Mi az oka, ha az ember nem tudja elviselni a másik ember rágó, keksz ropogtató hangjait?
Engem a keksz vagy alma ropogtatás nem zavar, csak a "csámcsogás".
Azért idézőjelben, mert nem feltétlenül arra gondolok, mikor valaki nem tud viselkedni, és azért csámcsog, hanem a "normális" rágás-nyelés is tud idegesíteni pl. buszon, vonaton... Mert egyszerűen nem oda való.
De amúgy nem mindenki eszik úgy. :)
Nem tudom mi az oka, pedig maga az evés az egyik legtermészetesebb dolog. Mi is úgy vagyunk a férjemmel, hogy sokszor közös megegyezés alapján egyszerre nassolunk a tv előtt, mert különben egymás idegeire megyünk.
Talán mert előre nem kiszámítható ütemekben jönnek a reccsenések, roppanások? Nagyjából a beszéd hang kiszámítható, az óraketyegés is mindig ugyanaz a taktus, de ha valami hirtelen jön, akkor néha össze rezzen az ember, mint pl. a telefon csörgés. A rágcsálás meg pont egy olyan dolog, hogy egyszer így rágja, egyszer úgy, egyszer gyorsabban egyszer lassabban ,egyszer nagyobbat reccsen, egyszer alig. Szóval szerintem ez lehet.
Engem a munkahelyemen ülő kollégáknál zavar ez. Sok hölgy is ül körülöttem, akik rendszeresen esznek különbőző egészséges dolgokat (értsd itt alatta a kétszersülteket, roppanós magos szeleteket, almák stb). Engem is szokott zavarni, mert belemélyülök valami tennivalóba és akkor a ropogtatás megzavar benne.
Tehát szerintem attól is függ, hogy van-e alapzaj, az tud segíteni kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!