Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Biztos, hogy tud a segíteni a...

Biztos, hogy tud a segíteni a pszichológus?

Figyelt kérdés

Leírom a problémám.

Boldogtalan vagyok, folyamatos gyomorideg gyötör, már azzal ébredek. Semminek se tudok örülni, minden mindegy. Az ételek terén nagyon válogatós vagyok, alig eszek meg valamit. A szexhez sincs kedvem. Nem tudok szépen kommunikálni..hiába gondolom ki agyban a dolgokat, a számon nem jön ki úgy, ahogy szeretném, zavarban vagyok, izgulok. Semmihez sincs kedvem, mindent morogva csinálok. Lusta vagyok. Folyamatos fáradság van rajtam. Nehezen mosolygok. És ami a legszörnyűbb, hogy az öngyilkosság gondolata se áll távol tőlem.

DE! Tudom, hogy nem vagyok jól. Tudom, hogy mit hogyan kellene csinálom, de egyszerűen nem találom meg a helyes utat, a kiutat ebből a ramaty állapotból és szinte már emiatt percenként sírni tudnék.

Sikeres ember akarok lenni, de egyszerűen képtelennek érzem magam erre. Most is remegek.

Tud segíteni a pszichológus? Voltam kineziológusnál, szinte semmi javulás rajtam. Ugyanazokat a dolgokat mondta el, amiket tudok már, de azokat a dolgokat nem tudom tudatosítani magamban. Annyira félek, hogy senki és semmi nem tud rajtam segíteni.

Én képtelen vagyok magamat meggyógyítani!

Mit csináljak?

2012. jún. 10. 11:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tölts több időt a barátaiddal, a szeretteiddel.Létesíts érintéses kapcsolatokat./masszázs/ Találj magadnak elfoglaltságot. Hallgass zenét, fessél, vagy rajzolj. Mutasd ki az érzelmeidet, végezz testmozgást. Oszd meg másokkal a gondolataid, képzelj magad elé békés képeket. Szedjél B6 vitamint. Javíthat a hangulatodon, ha elfogyasztasz 1-2 csésze uborkafű, vagy vasfű teát. Megpróbálkozhatsz egy csésze forró rozmaring teával, amibe egy csipet macskagyökeret keversz. A masszázs megnyugtató hatása is megkönnyebbülést hozhat a depresszióban szenvedőknek. Több olajat is kedvező hatásúnak tartanak, mint pl. bazsalikom, muskotályzsálya, római kamilla, rózsa, vagy kakukkfű olaját válaszd masszázs olajként
2012. jún. 10. 11:28
 2/13 anonim ***** válasza:

Valószínűleg van egy súlyos személyiségzavarod, amivel érdemes lenne felkeresned egy profi pszichoterapeutát.

Bár a tüneteid súlyosságából ítélve, itt csak gyors segítség (frontin/rivotril edronax vagy cymbaltával kombinálva tud érdemben segíteni) jöhet szóba! Keresd fela háziorvosodat..

Egyébként hány éves vagy?

2012. jún. 10. 14:47
 3/13 A kérdező kommentje:
23 éves lány vagyok. És igen ahogy mondod, személyiségzavarral küzdhetek. Semmiben sem vagyok biztos. Nem vagyok magammal soha megelégedve. Mindig azon gondolkodom, hogy vajon ezt most jól mondtam? vajon ezt most jól csináltam?..
2012. jún. 10. 17:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok gyógyszert szedni, mert azzal az okot nem oldjuk meg.. :(
2012. jún. 10. 17:43
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem írtad le, hogy milyen körülmények között élsz, tanulsz/dolgozol-e vagy állást keresel. De nekem az a gyanúm, hogy talán a "pszichoszociális moratórium" nevezetű folyamatot éled át. Magyarul nem tudsz átlépni a felnőttkorba, késlelteted azt, nem tudod a családodtól függetleníteni magad, mert vagy még tanulsz, vagy már munkát keresnél, de sikertelenül, és a szüleid nem tudnak anyagilag támogatni, és ha van párod, ő sincs olyan helyzetben, hogy egy kis fészket teremtsetek magatoknak valahol.

A gyógyszer nem fogja megoldani a problémáid, csak elnyomja azokat, és szerintem nincs személyiségzavarod. Depressziót sok minden okozhat, akár vitaminhiány is, ezért egy labort érdemes nézetni. Az is normális, hogy az embernek időnként öngyilkossági gondolatai támadnak vagy halálvágya.

Amit én javasolnék: relaxáció, meditáció, jóga, önismeret fejlesztése, kirándulás, séta, masszázs, gyógyteák és egy olyan barát/barátnő, aki képes meghallgatni és támogatni, anélkül, hogy megmondja, mit tegyél.

