt linkelem most.
Én egyszer régen néztem egy honlapot ajol gyakorlatok voltak, hogy több órás gyakorlással egymásba toltak (gondolatban, a szemükkel) 2 formát vagy 2 félkört vagy mit és így egy kört és valami vonalakat kaptak. Csoportok is vannak ahol megpróbálják egyensúlyba hozni a két agyféltekét és órákig szenvednek ezzel, hogy a kettő egyszerre, vagy együtt működjön.
Én ezt nem is tudtam.
Szerintetek ez miért van? Valami probléma lehet velem? Nem merek erről senkinek se beszélni, mindig letagadom ha kérdezik azt mondom nekem megegyezően forog és ennyi, nem mondom, hogy váltakozik. (Régen is láttam már ilyen tesztet.)
Elnézést, hogy sokat írtam csak nem értem ez miért csak velem van. Valami bajom lehet?
Az utolsó vagyok: Sikerült megfordítani az óramutató járásával ellenkező irányba. Akkor sikerül, ha a lábát nézem, de amint fölnézek a testére visszaugrik!
Megcsináltam a progival hogy eredetileg ne az óramutató járásával megegyezően mozogjon, és lementettem azt néztem, most nekem is 2 másodpercenként vált! Ha az eredetit nézem nem tudom ilyen gyorsan váltogatni...
Akkor most a jobb egyfélteke a domináns vagy mi???
Szerintem neked azért váltogatja 2 másodpercenként, mert kétkezes vagy, tehát mind a 2 agyféltekéd dominál. Bár ez csak az én véleményem!
Köszi :) Hát én már az egészet nem értem, azóta meg se nyitottam megint, még azóta is látom magam előtt :DDDD ezzel fogok majd álmodni is :D
Én is inkább kreatív vagyok, olyannyira, hogy pl. matekból és ilyen tárgyakból minden évben megbuktam... (másból nem) :) nem értem akkor most mi a helyzet.
Na mindegy, azért furcsa :)
hm..erdekes... nekem is elobb az oramutato fele majd megfordult..en alapbol a bal agyfeltekem hasznalom ezt tudom; amugyis minden jellemzo ram amit annal irt, amit a jobbnal abbol semmi..
de teszteltem, ugy hogy neztem es erosen matematikara koncentraltam, oramutatoval ellentetesen; aztan a baratomra gondoltam es megfordult.. :)
Még a paint-es dologhoz visszatérve: a paint nem fog mozgóképet, azaz gif-et lejátszani, akármilyen képet is raksz bele.
Nekem egyébként olyan volt, hogy pontosan egy fél fordulatot ment balra, aztán jobbra, de ugyanannyi fél fordulatot.
És felmerült bennem egy kérdés: Melyik az eredeti irány, ha mindenki másképpen látja? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!