Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek most?

Mit tegyek most?

Figyelt kérdés

Előre szólok több részben rakom be mert nem hajlandó elküldeni normálisan. Köszi

Nem akarok minden részletbe belemenni, de a lényeg az ,hogy egyszerűen nemtudom mitévő legyek.

Most lett vége az érettségiknek(az írásbeli) és azthiszem ma délután realizálódott bennem először ,hogy vége ennek az egész dolognak, a diák éveknek meg úgy az eddigi egész életemnek. Tudni kell ,hogy az utóbbi akkor fordult rosszra amikor középsuliba mentem és nagyon ostoba emberek közé kerültem akik mellett egy teljesen más "univerzumban" kellett élnem és emiatt kialakult egyfajta általános fáradtság érzet ,teljes szociális zárkózottság (a mutassuk meg magunk -szeretném- de nem megy, úgy érzem kevés vagyok és mindenki lenéz meg gyűlöl), magamat képtelen vagyok "feldolgozni" - kb. nem esik le hogy ez én vagyok, folyton más valaki szeretnék lenni- depresszió olykor-olykor, szorongások.

2012. máj. 10. 18:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Ilyen kis apróságok miatt természetesen nincs senkim, és néha már nem is érzek semmit csak szeretethiányt , fél éve Derealizációm van ami meg ötszörözte ennek az egésznek a súlyát.. Az agyam sajna állandóan pörög , és azt vettem észre hogy a derealizáció óta a képzeletemben élek (de ez vele jár ).Nincs más elfoglaltságom minthogy zenét hallgatok, közbe képzelgek hogy jó az életem, vagy filmezek -||- vagy kondizok -||- vagy buszon ülök és közbe képzelgek hogy blabla. Sajna ilyenek ,hogy anyámék segítsenek sem jöhet szóba mert rosszba vagyok velük, nem értenek meg és nem is tudok érezni semmi normálisat irántuk (annak ellenére hogy kisgyerekként rajongtam értük -bár talán majdnem mindenki).
2012. máj. 10. 18:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóval összefoglalva a fentiek miatt most nagyon padlón érzem magam, igaz lezártam ezt a tönkre tevő szakaszt az életembe de ezt sem tudom feldolgozni ,ma is depressziós lettem szinte hogy mit kezdjek magammal és mivan ha sose jövök rendbe? és szinte félek az emberektől már... Hogy bántanak vagymittomén.Egyébként még kapcsolatom sem volt se normális barátom ,annak ellenére ,hogy sokan oda vannak értem, az utcán megbámulnak mert annyira jóképű vagyok (állítólag) az érettségim is 4-5 körül van pedig semmit nem tanultam rá azonkívül sokat eddzek és néha már elégedett is vagyok magammal de bármit is teszek ez nem vicc de tényleg annyira utálni fogom magam...Most fogalmam sincs mit tegyek itt vagyok félig elmebetegen gyűlölöm magam és azt hogy így tönkrementem ,teljesen egyedül vagyok, fogalmam sincs mihez kezdjek most...
2012. máj. 10. 18:02
 3/5 A kérdező kommentje:
* ÓÓó és külsőleg talán laikusként nem tűnik ez a helyzet súlyosnak talán azt a látszatot kelti hogy nyavalygok össze vissza szedjem már össze magam stb. De elmondom hogy tényleg elképesztően rossz a helyzetem ,teljesen egyedül vagyok a valóságtól elszakadva de ha nem lennék akkor is olyan sz*r a való életem mivel senkim sincs ,reflexből utálom magam és nem is tudom kinyilatkoztatni az értékeimet - ismerkedés sem megy emiatt, pszichológushoz járok akitől jó kijönni de nem nagyon hat. Most meg nemtudom merre menjek ? Üljek itthon amíg meg nem unom és felkötöm magam?
2012. máj. 10. 18:05
 4/5 anonim ***** válasza:

"ma délután realizálódott bennem"

Nem "realizálódott bennem", hanem "rádöbbentem". Anglicizmust írsz, ráadásul azt is hibásan.

