Ki milyen mellékhatásokat tapasztal/tapasztalt magán a Xanax SR 0,5 mg-os tabletta szedése közben/után?
Pszichiáter írta nekem fel ezt a tablettát, és kezelésre is kell majd mennem.
Fél tablettát kell bevennem egy nap, este.
Csak tapasztalatok érdekelnek!
Találgatások, netről szedett dolgok, NEM érdekelnek!
1,5 évig szedtem, szóval vannak tapasztalataim. Nekem depresszióra, szorongásra írták fel, főként alvászavarra. Nos, azt kell mondjam, teljesen letompultam tőle, érzéketlenné váltam, közönyös lettem egy csomó minden iránt. Elfelejtettem dolgokat. Ami a legrosszabb volt, és ami miatt abbahagytam, az a reggel: alig bírtam felkelni, és iszonyú rosszkedvű voltam.
Én fokozatosan hagytam abba, de úgy éreztem, muszáj, mert inkább fetrengjek egész éjjel álmatlanul, mint hogy egész nap tompa, érzéketlen legyek! Azóta ugyanolyan rosszul alszom, mint előtte De legalább visszakaptam önmagam.
Én is inkább természetes dolgokat ajánlanék: SPORT, főként futás (az elvileg csökkenti az alvásigényt), valami olyan dologgal foglalkozás, ami nagyon érdekel és leköt (nyelvtanulás, tanfolyam, filmek, bármi!!!), sok kirándulás, sok napfény és levegő.
A pszichiáterek manapság ész nélkül írják fel ezeket, mert az emberek sokkal inkább fogadják meg azt a tanácsot, hogy bevegyenek valamiből valamit, mint hogy mondjuk sportoljanak, tanuljanak, próbáljanak ki valami egészen új dolgot az életben, vagy olvassanak, stb. Szóval kettőn áll a vásár: a pszichiáter a gyógyszeripar alávetettje; mi pedig gyakran gyengének hisszük magunkat, és inkább gyógyszerhez nyúlunk.
Pedig sokkal erősebbek vagyunk, mint hinnénk!!!!!!
Nekem is most adtak ÍRÓASZTAL ALÓL!
-Mondom én erről csak rosszat hallottam, sok a mellékhatása, mást kérnék inkább
-Ó ugyan milyen mellékhatás... (odaadja)
Ezek után be nem szedem az is biztos...
A rexetin-nél is volt néha amikor elfelejtettem bevenni, hogy alig kibírható reménytelenséget és nyomást éreztem magamon, de azt legalább sikerrel lehet csökkenteni..
Kedves mindenki, bár már régi a kérdés, de bárki ide tévedhet.
Csütörtökön voltam pszichiáternél, ismeretlen eredetű szorongásom van, alvászavarral, és enyhe depresszióval keverve.
A "hülye orvos depresszióra ezt irja fel" válaszolónak annyit mondanék, hogy nagyon is jól tette, hogy nem egyből antidepresszánst adott az illetőnek UGYANIS az andidepresszánsoktól totál lebutulsz, teljesen kifordulsz magadból, súlyos mellékhatásai vannak, és tényleges addikciót eredményez. Egy jó pszichiáter mindenféle szorongásos eredetű dologra vagy depresszióra Xanaxot fog felírni, ezzel kezdi a terápiát. Én speciel iszonyatosan örülök hogy szedem, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, és tompák azok az érzékeim, amik a szorongást előidézhetik, ergó pontosan az történik aminek történnie kell. Az, hogy rémálmaid/éber álmaid vannak tőle, teljesen normális. A gyógyszeres terápiák arról szólnak, hogy a benned levő mély sérelmeket/traumákat stb felszínre hozza, és ezáltal segítsen újraélned őket, csak éppen máshogy. Ettől fog hosszútávon elmúlni a szorongás és az egyéb mentális gikszer. Nekem speciel a pszichiáterem mondta, hogy egyáltalán nem látja jó megoldásnak az antidepresszánsokkal való kezelést, mert tényleg nagyon durvák, se koncentrálni nem tudsz, se létezni. Persze sajnos vannak azok az esetek, amikre már nem elég a Xanax, de erről meg az a véleményem, hogy pontosan ezért érdemes mindenkinek időben orvoshoz fordulnia.
Annyit még azért rendbe tennék itt a fogalomzavarosoknál, hogy a gyógyszerek megszokása és a hozzászokás két külön dolog. Habituáció vagy dependencia, nem mindegy. Az egyik teljesen pszichés eredetű, a másiknál már fizikai tünetek is vannak. Tehát az "egyszer nem vettem be és úristen de rosszul éreztem magam" típusú egyéneknek üzenném, hogy azt nagy eséllyel saját maguknak generálták, köze nincs a gyógyszerhez, főleg, hogy SR, RETARD készítmények, amelyek nem fognak egyik pillanatról a másikra kiürülni.
Összegezve tehát kedves kérdező, szedjed nyugodtan Xanaxot, addig örülj, még a pszichiátered csak ezt írja fel! :) Jobbulást mindenkinek!
23
Ez egy jó nagy baromság. Az antidepresszánsok mellékhatás profilja meglehetősen kedvező, addikció veszélye töredéke az alprazolamnak, és nem mellesleg az alprazolam NEM jó depresszióra. Szorongásra jó, alvászavarra jó, depresszióval nem tud mit kezdeni, kiegészítő kezelésként használatos, ha a fent részletezett problémák vannak.
"A gyógyszeres terápiák arról szólnak, hogy a benned levő mély sérelmeket/traumákat stb felszínre hozza" Nem, nem erre jó. Arra jók, hogy az életet befolyásoló tüneteket enyhítsék, és a beteg tudjon olyan állapotban lenni, hogy eltudjon menni terápiára. Semmmit sem fog a xanax felhozni, konkrétan eltakarja a tüneteket, problémákat.
A pszichiátered valószínűleg tök hülye, vagy te értetted félre. Azért meglehetősen rossz látni, hogy ilyen kóklerek még ma is praktizálnak, és van aki a hülyeségét terejeszti, majd még tapsolnak is hozzá a többiek. bravo
Kerüld a Xanax SR-t, anélkül majd a gyógyszergyártók foglya leszel.
A hagyd abba és írj egy hónap múlvát tartom legértéksebb eddigi hozzászólásnak.d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!