Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A Valdoxan nevezetű antidepres...

A Valdoxan nevezetű antidepresszánst egyik napról a másikra abba lehet hagyni?

Figyelt kérdés
2 hónapig szedtem, de ez idő alatt még erősebb hasmenésem volt, állandóan migrénnel küzdöttem. Úgy döntöttem, hogy abbahagyom önszántamból.
2012. jan. 17. 10:05
 1/3 anonim válasza:
100%
Egyik napról a másikra egy gyógyszert sem szabad abbahagyni! Javaslom, menj vissza a kezelőorvoshoz és mond el neki a tüneteidet.
2012. jan. 17. 10:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ennél a gyógyszernél ugyan elvileg abba lehetne hagyni egyik napról a másikra, de felléphet egy "rebound" effektus, tehát az alapbetegséged NAGYON felerősödve térhet vissza, sokkal súlyosabb depressziós epizódod lenne, mint mielőtt a gyógyszert elkezdted szedni. Mivel ezt csak major depressziós állapotokban írják, így nagyon veszélyes lenne magadtól abbahagyni, mindenképpen beszéld meg a kezelőorvosoddal! Természetesen ha migréned és hasmenéses van tőle, akkor muszáj lesz gyógyszert váltani, de a pszichiátered mindenképpen tudjon róla és együtt beszéljétek meg!

Amikor a gyógyszerelésed elindította, nem beszéltétek meg a lehetséges mellékhatásokat, illetve, hogy mit tegyél, ha ezek nagyon kellemetlenek? Depresszió kezelésénél sajnos elég nehéz megtalálni a megfelelő gyógyszert, ami a tüneteidet is enyhíti és nem okoz kellemetlen mellékhatásokat.

2012. jan. 17. 15:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Telefonon beszéltem a kezelőorvossal mivel nem tudott fogadni. 26-ára van időpontom. Elmondtam neki telefonon a panaszaimat és azt mondta ha úgy érzem akkor hagyjam abba(még volt 2 heti adag, amit beszedtem). Én abbahagytam, immáron 6. napja nem szedem a gyógyszert, a hasmenésem enyhült, ami egyébként mástól is lehet sajnos. Crohn-betegségre gyanakszunk, hétfőn megyek kivizsgálásra. Jól vagyok mióta nem szedem a gyógyszert csak félek, hogy bármikor beüthet a krakk... De maga a gyógyszer amúgy sem segít, nekem kell tennem érte, hogy jobb legyen.

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 21. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!