"vége ennek az egész dolognak, a diák éveknek"

Ennek örülnöd kellene, hiszen ezt érzed:

"nagyon ostoba emberek közé kerültem"

Ennek most végre vége van!

"teljes szociális zárkózottság"

Te angol vagy? A szociális az az, amikor bemész az önkormányzathoz és vered az asztalt, mire kapsz egy kis szociális segélyt.

"a mutassuk meg magunk -szeretném- de nem megy, úgy érzem kevés vagyok és mindenki lenéz meg gyűlöl"

Igen, lenéznek abban a középiskolában, amit most hagysz el, aminek örülnöd kellene.

"nem esik le hogy ez én vagyok, folyton más valaki szeretnék lenni- depresszió olykor-olykor, szorongások"

Ilyen a kamaszkor. Keressük magunkat. Kipróbálunk 500 dolgot, a legtöbb esetben vicces kudarcok lesznek belőle. Aztán találunk 1-2 szerepet, amit el tudunk látni, és eldöntjük, hogy ezek leszünk, ha nagyok leszünk.

18:02

Mozognod kellene, sportolnod vagy fizikai munkát végezned, ami lenyugtatna egy kicsit, ráadásul kézzelfogható dolog, ami a földön tart. És más dolgokat is kellene csinálnod, amik javítják a realitásérzékedet. A legjobb erre egy kis munka.

"Egyébként még kapcsolatom sem volt se normális barátom ,annak ellenére ,hogy sokan oda vannak értem, "

Ha oda vannak érted, akkor csak tőled függ, hogy fogadod-e a hódolatukat. Ha úgy döntesz, fogadod, akkor meglesz az eredménye. Valószínűleg az a helyzet, hogy tele vagy sértettséggel és olyan felsőbbrendűség-érzéssel, ami mögött ott lappang az elégtelenségtől való félelem is. Ezért sem egy szintre nem akarsz kerülni másokkal, sem pedig kinyílni nem mersz feléjük. Mondjuk ezen segíthet, ha beiratkozol az egyetemre, sok okos és zseniális emberrel kerülsz össze, akiket egyenrangúként tudsz kezelni vagy akár tisztelsz is.

"ost fogalmam sincs mit tegyek itt vagyok félig elmebetegen gyűlölöm magam "

Hát igen, ebből az öngyűlöletből kellene kigyógyulnod. A pszichológussal legyél őszinte. Ha a kezelés nem segít, válts terapeutát.

2012. máj. 11. 02:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudom hogy későn írom. Ez a kérdés olyan mintha én írtam volna ki, teljesen ugyanezek a problémáim, vagyis nagyon hasonlóak, bár nekem az tovább nehezíti hogy a pszichiáterem azt mondta hogy valószínű hogy derealizációm van és én ezt nem hiszem el. De mindegy tehát nekem se tudnak nagyon segíteni mert a szüleim rokonaim nem igazán értenek meg, félek az emberektől és én is zárkózott vagyok. Csak zenével nyugtatom magam. De az tényleg segít ha keresel magadnak egy hobbit, bármit ami igazán tetszik, vagy amire büszke lehetsz. És azt írtad szeretsz zenét hallgatni, talán zenélni is szeretsz? Vagy tudsz hangszeren, vagy ilyesmi? (persze ha elektrot popot meg ilyeneket halgatsz akkor nem érdekes) Elkezdhetnél zenélni vagy ilyesmi, a fellépések sok önbizalmat adhatnának. (persze azért kell ehez zenei érzék) A sorozatokat és filmeket talán túlzásba viszed a saját életeddel törődj! Felkötöd magad??? Gondolom azért ezt nem komolyan írtad, de persze néha mindenkinek lehetnek ilyen gondolatai. Úgy gondolom hogy azért ez dúrva és FELESLEGES. Meg fog oldódni a probléma. (Itt hagynád a jövődet azért mert most depizel? Ha utólag gondolnál vissza az ért ez nevetséges lenne.) Ja az előző válaszoló kicsit erőszakos volt. És válts pszichológust!
2012. jún. 9. 10:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!