Mit csináljak, hogy ne forduljak be?
Elnézést, de a cikkekre muszáj reagálnom:
Először is Quantum XXL: aki oda tette a pénzét, a saját hibája. Sajnos nem találom a weboldalt, de első ránézésre is büdös volt. És ha valaki a megfelelő helyen informálódott előtte (ld említett fórum), akkor biztos nem rakott oda pénzt. Kezelt számlát amúgy sem szabad nyitni (kivéve PAMM, de ez más történet).
"10 új szolgáltató lépett be erre a piacra és toborozza gyanútlan ügyfeleit azzal az ígérettel, hogy itt sok pénzt lehet nyerni akár kis befektetéssel is."
Itt van a kutya elásva: akivel el lehet hitetni, hogy kis pénzből nagyot szakítani, az bukásra van ítélve.
Tökeáttételről már beszéltem.
"kereskedési robot": én nem robotoznék, főleg nem pénzért, de sokan saját maguk írnak robotprogramokat. magukat azért csak nem cseszik át.
"amit az ügyfél elbukik, azt a pénzt a szolgáltató megnyeri." ugyanez visszafelé is. Egyébként nem feltétlenül a bróker kapja, vagy adja a pénzt, ez kissé bonyolult, ezt a kérdést én is feltettem a fórumon, amire nagyon részletes választ kaptam.
"ott van a stop loss megbízásom. Véletlenül éjjel 11-kor az adott rendszerben pont megérinti az árfolyam ezt a szintet, az én pozícióm veszteséggel zárul és az árfolyam hogy, hogy-nem visszafordul. Nahát, még ilyet!" Először is a Stop loss-t a megfelelő helyre kell betenni (korábbi csúcs/alj fölé/alá + spread), másodszor ha más brókernél nem volt ugyanekkora elmozdulás, és jelented a cégednél, akkor megtérítik a veszteséged.Ezért kell körültekintően céget választani!! Megint csak a fórumra tudok hivatkozni!
És igen, ebben a szakmában is vannak tisztességes és jóérzésű emberek. Volt, aki a saját pénzéből adott másnak, és meg akarta tanítani a tőzsdére (az persze elverte a pénzt).
Egy szó, mint száz, nekem ez jelentette a kiutat. És bármi másba fog bele az ember, ennél több rizikóba fog belebotlani.
Mondogasd a 2 éves gyerekednek, hogy a kindertojástól cukorbeteg lesz, a chipstől meg gyomorfekélyes!
Úgyhogy helyette inkább egy rubik kockát kap!
Ha majd ki bírja rakni 1 perc alatt akkor ihat tejet, addig meg gyakoroljon szépen a visszapofázás helyett!
Ne egy újabb társqadalmi hulladékot nevelj ki hamár szülésre adtad a fejed.
a csekkeket meg tojd le, nekem spec a kikapcsolásost küldözgetik már kb egy éve de mindíg befizetek valamennyit aztán becsókolhatnak.
Első, hogy legyen normális kajám ruhám cipőm, a többi meg le van carva!
11:46
"Sajnálom, hogy ennyire rossz a megítélése a dolognak, de az emberek csak saját maguknak köszönhetik a veszteségeiket."
Igen, csak saját maguknak.
A legjobb 5% elnyeri a leggyengébb 95% pénzét. Az álmodozó egyetemi hallgató vagy az unatkozó kismama, amikor kiáll versenyezni profi alapkezelőkkel és brókerekkel abban bízva, hogy ő bezzeg benne lesz a nyertesek szűk körében, akkor magának köszönheti a bukást, amivel a dolog törvényszerűen végződik.
12:11
"Egy szó, mint száz, nekem ez jelentette a kiutat."
Milyen kiutat? Mit is írtál korábban?
"Mióta ezt csinálom, nem vagyok befordulva, pedig nem is ebből élek!"
Vagyis találtál magadnak egy hobbyt meg egy illúziót, amibe bele tudtál kapaszkodni. Ez tényleg nem rossz dolog, de hasznosabb hobbyt vagy illúziók helyett valódi reménysugarat is lehetne keresni.
Hogy miért mondom, hogy illúzió? Idézlek:
"200 euró tőkém van, amiből csinálok naponta kb 1-2 eurót"
Naponta 1-2 képzelt eurót nyersz egy játékpénz-számlán.
Ha nem vakított volna el a forexezés "trendisége", akkor hallgatnál a 46%-os hozzászóló lényegbevágó válaszára: ennél még a koldulás is jobb. Szórólap-osztással is óránként lehet egy valóságos (nem képzelt) euróra szert tenni, kockázat nélkül.
