Mit csináljak, hogy ne forduljak be?
"bezzeg aki otthon van és kap mindent mert 3 gyerek van annak mindenre telik"
Ha csak 3 gyerek kell, és máris mindenre telik, akkor szülj +2 gyereket. Ha mégsem ilyen egyszerű a dolog, akkor meg fölösleges volt a fönt olvasható dumád.
Szia!
Én kb 1,5 éve Forexxel foglalkozom on-line, és igaz kis tőkével, de elég szépen kezd működni. az én problémám, hogy munka mellett keveset tudok vele foglalkozni. Ha a férjed nem dolgozik, akkor javaslom neki, hogy ismerkedjen vele. Ettől egyelőre nem lesz jobb, de hosszú távon nagyon is lehet belőle valami. Van egy nagyon jó fórum: forum.tozsde.hu, ahol nagy koponyák osztják meg a tapasztalataikat kimondottan kezdőknek való témákban is. Sajnos jelenleg ma Magyarországon semmilyen egyéb kiutat nem látok. Én is ezért kezdtem el ezt tanulni (saját magamtól,a fórumot később találtam), és lassan be fog érni. Amikor a hitelünk miatt naponta az öngyilkosság foglalkoztatott, Nagymamám mondott egy mondatot: soha nem tudhatod, hogy a rossz dolgokból milyen jó fog születni. És elkezdtem agyalni, hogy ebből aztán mégis milyen jó sülhet ki, hogy pénzügyileg egy életre el lettem kaszálva? Ma már tudom, hogy az, hogy kiműveltem magam a témában, és soha senki nem fog így még egyszer átverni... Tanfolyamoktól amúgy óvakodnék. Lehet "játékpénzzel" tanulni, nem kell valódi hozzá. Sajnos ennyit tudtam segíteni. Nem hinném hogy (számomra legalábbis) van más kiút, mert a jogi diploma még sok év, és az se ér szart se.
"200 euró tőkém van"
Szóval még a beetetési fázisban vagy. Ha majd "több tőkéd" lesz, akkor jön a hidegzuhany.
"Van egy nagyon jó fórum: forum.tozsde.hu, ahol nagy koponyák osztják meg a tapasztalataikat"
A tőzsde olyan játék, ahol a legjobb 5-10% elnyeri a leggyengébb 90-95% pénzét. Te hiszel abban, hogy a "nagy koponyák" (a top 5%) majd elmondják a kis butáknak (alsó 95%), hogy mit csináljanak ahhoz, hogy a nagy koponyák többé ne nyerjenek? Így működik szerinted ez?
Az történik, hogy fogalmad sincs a gazdaságról és a tőzsdéről, ami nem szégyen, végül is jogászhallgató vagy, ha jól értem, tehát nem vág a szakmádba.
Én viszont most teljesen ingyen adok neked szaktanácsot: várhatóan annál kevesebb veszteséggel fogod zárni a tőzsdei pályafutásodat, minél előbb abbahagyod.
A forex meg még az átlagos tőzsdei kereskedésnél is százszor nehezebb pálya, több okból is.
Amúgy meg aranyszabály, hogy ha az ember tőzsdézni akar, akkor azt olyan pénzzel tegye, amit nélkülözhet. Akinek adóssága van, annak nincs ilyen pénze.
köszönöm a tippeket! Kár hogy ezen az oldalon nem lehet "Lájkolni". Nagyon tetszik az első válasz, sajnos az igazi valóság!
A 2-nak üzenem: Ezzel a 3 gyerek és ingyen van minden épp arra akartam célozni, hogy lehetne akár 6-is és lehetnék sötéttebb, iskolázatlanabb, csak nem akartam ennyire kifejteni. Egyébként van a környezetemben ilyen, aki azzal dicsekszik, hoyg megy már felvesz vmi csomagot, mert kapják, meg nem kell főznie, mert hordják, mert inygen van nekik a 3 gy. miatt, és otthon van semmit nem csinál, és balatoni nyaralásokat szerveznek. Ennyi.
"Szóval még a beetetési fázisban vagy. Ha majd "több tőkéd" lesz, akkor jön a hidegzuhany. "
Volt már 2000 eurós tőkém is, és nem volt vele semmi gondom, ugyanúgy megcsináltam napi 10-20 eurót, csak ki kellett vennem, mert szükségem volt rá egyben.
Sajnálom, hogy ilyen híre van a dolognak. A Quantum XXL egy rossz nevű cég, ezt a nevezett fórumon is kitárgyalták. Mellesleg ott azt is megtudja az ember, hogy milyen cégnél érdemes nyitni. A tőkeáttételről annyit, hogy nem kötelező kihasználni. Attól mert 500x-os tőkeáttételed van, még nem kell 200 euróból 100 000 EURUSD-t venni. Az emberek azért buknak bele, mert nem tudják kezelni. A tőkeáttétel azt jelenti, hogy 1000 eurusd vásárlásához mindössze 2 euróra van szükséged. Pontonként 8 euró centet keresel. Napi 15-25 pontot meg tud csinálni egy gyakorlott ember. Vannak technikák, amivel el lehet kerülni mindenféle buktatót. Tény, hogy az emberek 95%-as belebukik, de ezt egyetlen dolognak köszönheti: a saját pszichológiájának (gyors meggazdagodás reménye, félelem a veszteségtől). Egy jó technikai tudás (30%), és jó pszichológia (70%) az alapja a sikernek. És hinni abban, hogy sok kicsi sokra megy. Rövid távú, néhány perces/órás kereskedéssel (skalp, daytrade) nem ülsz benne mindenféle kétes dologban.
Egyébként látszik, hogy te nem értesz a gazdaság működéséhez, aki nyer, nem feltétlenül a te pénzedet nyeri el, ez nem így működik. Erre is találsz választ a fórumban. És igen, a nagy koponyák ott a fórumon (sidius, HWTrader, Alterman, stb) nagyon jó lelkű és segítőkész emberek. Nekem is sokat segítettek. Nem véletlenül ajánlottam.
Sajnálom, hogy ennyire rossz a megítélése a dolognak, de az emberek csak saját maguknak köszönhetik a veszteségeiket. Én ezt az egész témát azért hoztam fel, mert engem ez segített ki a bajból, és ebben találtam meg a gyógyszert a befordulás ellen. Lett célom, és megszűnt a depresszióm. Időt és energiát fordítottam rá, és ha a kérdező férje nem tud dolgozni, akkor (játékpénzzel!) ha ideje van, szert tehet a megfelelő tudásra, amivel nem ma, de néhány év alatt eljut oda, hogy abból meg tud élni. Lehet, hogy nem most jut oda, de az, hogy valaki rálép egy útra, az már egy hatalmas mentális támasz. Én ezt látom az egyetlen lehetőségnek Magyarországon a jelenlegi viszonyok tükrében. Ugyanakkor azt sem mondtam, hogy ez mindenkinek testhez álló, de én is mindig hülye voltam matekból (ami egyébként nem kell hozzá), és sosem volt érzékem az ilyesmihez. Mióta ezt csinálom, nem vagyok befordulva, pedig nem is ebből élek! Még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!