Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, hogy ne fordulj...

Mit csináljak, hogy ne forduljak be?

Figyelt kérdés
Anyagi nehézségeink vannak, nem is kicsi. Szinte a szülők tartanak el bennünket. én gyes, férjem munkanélkül.Visszamegyek dolgozni, hamarabb egy évvel, mert muszáj, utolsó kívánságom, hogy menjünk el pihenni pár napra. De nem tudunk. évek óta megállás nincs itthon, mindig csupa lemondás, két diplomám van, mégis nélkülözni kell. bezzeg aki otthon van és kap mindent mert 3 gyerek van annak mindenre telik. Már úgy érzem nem tudok örülni semminek, minden nap rémálom, ha csekket látok a postaládában összerándul a gyomrom. A 2 éves gyerekem mondogatja hogy tejcsit meg kenyeret veszünk a boltból. bezzeg a c, kindertojást meg chipset is! kivagyok borulva és annyira nem látom a kiutat!
2012. máj. 25. 15:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Mindig van remény, kivéve, ha nagy őrültséget (tőzsdézés részvényekkel, ingatlanbefektetés, pókerezés, és az őrültség csúcsa, a forexezés) csinálsz.
2012. máj. 31. 02:00
 22/26 anonim ***** válasza:

Pedig sokszor az emberek azért jutnak oda, ahol vannak, mert sok dologba nem mertek belevágni, mert őrültségnek tartották, vagy hallgattak másokra, akik őrültségnek tartottak dolgokat. Szerintem ha valaki demózik x évig, abban nincsen semmi rizikó, és őrültség. Viszont egy használható tudásra tehet vele szert.

Szerencsétlen majom, hányszor mondjam el, hogy nem demo pénzzel kereskedem?

Warren Buffet 44 milliárd dollárjával valószínűleg nem daytradel, vagy skalpol, és valószínűleg nem 20%-os profitra megy, gondolom megelégszik a havi 4-5%-kal is. Az egy teljesen más dimenzió. Én egy traden a tőkém kb 1%-át kockáztatom, ami nálam mondjuk 2 euró cserébe a havi 20%-ért. Neki az 1% az 440 millió dollár lenne. Nyilván csak mondjuk 0,01%-ot kockáztat havi 0,2% nyereségért cserébe, ami így is havi 88 millió dollár.

2012. jún. 3. 12:30
 23/26 anonim ***** válasza:

"Szerencsétlen majom, hányszor mondjam el, hogy nem demo pénzzel kereskedem?"

Cuki a stílusod, de nem ez az érdekes. Hanem hogy mennyi az éves hozamod százalékban? Hány éve sikerül ezt tartani?

"Warren Buffet 44 milliárd dollárjával valószínűleg nem daytradel"

Warren Buffet nem hülye, hogy daytrade-eljen. A daytrade gyakorlatilag rulett.

"Én egy traden a tőkém kb 1%-át kockáztatom, ami nálam mondjuk 2 euró"

Tehát 200 euró a tőkéd. Bölcs dolog, hogy nem kockáztatsz többet, de az is világos, hogy ez nem több játéknál, és erre nem lehet túlélési stratégiát alapozni.

2012. jún. 3. 12:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy lemajmoztalak, de már kicsit türelmetlen lettem, hogy 25x írtam le, hogy nem demozok, és mégis mindig ezzel jött valaki.

Több, mint fél éve (kb 8 hónapja) megvan ez a teljesítmény. Az, hogy mikor mennyi a tőkém, az egy dolog. Ha 2000 euró a tőkém, akkor is 1% a kockázat.

A daytrade nem rulett. Ugyanígy a skalpolás. Az a rulett, amikor hónapokig ül több milliód egy pozícióban, miközben piaci információk tömegei befolyásolják a jegyzést.

Ezért is lényegtelenek a piaci információk azok számára, akik így kereskednek. Nekem nagyon egyszerű, van egy naptár, ahol minden hír közlésének időpontja fel van tüntetve, és az is, hogy melyik eszközt érinti. A hírek előtt és után fél órával nem kereskedem. Kizárólag technikai elemzést alkalmazok. Ha nem jön be, kiüti az SL-t, és buktam 2 eurót. Ha bejön, akkor a TP-t, és kerestem 2+ eurót (ez sok mindentől függ, pl építek e pozíciót, vagy sem, stb). A nyitásaim 70-80%-a nyereséges. De nekem bőven megfelel, ha nekem működik.

Egyébként a szavaidból kivettem, hogy már próbálkoztál vele, és nem jött be, és valószínűleg ezért van ilyen rossz tapasztalatod. Az elején nekem is volt, hogy nagyon rosszul ment. Több kisebb számlámat elégettem, de hozzáteszem, hogy elkövettem azt a hibát, hogy nagyon rövid ideig demoztam. Tényleg jó szívvel ajánlom az említett fórumot. Olvasgasd át, és meg fogod látni, hogy teljesen téves kép alakult ki benned azokról az emberekről, akik ezzel foglalkoznak. Hülyék ott is vannak, de leírtam pár nevet, kiknek a szavára érdemes adni, de ezt úgyis le fogod tudni szűrni magadtól. Főleg a Kezdőknek témakörben, azon belül is a Kereskedés, de hogyan témában, ezen kívül a Haladó szekció -> Technikai elemzés -> Technikai elemzéssel foglalkozó oldalak, azoknak akiket érdekel. Brókercégekről is rengeteg információt és tapasztalatot osztanak meg. No, hát ennyit erről, gondolom a kérdező nem forex topikban nyitott kérdést. Én leírtam a gondolataimat, de tudom, hogy ebben az országban alapvetően nehéz megváltoztatni egy bebetonozott gondolkodási módot, de csak saját magunkkal cseszünk ki, ha nem próbáljuk meg megfigyelni a különböző dolgokban rejlő lehetőségeket.

