Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lesz, ha egyik napról a...

Mi lesz, ha egyik napról a másikra leállok a gyógyszerekről?

Figyelt kérdés

Napi 20 mg cipralexet és 300mg Depakine Chrono-t szedek egy ideje mániás depresszióra.

Viszont mostanában elég jól érzem magam, pontosabban nem TÚL jól, és nem is túl rosszul, olyan közepes a hangulatom, de abszolút kiegyensúlyozott (egy-másfél hete).

Ma voltam a pszichiáternél, akivel megbeszéltem, hgoy nem megyek többet, hanem ha valami gond van, akkor felhívom, és ő azt mondta, hogy szedjem tovább a gyógyszert, de szerintem felesleges, mert jól vagyok, és nem akarom gyógyszerrel tömni magam.

Mit gondoltok?

2012. máj. 2. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
a gyogyszer megvonasa utan kitisztul a fejed, lehet, hogy vissza esel... mindenkeppen konzutalj valakivel!
2012. máj. 2. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha abbahagyod,akkor újra visszaesel. Még kell idő,mire teljesen rendbe jössz.
2012. máj. 2. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
a dolog ott kezdődik, hogy ezek a gyógyszerek nem oldják meg a bajaidat másrészt az ilyen gyógyszerekről nem szoksz le egyik napról a másikra.
2012. máj. 2. 19:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
márpedig ezeket nem lehet csak úgy abbahagyni, lehet, hogy visszaesel, az is lehet, hogy rosszabb lesz... szép fokozatosan kell, orvosi "felügyelettel"
2012. máj. 2. 19:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Azt, h nem jó ötlet. Az egyik napról a másikra való letétel semmiképpen. Nekem anno több mint fél évembe telt a gyógyszerletétel, és még így sem volt leányálom, nagyon komolyak az elvonási tünetek. Abba bele sem szeretnék gondolni, h mi történne, ha csak úgy hopp, letennéd. Ha el akarod hagyni a gyógyszereket, akkor azt szó szerint morzsánként tedd, és legyél nagyon türelmes önmagaddal, mert lesznek így is visszaesések. Egyszerre csak 1 gyógyszerrel foglalkozz, ha azt sikeresen elhagytad, és jól vagy, akkor jöhet a másik.

Én a helyedben azért beszélnék a dokival, még ha a nyakamat teszem is rá, h el fog hajtani. Velem is így történt, így én egyedül tettem le, ez volt 3 éve, és remekül vagyok (doki anno azt mondta, h ha leteszem a gyógyszereket, akkor 2 héten belül a zárton leszek, vagy a hullaházban...). Napi 6 mg Rivotrilt, 1 tabletta Piportilt (dózisra nem emlékszem), 600 mg Depakine Chrono-t, és még 1 negyedik sz*rt is tömtek belém, aminek a nevére hála égnek már nem is emlékszem.

2012. máj. 2. 19:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez nem esély kérdése. 100%, hogy visszaesel. De akkor már nem cipralex lesz a gyógyszered, hanem cymbalta. Ég és föld.
2012. máj. 2. 20:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha már hosszabb ideje szeded, akkor az első pár hétben azért is dührohamot kaphatsz, ha valaki meg mer szólítani. A fokozatosság lenne a legjobb, de nem könnyű. Abban egyetértek veled, hogy a tudatod szétrombolásától nem fogsz meggyógyulni, de mindenképpen keress valamit, amitől jobban leszel, nem kell feltétlen kemikáliának lennie.
2012. máj. 2. 20:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!!

Azért gondoltam, hogy könnyű lenne, mert végülis nem nagy adag ez, amit szedek!!

2012. máj. 2. 22:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Teljesen mind1, h mekkora adag. Erre állt be szervezeted, így ha csak úgy ad hoc elhagyod, bajok lesznek. Jelenleg elsősorban azért érzed kiegyensúlyozottnak magad, és az orvosod is azért küldött haza azzal, h csak akkor kell hívnod, ha vmi baj van, mert sikeresen be lett állítva a gyógyszerezésed. Nem azt mondom, h ne tedd le, ha úgy érzed, h menne nélküle is, félre ne értsd, ahogyan ahhoz is idő kellett, h beállítsák a gyógyszereidet, kb 3szor annyi idő kell majd ahhoz, h biztonsággal le is tedd őket, komoly mellékhatások, és a visszaesés kockázata nélkül. Hidd el, tapasztalatból beszélek, ráadásul nem 1 példát láttam már arra nézve, h milyen is az, amikor csak úgy egyik pillanatról a másikra teszik le emberek. Szinte borítékolni lehet ilyenkor a visszaesést.
2012. máj. 3. 23:13
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Hát, érettségi időszakban, még szedni fogom, de azt hiszem, nyáron elkezdem akkor szép lassan letenni..

2012. máj. 4. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!