Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tavaly rosszul lettem, de akkor nem tudtam h ez pánik roham volt. Nagoyn megijedtem , elmentem a dokihoz, ö beutalt a korházba, kivizsgáltak teljesen, de nem találtak semmi szervi vagy belső elváltozást. Utána amikor haza jöttem, rá pár napra ismét rám tört a pánik roham. Hallottam erröl a pánik betegségröl, és utána olvastam a wikipedia-n, teljesen ugyan azok voltak a tünetem mint a pánik rohamnak. Gyors szivdobogás, szédülés, homályos látás, halál félelem, reszketés, elgyengülés stb.. De azóta is szinte minden este rám tör, kisebb nagyobb intenzitással, de tudom kontrollálni,de amikor nem tudom, akkor "végem" van, most is hogy igy beszélek róla (irok) igy is érzem azt a fura érzést mint mielött rám tör a roham. De tudom kontrollálni, meg pl olyankor is rám szokott törni, amikor csak eszembe jut h jéé milyen rég nem volt rohamom, hónap óta, Vagy pl amikor tömegben vagyok .meggyúgyultam? Erre megint rámtör. Ilyenkor mi a teendő, orvoshoz kell menni ? A szüleimnek nem beszéltem még erről, mert tudom hogy nem hiszik el, gondolják hogy azért mondom, mert kezdődik a suli, és még nem akarok menni. Pedig nem igy van, de az igaz hogy nem szeretem a sulit, de illyennel akkor sem játszanék, mert nagyon rosszul vagyok amikor a pánikroham rámtör. Komolyan halál félelmem is szokott lenni. ( 17 éves vagyok )
2011. júl. 12. 00:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Mondd el a szüleidnek, hogy szeretnél rájönni, mi a bajod, ezért szeretnél pszichológushoz menni - keressetek valakit, együtt - aki jó, tényleg kezel is, odafigyel rád.

Az indok annyi, hogy: szeretnéd, ha szakember mondaná meg, van-e vagy nincs bajod, akkor megnyugodnál. Nos? :)

Vagy ha nem tudod együtt kiötleni velük, hova menjél, akkor járj utána, kihez mehetsz és nyomd az orruk alá a nevét, telefonszámát, hogy őt szeretnéd, jó szakember. :)

Nyugalooom, elhiszik, megértenek - csak érvelj, stb.

2011. júl. 12. 00:50
 2/6 anonim ***** válasza:
En 20 voltam amikor elöször volt panik betegsegem,nem sokaig tartott,nem is mentem orvoshoz.20 ev utan ujra visszajött,felelemmel eggyütt,borzaszto volt,3 evig nem tudtam egyedül sehova menni.Pszihiaterhoz,pszihologushoz kerültem(többhöz),mind azt mondta ,a panikot egy gyerekkori trauma valtja ki,nem fontos valami nagy dolog legyen,ha nincs kikezelve,barmokor visszajöhet.En is igy voltam vele.En hipnozis terapiara jartam,elmult.Neked is ajanlom,kezeltesd,mert lehet rosszabb is,v ha ha nem kezeled ki,barmikor visszajöhet.
2011. júl. 12. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Mindenképp szólj a szüleidnek, a pánikbetegség nagyon komoly betegség. Régen nem ismerték el az orvosok, hogy létezik ilyen, ma viszont már szinte népbetegségként emlegetik. Fontos, hogy kezeljék, mert akár halálos is lehet (egy-egy roham alatt akár szívrohamot is kaphatsz). Ne titkold el. Segíteni fognak.
2011. júl. 12. 09:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Oké.Köszi a választ.

Elgondolkodtam hogy mitől alakulhatott ez ki. Pl. akármikor valaki felidegesít , felhúz. Nem szólok vissza, inkább ráhagyom hogy ne legyen nagyobb baj ha én most vissza szólok. Ez ment/megy évek óta. Magamba tartom, és elfojtom az ilyen dolgokat, nem mondok ki semmit.

Lehetséges hogy ez vezethetett ehhez? Mert más dolgot nem tudok felhozni.

2011. júl. 12. 09:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Mondtam nekik. De nem foglalkoznak vele, elmegy a fülük mellett, mintha nem is hallanák. :S Ezek szerint ennyire nem érdeklik hogy mi van velem. Felűlök megis halhatnák egy este, és reggel úgy találnak meg. Mindig csak este jön rám a roham. Most valamennyire csökkent, úgy hogy mostanában csak heti 2-3 X tör rám.
2011. júl. 12. 10:15
 6/6 Synesztro ***** válasza:
Akkor vedd kézbe a dolgot nézd meg a lakhelyedhez legközelebb eső szakembert és azonnal jelentkezz be,hogy segíteni tudjon!
2011. júl. 14. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!