Lemaradtatok a lényegről. Nem játékpénzzel kereskedem, amikor volt nagyobb tőkém (amit nem elbuktam, hanem kivettem!) akkor %-os arányban megcsináltam ugyanennyit, ami majdnem a havi fizetésemet tette ki (napi 20 euro a fizum). A napi mondjuk 1%-ot (kamatos kamattal) szorozd be 21-gyel, az kb 23%.
Miért nem hagytam ott a munkahelyem? Mert a fizetésem dupláját kell megkeresnem hozzá (megélhetés + tőkeépítés).
"A legjobb 5% elnyeri a leggyengébb 95% pénzét"
A pénzt piacon veled ellentétes pozíciót felvevőktől fogod elnyerni, ez lehet a másik tréder, a broker, a bank.
"a nyertesek szűk köre" akik képesek uralkodni a 70%-os pszichológiai tényezőn.
Ti vagy nagyon nem értetek hozzá, vagy hatalmasakat buktatok a kapzsiság miatt. És látom, hogy vagy nem olvastátok el, vagy nem fogtátok fel amiket írtam.
Egyébként nem azt mondtam, hogy mindenki álljon neki tőzsdézni. Én arról beszéltem, hogy nekem ez segített. És nekem senki nem mondta. Én kezdtem el agyalni a kilátástalanság közepén azon, hogy hogyan tudnék kimászni a helyzetemből? És eszembe jutott, hogy hátha van internetes tőzsde. És volt. És megtanultam 1,5 év alatt úgy, hogy a bármekkora tőkémnek a havi 20%-át stabilan megkeresem vele.
A kérdező kérdése az volt: Mit csináljak, hogy ne forduljak be?
Én ezt csináltam. És játékpénzzel kezdtem, majd élesben aprópénzzel indultam, és eljutottam 2000 euróig (addig nem vettem ki pénzt). Én munka és egyetem mellett tanultam meg. A férjének pedig van ideje (elméletileg). Ez a lényeg, amit mondani akartam.
De valahol olvastam egy ide illő gondolatot:
"Ne oszd az észt - Neked még szükséged lehet rá, akinek meg
osztanád hosszú ideje elvan nélküle"
Így el is búcsúzom.
16:17
"Nem játékpénzzel kereskedem, amikor volt nagyobb tőkém (amit nem elbuktam, hanem kivettem!) akkor %-os arányban megcsináltam ugyanennyit"
Kit érdekel a százalékos arány NAPONTA? Érdekesebb, hogy nagy összegekkel (aminek teljesen más a pszichológiája) tudtál-e kereskedni úgy, több éven át, hogy komoly hasznod származott belőle. Véletlen sikersorozata meg bárkinek lehet, naponta mennek csődbe olyan hedge fundok, amelyek korábban "300%-os hozamot" produkáltak. Ja, néhány hónapig.
"A pénzt piacon veled ellentétes pozíciót felvevőktől fogod elnyerni, ez lehet a másik tréder, a broker, a bank."
Ezt magyarázom. A jogászhallgató meg a kismama majd elnyeri a pénzügy specializáción közgázt végzett, szakmai környezetben több év tapasztalatot szerzett, piaci információkhoz könnyebben hozzáférő brókert. Hát persze.
""a nyertesek szűk köre" akik képesek uralkodni a 70%-os pszichológiai tényezőn."
Jól hangzó marketing duma, amire semmi bizonyítékod nincs.
"Ti vagy nagyon nem értetek hozzá, vagy hatalmasakat buktatok a kapzsiság miatt."
Én értek hozzá. Amikor nem értettem hozzá diákkoromban, még hasonló hülyeségekben hittem, mint te. Pszichológiai tényezők, persze...
"Egyébként nem azt mondtam, hogy mindenki álljon neki tőzsdézni. Én arról beszéltem, hogy nekem ez segített."
Én meg nem mondom, hogy hagyd abba. Csak másoknak javaslom, hogy ne sétáljanak be ebbe a csapdába. Végül is előbb-utóbb mindenki kijózanodik, csak van, akinél ez ingyen van, meg van, aki veszít 1-2 milliót addig.
"És megtanultam 1,5 év alatt úgy, hogy a bármekkora tőkémnek a havi 20%-át stabilan megkeresem vele."
Havi 20% stabilan azt jelenti, hogy hozzád képest Warren Buffet egy pénzügyianalfabéta senkiházi. Ehhez képest érdekes, hogy 200 eurós demószámlákról beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!