Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez depresszió egyik fajtája...

Ez depresszió egyik fajtája lehet?! Magam sem tudom eldönteni.

Figyelt kérdés
Alapból visszahúzódóbb természetű vagyok, amikor tudok/tudtam segítettem másnak, ha bajban volt, de akkor is csak ki lettem használva, kiközösítettek. Mostanában szereztem néhány barátot, akikkel heti 1x vagy heti 2x találkozunk, olyankor elfelejtem minden gondom. Ezelőtt nem voltak barátaim. Fősuliba járok, de abban sem lelem már örömöm, régen volt bár célom, most az sincs... Sőt vicceken sem tudok már nevetni...Sportolni eljárok heti 1x, de a kedvemet ez sem javítja. Régebben pl. általános suliban, középsuliban elég sokan cseszegettek a csendes természetem miatt. Akkoriban nem nagyon figyeltem fel erre, úgy érzem, hogy most jött ki ez az egész. Továbbá külsőleg nem nagyon látszik meg rajtam, hogy igazából milyen az állapotom, de belülről majd megszakad a lelkem. Fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek mostmár, de ez így nem lesz jó, hogy mostanában folyamatosan rossz a kedvem, szomorú vagyok, ürességérzetem ill. hiányérzetem van, nem lelem örömöm semmiben sem. Ez vajon depresszió egyik fajtája lehet? És ehhez ürességérzet párosul, mióta az egyik nagyszülőmet elvesztettem, meg lehet azért is mert hosszú ideig magányos voltam, nem mozdultam ki sehova sem, és ez mind most jön ki rajtam. Próbálok pozitívan gondolkodni, hozzáállni a dolgokhoz, de nem nagyon megy... már gondolkoztam az agykontrollon is. Szüleim normálisak, mindent megkaptam tőlük gyerekkoromban. Konkrétan mi lehet velem? Előre is köszönök minden választ, segítséget.

2012. máj. 19. 23:28
 1/10 anonim ***** válasza:

vn tesód amúgy? kord, nemed megkérdezhetem még

amúgy igen ez (kezd) depis állapottá válni, még az elején kell ez ellen tenni, amíg jobban bele nem mélyedsz ebbe a negatív állapotba

és nem gyógyszerekre gondolok, hanem új, pozitív élményekre, mi feltölt és boldogabbá tesz:)

2012. máj. 19. 23:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem célokat kellene találnod.
2012. máj. 19. 23:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Huszonéves fiú vagyok, és attól tartok, hogy ebből kóros levertség lehet, sosem gondoltam volna, hogy idejutok. Már régebb óta is szorongtam, idegeskedtem mindenen, és néha úgy érzem, hogy feladom. Tűztem ki célt mint mondtam is, de már nincs előtérben, gondoltam segítséget kérek, mivel egyedül nagyon nehezen fog menni.
2012. máj. 19. 23:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez depresszió. A depressziósok 50%-ánál segít az alvásmegvonásos terápia, de még jobb, ha szakemberhez (ORVOS) fordulsz. Magadtól ebből nem fogsz kilábalni. Ne szégyellj segítséget kérni! Ez egy kedélybetegség, agyi kémiai zavar, ami modern gyógyszerekkel nagyszerűen gyógyítható.
2012. máj. 19. 23:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Hasonló az én helyzetem is és ez ilyen depresszió féle. Ha tényleg depis lennél úgy igazán akkor az már egy másfajta tudat állapot lenne, legalábbis amit én tapasztaltam az olyan volt mintha egy másik ember lettem volna egyszerűen úgy éreztem legyőzhetetlen a szomorúság amit érzek, nem tudtam enni aludni csak bolyongtam a házba és ültem és magam elé néztem és kb minden percben el tudtam volna sírni magam.

Amúgy nálam is ugyan ez a helyzet ,bár én belül sosem tartottam magam visszahúzódónak mégsem tudtam mit tenni egyszerűen zavarba jöttem vagy nem is tudom és kussoltam mert semmi önbizalmam nem volt.

Bár foglalkoztat a kérdés...Vajon minden vissza húzódó ember ide jut előbb utóbb?

2012. máj. 20. 01:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát igen, aki segít mindenkin és kihasználják, meg cseszegetik mert visszahúzódóbb...továbbá nem iszik alkoholt, mint a mai fiatalok többsége... Szerintem az ilyenek mint mi, sajnos idejutunk. Úgyérzem, hogy kiégtem.Nagyon nagy kitartás és türelem kell hozzá, és ez az évek alatt jött össze nekem, számítottam, hogy előbb-utóbb ilyen állapotra fogok jutni, de mégis túl hamar kapott el. Az utóbbi időben fulladásos köhögés is rám szokott jönni szerintem a sok stressztől, szóval tuti, hogy nem lehet azonnal úgymond kigyógyulni ebből.
2012. máj. 20. 01:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne várd meg, amíg pánikroham alakul ki belőle.
2012. máj. 20. 08:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos, ez a történelmi ,,pillanat", amiben élünk, nem kedvez a lélek harmóniájának... és finoman fogalmaztam. Muszáj túlélnünk a nehézségeket, mert mindig lesz jobb is. Csak ezzel tudlak vigasztalni, Nyugodtan menjél pszichológushoz, mit veszítesz? De elmész templomba, ahol jó a pap, jó miséket tart, az is sokat segít. Nekem még az is segít, ha ezeket a szép dalokat énekelem, Jézusról. Hogy ő szeret, meg minden.

Biztos jobban éreznéd magad, ha lenne egy szerelmed. Az nagyon sokat jelent. Ha tetszik alaki, bátran mosolyogj rá. Ez az első lépés.

2012. máj. 20. 10:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Ajánlották, hogy olvassam el a Bibliát... Hiszek Istenben, de nem nagyon érdekel az ilyesmi, sem erőm, sem kedvem hozzá.
2012. máj. 20. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Jobb olvasmányt is lehet találni annál már bocsi a kozmikus NagyIstentől :D

Egy agykontroll tanfolyam kézi könyv többet ér mint a bible , mert végülis ugyanaz a hatása ha úgy vesszük. Csak az egyiknél egy kézenfogható dologba bízunk - az agyunk- a másikba meg az Isteni gondviseléstől várunk csodát.

Aztán vannak még nagyon jó könyvek ,hogy hogyan éljük az életünket és ezek több mint fele az egészséget célozza meg. Sőt még Müller Péter könyvet is jobban ajánlok , már bocsi de mi az hogy olvass bibliát???

Lehet a fele nem is igaz ráadásul az egész csak egy nagy meggyőzés. Jó mind1 te döntöd el :D

2012. máj. 20. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!