Szociális fóbiám van. Hogyan győzhető le?
Ez nem az alacsony önbizalom jele?
Mert sokszor, ha társaságban vagyok,
néha kellemetlenné válnak olyan mindennapi
dolgok, mint a krákogás, köhögés, vagy
néha kínos akár megszólalnom is, mert
cikinek érzem a hangomat. Ez másnál is
így van? Van, hogy ezt néha nem értik meg,
és ez engem is zavar, mert nem tudok önfeledt
lenni. Mi a véleményed?
Nekem is volt ilyen problémám,mint neked kérdező. Mindig arról jegyeztek meg az emberek,h én vagyok az a csendes lány.Annyira halkan beszéltem,h alig hallották. Persze othon normális volt a hangom. Ezért mert sose értették amit mondok és vékony is volt a hangom,nem akartam senkivel beszélni. Nem tudtam barátkozni.Már 6 éve folyamatosan igyekszek ezen változtatni és egyre többet beszélni másokkal(eleinte nagyon nehezen ment és szorított a gyomrom is)és szép lassan megváltoztam,de még mindig csendesebb vagyok,de elégedett vagyok a eredménnyel,de még próbálok változni.
Szerintem neked is menne,csak nagyon nehéz legyőzni a régi félelmeket.Ha egyedül nem megy,akk nem ciki segítséget kérni hozzáértőtől.
Köszönöm a további válaszokat! :) Én eddig képes voltam
ezzel együttélni, kb. gyerekkoromban kezdődött, azóta van
ez az egész nálam, viszont nem volt olyan elviselhetetlen, csak nagyon kínos, kellemetlen, szó szerint kellemetlennek, cikinek éreztem saját magam. Olyan érzés, mintha legszívesebben megszűnnél létezni, ami vagy, és teljesen másként születnél újjá.
Köszi a válaszod! Ebben igazad van, én is abszolúte
így gondolom, és megfogadom a tanácsod! :)
Én is ilyen problémával küzdök, amihez párosul az önbizalomhiány. Teljesen megnehezíti a mindennapjaim, gondolok itt egy rutintevékenységre pl: boltban valamit kérni meg stb... Társaságokat kerülöm, mert nem akarok a középpontba kerülni, mert egyszerűen képtelen vagyok megszólalni. Gondolkodtam, hogy segítséget kérjek, mert egyre rosszabb irányba haladok és így semmit nem fogok elérni. Akár munka terén, akár haverok, barátok, csajok.
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!