Egyébként hány olyan ember van, aki mindenféle kamu szövegre egész vagyonokat adott cégeknek, ami után aztán futhattak? Nem lenne jobb, ha te magad tudnád kezelni a vagyonodat? Én itt ennek a lehetőségét vázoltam fel. Akinek nincs pénze jelenleg, attól a tudásra még szert tehet, és hinni kell abban, hogy sok kicsi bizony tényleg sokra megy.

2012. jún. 3. 14:24
 25/26 anonim ***** válasza:

14:24

"Több, mint fél éve (kb 8 hónapja) megvan ez a teljesítmény."

Fél éve. Vannak hedge fund-ok, amelyek "két éven át tartják" a 300%-os hozamukat, aztán csődbe mennek. Sőt, olyan is van, hogy valaki a rulettben folyton a pirosra tesz, nyer, és öt körön át "tartja ezt a teljesítményt".

"A daytrade nem rulett. Ugyanígy a skalpolás. Az a rulett, amikor hónapokig ül több milliód egy pozícióban"

A daytrade rulett. Amikor hónapokig ülsz egy pozícióban, az a spekuláció. Amikor évekig, az a befektetés.

"Ezért is lényegtelenek a piaci információk azok számára, akik így kereskednek."

Mindig piaci információk alapján kereskedsz. Szám szerint 1 db piaci információ, az árfolyam alapján. A többit ld. a hatékony piacok elmélete cím alatt. Ismered?

"Kizárólag technikai elemzést alkalmazok."

A technikai elemzés hatékonyságát még soha senki nem bizonyította. TA alapon várhatóan hosszú távon a jutalékok miatt egy kicsit alulteljesíted a piacot. Jobban jársz egy közönséges bankbetéttel. Vagy méginkább állampapírral, vállalati kötvénnyel.

"De nekem bőven megfelel, ha nekem működik."

Na de nem ebből élsz. Akkor mi "működik"?

"teljesen téves kép alakult ki benned azokról az emberekről, akik ezzel foglalkoznak."

A probléma az, hogy veled ellentétben, akinek csak benyomásai és anekdotái vannak erről a világról, nekem statisztikai adataim is vannak. Ezeket nem közölhetem, de elég lesújtóak. Viszont a sajtóban megjelent cikkekből az elfogulatlan külső szemlélő azért megismerkedhet a problémával. Megláthatja legalább a jéghegy csúcsát. Linkeltem is pár cikket.

"Én leírtam a gondolataimat, de tudom, hogy ebben az országban alapvetően nehéz megváltoztatni egy bebetonozott gondolkodási módot"

"Ebben az országban", kérlek szépen, úgy csapnak rá mindenre, ami új és trendi, mint gyöngytyúk a takonyra. Így sikerült több ezer kisbefektetőnek fejenként átlagosan 750 ezer Ft körüli veszteséget összehoznia az elmúlt években a forexszel. És akkor a több százezer svájcifrank-palimadárról még nem is beszéltünk.

"Egyébként hány olyan ember van, aki mindenféle kamu szövegre egész vagyonokat adott cégeknek, ami után aztán futhattak?"

Linkeltem már pár újságcikket az előző oldalakon.

"Nem lenne jobb, ha te magad tudnád kezelni a vagyonodat?"

Én tudom kezelni. Nem is forexezek...

2012. jún. 4. 08:35
 26/26 anonim ***** válasza:

A stratégiát 5 évre teszteltem le visszamenőleg.

A rulettben nincs stratégia (vagy csak minimális, lehet matekozni)

Összevetve az egész spekuláció, mindegy, hogy mennyi ideig tart, kivéve amiben tényleg évekig ül a pénzed, és más kezeli, az tényleg befektetés. Aztán abból 10-20 év múlva vagy lesz valami, vagy csak a reálérték nem csökken, vagy buksz (nekem életbiztosításban elbukták a befektetésem felét 2 év alatt, és nem noname cégnél voltam).

Igazad van, az ár is piaci információ.

Birger Schäfermeier - ezt olvasom. Te is ezt tedd.

A technikai elemzést nem kell bebizonyítani senkinek. Nagyon sokan kizárólag ezt használják. Fundamentális elemzést nem feltétlenül kell alkalmazni. Alátámasztásnak jó ilyen rövid távon. De ha két hír között mondjuk 1-10 percig van nyitva egy pozícióm, akkor mit érdekel engem, hogy ki mit mondott, vagy mit fog mondani?

Nem ebből élek, mert ahhoz 5000 euró kellene (amihez a közeljövőben hozzá is jutok) mert mint mondtam huszadjára, a fix % a lényeg.

Elolvastam a cikkeidet, látszik, hogy egy bebukott szerencselovag írta. A statisztikai adataid meg annyira azért nem titkosak.

A gondolkodásmód alatt nem arra céloztam, hogy kit mire nem lehet rávenni, hanem arra, hogy kevés ember képes más dimenzióból tekinteni dolgokra. És még kevesebb ember képes arra, hogy ezen változtasson is.

Arra kaphatók csak, ha valaki ingyen, munka, vagy pénz nélkül gazdagságot ígér.

Azokból az emberekből, akik képesek nyitott szemmel járni, önmagukon változtatni, belefektetni időt és energiát, és a saját korlátaikat áttörni, azok igenis sikeresek lehetnek, akár a forexen, akár az élet bármely területén. Na de nem írok ide többet, mert látom szorgosan pontozgatsz lefele. Ha nem haragszol, viszonzom a jóságodat.

2012. jún. 4. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!