Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan változtathatok ezen?

Hogyan változtathatok ezen?

Figyelt kérdés
Nos,a probléa,amit mielőbb orvosolni szeretnáék,elég sokrétű. Gyámoltalan vagyok,nem merek visszaszólni senkinek,inkább hallgatok(ha nem szólok vissza,hamarabb szabadulok elven). Ezt drága szüleimnek köszönhetem,hogy ilyen gyámoltalan,sz@r lettem. Ez utóbbiból következik,hogy ismerkedni sem merek nagyon (mondjuk,itt nincs is hol). Úgy vagyok vele,hogy ha magamat sem tudom megvédeni,akkor a barátnőmet hogy?! A lakhelyemen nincs semmiféle harcművészeti oktatás,ahol önvédelmet tanulhatnék. A másik,hogy még nincs saját jövedelmem,hogy finanszírozzam.
2012. jún. 8. 13:48
 1/2 anonim válasza:
Nem gondolom, hogy gyámolatlan sz@r lennél csak, mert visszahúzódó, csendesebb vagy a többieknél. Én is az voltam kb 16-18 éves koromig. Nekem 16 éves koromtól volt saját jövedelmem a suli mellett (nem a szüleimtől, hanem dolgoztam érte). Ez nagy önbizalmat adott, mondván, ha el tudom tartani magam, akkor senki ne ugasson nekem. A visszaszólogatást még az iskolába kezdtem osztálytársaimnak néha tanáraimnak. Nagyon sok ötletet (a beszólásokhoz) filmekből illetve sit-com sorozatokból veszek/vettem, ma már megy önállóan is. Egy kistermetű nő vagyok és sokszor nem vesznek komolyan, ennek ellenszere, hogy kiengedem a hangom, hangot adok a véleményemnek. Próbáld ki, hogy a You-tube-on kommentelsz provokáló videókat. majd nézd meg pár nap/hét múlva, hogy a többiek hogy reagáltak rá, like-olták, vagy leoltottak téged, mint az éjjeli lámpát? Ha biztos vagy a véleményedben, csak hajrá, ne hallgasd el, hidd el a másik is csak ember, nem fog megenni téged. Amúgy az önvédelmi sport nem megoldás semmire (kivéve, ha olyan környezetben laksz, hogy tényleg meg kell védeni magad). De maga az ötlet, hogy sportolj az jó, jó külsőt ad illetve megtölt magabiztossággal. Hajrá!
2012. jún. 10. 12:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Előző: micsoda ötletek :)

Nekem is az segített hogy elkezdtem beszólogatni. Légy fura, légy hülye, ne érdekeljen, megütni nem fognak, de ha igen, azt is el lehet viselni az önbizalom érdekében. Végső soron te leszel a nyertes.

2012. jún. 11. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!