Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt tapasztalom, hogy nincs...

Azt tapasztalom, hogy nincs értelme az életemnek, és nem fog változni, csak rosszabbodni. Azt fontolgatom, hogy öngyilkos legyek-e?

Figyelt kérdés
Nemsokára lejár a munkaszerződésem egy egyébként segítő szakmában. Nincs és nem is volt kapcsolatom. A szüleimmel élek, 30 éves nő vagyok. Folyton bántanak, és gyerekként kezelnek, pedig én is beszállok jórészt a havi költségvetésbe. Lenéznek, és a fő szórakozás itthon, ohgy engem bántanak, mikor megyek már el itthonról.., mikor lesz végre valakim, nem bírnak látni sem... De én nem szeretnék csak azért kapcsolatot hogy ne legyek itthon, mert az igazi szerelemben hiszek, ami az én életemben tényleg eljött, csak drámaian alakult... és egyszerűen nem akarok senki mással lenni. Hamarosan még annyira sem érezhetem magam hasznosnak mint eddig, + nem lesz fizetésem, és megjobban fognak itthon is bántani.. egyszerűen úgy érzem semmi értelme sem lesz élnem. Ezért kérdezem, hog jól gondolom-e, hogy már csak az öngyilkosság a megoldás. Valakinek van egyéb ötlete, mi lenne helyesebb ennél, ha van ilyen az én helyzetemben? Nekem nincsen, ezért kérdezem még most.
2009. júl. 5. 13:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
NEEE! Ezzel csak a családtagjaidnak okozol fájdalmat! Régen nekem is ilyen felfogásom volt az életről mint neked, de találtam magamnak életcélt, álmot amiért érdemes élni! Te is keress valamit, járj el szórakozni!
2009. júl. 5. 13:48
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaz. Az öngyilkosság megfutamodás. Ennek ellenére,nekem is volt ilyen kilátástalan a helyzetem. Szüleim meghaltak,munkanélküli lettem,rákos lett a gyerekem,mikor minden a tetőpontra ért,én sem bírtam tovább. Hetekig tanulmányoztam,melyik a legbiztosabb módszer, sikerült megszereznem a legalkalmasabb gyógyszereket, mert gyáva voltam a fulladásos halálhoz,megtettem. Sajnos,megtaláltak,s 2 nap ingadozás után (állítólag élet-halál közt lebegtem,erről maradtak emlékeim),visszahoztak. Még hónapokig nem akartam élni, de a halál nem akkor jön,ha te akarod,erre rájöttem. Azóta sok év telt el,még mindig élek. Ne próbáld meg,hidd el ,talán még nehezebb utána, pedig rólam még ma sem tudja a férjemen és a gyerekeimen kivül senki. Fel kell állnod, te ráadásul fiatal vagy,előtted az élet! A szüleiddel pedig próbálj meg leülni beszélni,mert tudom,én is úgy jutottam el a tettig,hogy előtte próbáltam én beszélni szinte mindenkivel, próbáltam megértetni,hogy nem látok kiutat,de nem mondtam, mire készülök. Az a baj,hogy többnyire nem veszik komolyan a problémádat,de a szüleid biztos,hogy megértik. A kórházban több hozzám hasonló emberrel ismerkedtem meg,de ők sem tudták,én miért vagyok ott,viszont sokan elmeséltél,hogy ők miért. A pszichiátria pedig nem egy kellemes hely,ezt gondolom,ápolónőként te tudod is.Ráadásul,ha kisvárosban élsz,nagyobb az esélye,hogy kiderül,ne akard,hogy a te problémádon csámcsogjanak. De mondom,még fiatal vagy,ápolónőkre mindig szükség lesz,menj szórakozni,kikapcsolódni,esetleg vegyél igénybe orvosi segítséget depresszió ellen. Ne okozz fájdalmat a családodnak!

Tanulj az én esetemből! Annyira fájt nekik,olyan tehetetlenül álltak mellettem,annyira szomorúak voltak. Ne tedd!

2009. júl. 5. 20:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az ongyilkosság semmire sem megoldás, az csak menekulés a problémák elol, amit meg tudnál oldani.

Szerintem koltozz el otthonról, menj ki kulfoldre, ott kapsz munkát és még a fizetés is tobb.

A szerelmi ugyedet megértem, és tudom, hogy egyenlore még nem kell senki (lehet késobb sem), de ne higyj annak a sablondumának, hogy a szerelem a legfontosabb.

Gondolom vannak barátaid, toltsd el veluk az idot, járjatok bulizni, beszélgessetek jó sokat, 30 évesen már ideje belevágni az életbe :)

Kérj meg valakit, hogy menjen ki veled kulfoldre, keresd a kalandokat! Tuzz ki célokat magad elé, és csak annak élj, hogy elérd oket, akármilyen nehéz is! Ha elérted oket, tudni fogod, hogy te is érsz valamit, nagyon sokat is. Az emberek nem kitartóak, te legyél az! Ne keseredj el! Gondolj azokra az emberekre, akik megnémultak, de olyan sok mindent mondanának.. Vagy akik tolókocsiban ulnek és nincs más vágyuk, csak járni tudjanak...

Ne add fel, fiatal vagy még! Sok sikert Neked!

2009. júl. 6. 02:16
 14/16 anonim válasza:
100%
Öngyilkos soha.Nem lesz jobb, s ha nem sikerül...leírták előttem mi várhat rád.Bár milyen jó dolog az önsajnálatba fuldokolni (tapasztalat. Viszont innen szép felállni,csak próbáld elképzelni, ahogyan sikerülnek a dolgok. Én is azt gondolom, ha végképp nincs lehetőség új állásra,próbálj szerencsét külföldön.A magyar emberek munkáját sok helyen megbecsülik a világon (kivéve itthon).Én egyébként hiszek a "nem e világi" dolgokban is,bár nem vagyok vallásos.Miért ne érne meg 1 próbát:kérés az angyalokhoz.Kérlek titeket segítsetek Nekem megoldani az életemet.Hmm..De talán el is kellene hinned, h jobbá válhat.De az tényleg segíthet,ha valakinek beszélsz a problémádról.Őszintén, úgy ahogy érzed.
2009. júl. 6. 20:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosság megoldás egy problémára, amely csupán ideiglenes.
2009. júl. 7. 15:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is tök így vagyok vele ahogy leírtad! :'(
2010. febr. 2. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!