Mi a teendő hangulatváltozásoknál-vagy minél?
ÉVEK ÓTA utálom az életem. Hullámok vannak, van amikor kifejezetten szeretem, de a többségében utálok benne mindent, legalábbis nem találok benne semmi jót. Tudom, hogy az életem másokéhoz képest egyenesen csodálatos, mégis ilyen állapotokban egyszerűen nem jut eszembe semmi, amiért érdemes lenne élni. Elegem van ebből a folyamatos önsanyargatásból. Meg se tudom számolni, hányszor próbáltam már magamat a pozitív gondolkodás felé terelni, de nem megy! Nem bírok erőltetetten mosolyogni és jókedvet színlelni (akár csak ha magamat akarom 'becsapni'), mert attól kb. csak még rosszabb lesz a helyzet. Már mindenhol kerestem az okát, hibáztattam magamat, hibáztattam a környezetemet, próbáltam már mindenre ráfogni, de egyértelműen nem találtam meg az okot. A gond az, hogy ezt most épp egy rossz pillanatomban írom, tudom, hogyha megint jól leszek, azt fogom gondolni, hogy hülyeség volt az egész. Már rengetegszer elhatároztam, hogy elmegyek pszichológushoz, de utána mindig megváltozott a hangulatom és elvetettem az ötletem, mert ha jó hangulatban kéne erről beszélnem a pszichológusnak, akkor kb. kiröhögne, hogy semmi bajom, mit keresek itt.
Tudom, hogy elég béna lett a kérdés, de nem tudtam hogyan kérdezzem. Lehet, hogy a kategória sem jó, nem hiszem, hogy ez mentális betegség lenne.
nekem mániás depressziosnak tünsz.
olvass utána neten hogy mik a jellemzöi hátha igazak rád és akkor irány a pszichologus. és nem fog kiröhögni mert ez elég gyakori betegség
Meg nekem elég ritkán vannak azok a bizonyos 'jó' időszakok, de a rosszak sem kifejezetten depressziósak, viszont abból sokkal több van.
De amúgy köszi a választ!
ne aggodj ez még simán lehet az. ha még 20-22 évesen is tart az már elgondolkodtato. én 13 évesen kezdtem, elvislehetetlen voltam én is utáltam magam hogy gyülölök mindent de nem voltam képes másra.
18 évesen még javában tombolt a gyülölet bennem.20 évesen kezdett enyhülni, kezdett átformálodni az izlésem. még ki id boprultam hogy most kinöttem a 7 évi gyülöletet meg a rockerséget pedig hogy szerettem. és olyan hirtelen hogy tényleg kiakadtam hogy most akkor felnöttem? ne má!
akkor valszeg csak ez a baj veled is. még várj egy 3 évet:)
és vezesd le a feszültséget. én nem tettem. otthonülö tipus voltam,igy csak gyült a fezsültség. menj el roganni egy kört. üsd a párnát, végezz vmi sportot hátha jobb lesz.
1.: a mániás depresszió nem olyan gyakori betegség, kb a népesség 1%-át érinti..
lehet semmi bajod nincs, mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai, van aki jobban éli meg van aki rosszabbul, lehet te érzékenyebb vagy rájuk. de látatlanban nehéz bármit is mondani... a pszichológus meg nem fog "kb. köröhögni", ő tud konkrét dolgokat mondani, ha kételyeid vannak szerintem mindenképp menj el egyhez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!