Mi lesz, ha egyik napról a másikra leállok a gyógyszerekről?
Napi 20 mg cipralexet és 300mg Depakine Chrono-t szedek egy ideje mániás depresszióra.
Viszont mostanában elég jól érzem magam, pontosabban nem TÚL jól, és nem is túl rosszul, olyan közepes a hangulatom, de abszolút kiegyensúlyozott (egy-másfél hete).
Ma voltam a pszichiáternél, akivel megbeszéltem, hgoy nem megyek többet, hanem ha valami gond van, akkor felhívom, és ő azt mondta, hogy szedjem tovább a gyógyszert, de szerintem felesleges, mert jól vagyok, és nem akarom gyógyszerrel tömni magam.
Mit gondoltok?
Azt, h nem jó ötlet. Az egyik napról a másikra való letétel semmiképpen. Nekem anno több mint fél évembe telt a gyógyszerletétel, és még így sem volt leányálom, nagyon komolyak az elvonási tünetek. Abba bele sem szeretnék gondolni, h mi történne, ha csak úgy hopp, letennéd. Ha el akarod hagyni a gyógyszereket, akkor azt szó szerint morzsánként tedd, és legyél nagyon türelmes önmagaddal, mert lesznek így is visszaesések. Egyszerre csak 1 gyógyszerrel foglalkozz, ha azt sikeresen elhagytad, és jól vagy, akkor jöhet a másik.
Én a helyedben azért beszélnék a dokival, még ha a nyakamat teszem is rá, h el fog hajtani. Velem is így történt, így én egyedül tettem le, ez volt 3 éve, és remekül vagyok (doki anno azt mondta, h ha leteszem a gyógyszereket, akkor 2 héten belül a zárton leszek, vagy a hullaházban...). Napi 6 mg Rivotrilt, 1 tabletta Piportilt (dózisra nem emlékszem), 600 mg Depakine Chrono-t, és még 1 negyedik sz*rt is tömtek belém, aminek a nevére hála égnek már nem is emlékszem.
Köszi a válaszokat!!!
Azért gondoltam, hogy könnyű lenne, mert végülis nem nagy adag ez, amit szedek!!
Köszönöm szépen!
Hát, érettségi időszakban, még szedni fogom, de azt hiszem, nyáron elkezdem akkor szép lassan letenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!