Nekem egyébként anno a kineziológus sokat segített, pedig csak egyszer voltam, úgyhogy lehet, hogy nem jó szakemberhez mentél.

2012. jún. 12. 21:50
 6/13 A kérdező kommentje:

Éreztem javulást én is a kineziológusnál, de mindig vissza esek. Nem tudom ezt megmagyarázni, de az biztos, hogy nagyon mélyen motoszkál valami bennem, mert mindig előjön a nagyon ramaty állapot.. 23 éves lány vagyok, és van önálló keresetem. Vagyis volt, mert 2 hete felmondtam a munkahelyemen.. Nem bírtam már ott dolgozni, túl sok volt a lelki teher. Amiatt is csak idegeskedtem.. Pedig sokan irigykedtek az állásomra, de a "vagy megszoksz vagy megszöksz" variáció állt fent, és, hát én az utóbbit választottam. Most meg amiatt idegeskedek, h munkanélküli vagyok.. de inkább ez a kis idegeskedés, mint minden nap azon a helyen lenni..

Mindenben találok kivetni valót..Teljesen semminek se tudok örülni. Hogy találhatnám meg a teljes boldogságot? Meditálni sokszor próbáltam, jártam is olyan helyen, ahol ezt csinálják, de nem tudok annyira ellazulni, hogy sikerüljön. Mindig kattogok valamin, sajnos.

Párom nincsen, de volt elég hosszú ideig, ami szintén nem volt egy könnyű és szokványos kapcsolat. Nálam semmi se sima ügy.. :(

2012. jún. 13. 22:42
 7/13 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nem tudom, mióta tart a problémád; azért a személyiségzavar egy súlyos vélemény - kérlek, egyelőre ne vedd készpénznek. Történt valami mostanában, ami indokolhatja a rossz hangulatodat? Ha hozzám fordul valaki hasonló panaszokkal, ez az első kérdésem. Ha csak mostanában van rossz hangulatod, és nincs magyarázata, akkor orvosi kivizsgálást is ajánlanék első körben. A fáradtság miatt pajzsmirigyet, inzulonrezisztencia vizsgálatot, esetleg szemészeti vizsgálatot. De komolyan, olyan is volt, hogy valakinek az erős fogínygyulladás okozott hihetetlen fáradtságot, depressziószerű állapotot. Esetleg góckutatás, gyulladásmarkerek. Na, találj egy olyan háziorvost, aki partner ebben :)Ha meg tudod fogalmazni a problémák okát, és az konkrét, akkor jöhet a pszichológiai tanácsadás. Ebbe akár a karriertanácsadás is belefér, de helyenként az élet értelméről való elmélkedés is. A negatív látásmódra próbálkozhatsz kognitív terápiával, esetleg Williams Életkészségek Tréninggel. Már a kommunikáció miatt is. De a relaxáció, autogén tréning is jól jöhet. Ezek szelidebb, rövidebb, ollcsóbb módszerek, és az esetek nagy részében hatékonyak is. Na, de ha tényleg régóta, gyerekkorod óta tart ez az állapot, akkor tényleg javasolnék egy hosszabb terápiát. Személyiségzavarra max. ebben az esetben gondolnék. Szóval keress szakembert, inkább pszichológst javaslok, mert a pszichiáterek tényleg hajlamosak bogyókkal tömni az embert, és sokszor tényleg nem megoldás. Hát, remélem, adtam pár ötletet...
2012. jún. 13. 23:23
 8/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok ismét. Az természetes, hogy a meditáció, relaxáció nem sikerül rögtön. Bele kell jönni, senkinek sem megy azonnal :)
2012. jún. 13. 23:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Keress fel egy sztk-s pszichiátert, mondd el a szomatoform tüneteidet neki. Elküld laborba, esetleg belgyógyászatra és ha kiderül hogy idegtől van (mert egyáltalán nem biztos, lehet hypothyreosis, hyperthyreosis, crohn, colitis-ulcerosa, conn szinróma is) akkor bizony elég kemény SSRI és benzodiazepin kombóknak nézhetsz elébe.. :)) de ne aggódj, alig vannaka modern szereknek mellékhatásaik, és bizony sokkal derűsebb lesz az életed!! ;)
2012. jún. 14. 11:49
 10/13 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy van bennem örökölt depresszió is, mert édesapám is az. Ő folyamatosan iszik, vagy többet, vagy kevesebbet, Néha elég durván kijön a sodrából, átéltem kiskoromban kemény dolgokat... édesanyámon csattant mindig a legdurvább ostor. A háziorvosomnak nem beszélnék ezekről a panaszaimról. Inkább egy vad idegennek, mint neki! :)

Jó lehet ez a Williams tréning, főleg, hogy a kommunikációt is erősíti, ami nekem nagyon fontos lenne. Csak az a baj, hogy vas megyei vagyok.

2012. jún. 14. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!