Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális fóbiám van. Hogyan...

Szociális fóbiám van. Hogyan győzhető le?

Figyelt kérdés

Ez nem az alacsony önbizalom jele?

Mert sokszor, ha társaságban vagyok,

néha kellemetlenné válnak olyan mindennapi

dolgok, mint a krákogás, köhögés, vagy

néha kínos akár megszólalnom is, mert

cikinek érzem a hangomat. Ez másnál is

így van? Van, hogy ezt néha nem értik meg,

és ez engem is zavar, mert nem tudok önfeledt

lenni. Mi a véleményed?

2012. jún. 21. 20:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen problémám,mint neked kérdező. Mindig arról jegyeztek meg az emberek,h én vagyok az a csendes lány.Annyira halkan beszéltem,h alig hallották. Persze othon normális volt a hangom. Ezért mert sose értették amit mondok és vékony is volt a hangom,nem akartam senkivel beszélni. Nem tudtam barátkozni.Már 6 éve folyamatosan igyekszek ezen változtatni és egyre többet beszélni másokkal(eleinte nagyon nehezen ment és szorított a gyomrom is)és szép lassan megváltoztam,de még mindig csendesebb vagyok,de elégedett vagyok a eredménnyel,de még próbálok változni.

Szerintem neked is menne,csak nagyon nehéz legyőzni a régi félelmeket.Ha egyedül nem megy,akk nem ciki segítséget kérni hozzáértőtől.

2012. jún. 22. 14:41
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat! :) Én eddig képes voltam

ezzel együttélni, kb. gyerekkoromban kezdődött, azóta van

ez az egész nálam, viszont nem volt olyan elviselhetetlen, csak nagyon kínos, kellemetlen, szó szerint kellemetlennek, cikinek éreztem saját magam. Olyan érzés, mintha legszívesebben megszűnnél létezni, ami vagy, és teljesen másként születnél újjá.

2012. jún. 22. 23:44
 13/18 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy ez talán önbizalom-hiány jele lehet.
2012. jún. 22. 23:45
 14/18 Panka08 ***** válasza:
Véletlenül se akarj gyógyszert szedni!!!Ha felír a házi orvos vmi antidepresszánst, vagy elküld pszichiátriára és ott írnak fel = egy mozgó zombi leszel. Amit írok nem vicc: edzél! Tudatosan menj bele olyan helyzetekbe, ahol nem érzed jól magad s próbáld úgy elképzelni, mekkora pici pont vagy te a földön. Indulj el képzeletben onnan ahol éppen vagy felfelé az ég felé, s nézd magad fenntről. Képzeletben emelkedj egyre magasabbara. Először látod csak magad, majd a körülötted állókat, majd a helyiséget ahol vagytok, majd az utcát, a város, az országot, a kontinenst,majd a földet. S magadat már nem is látod, csak érzed, hogy ezen a földön él 6 000 0000 0000 ember, miért foglakozna bárki is azzal, hogy te épp köhögsz, vagy krákogsz?? Hm? :) Ennyire egyszerű! Tényleg működik! Próbáld ki! Otthon mielőtt kimennél "terepre" :) "edzél"! Feküdj le, s képzeld el a helyzetet., s mindazt amit fenntebb leírtam. Ezt sokszor-sokszor ismételd. S meglátod, lassan-lassan ha így magadba mélyedve megbarátkozol ezekkel a helyzetekkel , a valóságban is menni fog. Rájössz, hogy nincs miért feszélyezve érezned magad! Nézd magad kívűlről! Téged érdekel, ha valaki melletted köhint egyet? Nem. Hát mást sem érdekli ha te köhintesz. :) Hidd el menni fog ! Meg tudod csinálni ÉN IS megtudtam!! Egyszerűen (ami persze nem olyan egyszerű) nem szabad hagynod, hogy elhatalmasodjon rajtad ez az fezsélyezettség érzés .Ha meg érzed, hogy jön, és kezded kellemetlenül érzni amgad, gondolj erre: " Nem baj, hogy jössz, mád nem is foglalkozik velem TUDOM, ez az érzés már csak a megszokás, hogy ilyen helyzetekben nem érzem jól magam. De tudom, hogy senki nem foglalkzik azokkal a dolgokkal, amikről ezidáig azt hittem, hogy jelentőség teljes dolgok. Mindjárt elmúlsz te érzés, mert nekem nincs szükségem rád, és remekül elélek nélküled! Nem kellesz! " Ez nem vicc tényleg így tudod a kezdbe venni az irányítást! Ha jön tudatosísd, hogy mindjárt úgyis elmúlik, s észre fogod venni, egyre inkább kevésbé jön, s egyre rövidebb ideig tart. Mert mihelyt kívűl tudod magad helyezni az érzésen, hogy nem lovalod bele magad, szinte azonnal elillan. Ezzel most törődnöd kell, foglakoznod, s segíteni magadon. Egy antidepresszáns sem fogja helyetted megoldani. Hidd el nekem. Én a magam kárán tanultam meg, bár akkor amikor engem rákapaattak a kiba**ott gyógyszereikre, még nem volt ennyi információ. :( Ma már nem történhetne meg. Én 10 évig éltem gyógyszeren, s 3 évembe került mire megszabadultam tőle negyedik neki futásra. Kegyetlen, senkinek nem kívánom. A pszichiáterek valószínű soha nem próbálták csak felírják. Hisz azt tanulták az egyetemen. :S És pont lesza*ják a pácienst. Ne hagyd magad! Meg tudod csinálni, csak türelem, és nyugalom!!!! :)
2012. jún. 22. 23:58
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod! Ebben igazad van, én is abszolúte

így gondolom, és megfogadom a tanácsod! :)

2012. jún. 23. 18:51
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is ilyen problémával küzdök, amihez párosul az önbizalomhiány. Teljesen megnehezíti a mindennapjaim, gondolok itt egy rutintevékenységre pl: boltban valamit kérni meg stb... Társaságokat kerülöm, mert nem akarok a középpontba kerülni, mert egyszerűen képtelen vagyok megszólalni. Gondolkodtam, hogy segítséget kérjek, mert egyre rosszabb irányba haladok és így semmit nem fogok elérni. Akár munka terén, akár haverok, barátok, csajok.

22/F

2012. jún. 26. 20:32
 17/18 anonim ***** válasza:
Ez az egész egy nagy önbizalomhiány. Ha lenne önbizalom, akkor szocfóbia sem lenne
2012. jún. 26. 22:06
 18/18 Panka08 ***** válasza:
22:06-nak A szoc fóbia nem önbizalom hiány. Nekem azzal az életben nem volt gondom. Sőt sokszor még több is volt a kelleténél. Mégis megtalált ez az állapot. :S Ez egy tipikus ún. civilizációs betegésg. És baromi kellemtelen tud lenni. De lagyőzhető, csak idő és türelem kell hozzá. Ha ez a kettő nincs akkor nem megy. (Jééé pont a jelenlegi életvitelünkből ezek hiányoznak.. Különös nemde? )
2012. jún. 26. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!