Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyűlölöm az iskolámat, hogyan...

Gyűlölöm az iskolámat, hogyan bírjak ki még egy évet?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizek, de úgy érzem, hogy nem bírok ki még egy évet az iskolámban. Egy hete sincs szünet, de én már azon aggódom, hogy hogy fogom kibírni még azt a pár hónapot. Legszívesebben sulit váltanék, de ugye 11. évvégén már nem nagyon vesznek át sehova, meg aztán az sem mindegy, hogy ott érettségizem, ahol már ismernek, vagy ott, ahol szinte egyáltalán nem.

Mit csináljak, hogy ne azon járjon az agyam egész nyáron, hogy nem akarok ősszel újra az iskolámba menni? Március óta rosszul vagyok a sulimtól, alig bírtam ki az utolsó hónapokat is ebben a tanévben. Hülyék a tanárok, hülyék a diákok, hülye az osztályom... :(

Nem akarom, hogy szeptember legyen!

2009. jún. 18. 23:02
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Mindenki hülye? Nincs egy normális ember se, akivel össze tudnál barátkozni?

Erről egy idevágó vicc: Autópályán száguld egy pasi szembe a forgalommal. Rádió bemondja: Kérem, vigyázzanak az autópályán, egy őrült száguld szembe a forgalommal! Pasasunk: EGY? MIND!!!!

2009. jún. 18. 23:09
 2/10 anonim válasza:
83%

Hát, ez elég rosszul hangzik ... :o(

Jó lenne tudni, hogy mi az, amit ennyire utálsz a sulidban. Ez mindig így volt? Vagy történt valami, ami miatt megutáltad?

A szüleid mit szólnak ehhez?

Támogatnák az iskolaváltást?

Olyan helyen laksz, ahol könnyebb/egyszerűbb iskolát váltani (nagyváros)?

Ha annyira rossz neked abban az iskolában, lehet, hogy nem is lenne olyan rossz ötlet másik iskolába menni. Ott tiszta lappal kezdenél és talán még az érettségire való felkészülés is jobban menne ...

Segíteni ebben igazán csak azok tudnak talán, akik jobban ismernek téged, mint ami ebből a rövid (de sokatmondó) üzenetből nekünk kiderül.

2009. jún. 18. 23:14
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
Nekem is hasonlo jutott eszmbe,mint amit az első irt: ne haragudj meg a kérdésért,nem sértésnek írom,de biztos,hogy egy egész iskola hülye,és nem te vagy?:-D
2009. jún. 18. 23:36
 4/10 A kérdező kommentje:

De, lehet, hogy én vagyok a hülye, mert nem cigizik/iszok, nem lógok, ráadásul tanulok is, ezért nem érzem jól magam a suliban. Van barátom, de akkor is utálom. :( Egyébként nem írtam, hogy minden tanár és minden diák hülye, de a nagy többségük igenis az, ezért általánosítottam.

Elsőben még NAGYON szerettem, de aztán folyamatosan kezdett zülleni az osztály, minden évben új tanárokat kaptunk, akik egyre rosszabbak lettek, mint az "elődeik". Az érettségitárgyakat tanító tanárok viszonylag normálisak, ezért nem akarok sulit váltani. Meg amúgy is szakközépiskola, abból nem hiszem, hogy szívesen átvesznek 12.-ben egy gimnáziumba. Másik szakközépiskolába meg kár lenne menni, a városban ez a 2. "legjobb".

Ja, a pláne, hogy idén rájöttem, hogy orvos szeretnék lenni, azok meg ugye nem annyira szakközépiskolából szoktak kikerülni. Talán ettől kezdve utálom úgy igazán a sulit. Félek attól, hogy nem adja meg a megfelelő alapokat. Nagyon hajtottam az idén, de ezzel szinte én voltam egyedül így. A többiek a kettes év végi/érettségi jegyekre hajtanak, én meg a kitűnőre, amit sokkal egyszerűbb lenne megcsinálnom, ha lenne "húzóerő", és nem csak én tanulnék.

2009. jún. 19. 08:49
 5/10 anonim válasza:
90%

Szia!

Tegnapi 23:14-es vagyok.

A kommented sok mindet tisztáz azért ...

Ha úgy gondolod, hogy nem teljesen elviselhetetlen, ha van azért néhány normális ember is körülötted, ha az érettségi tárgyakat tanító tanárok elfogadhatóak, akkor próbáld meg valahogy kibekkelni még ezt az egy évet.

Ne törődj azokkal, akik cikiznek mert "nem ordítasz a farkasokkal". De ne is utáld őket. Ők olyanok, te meg másmilyen vagy. Ha nem szállsz be az utálkozós játékba, azzal teljesen kifogod a vitorlájukból a szelet.

Ha te mindenkihez kedves vagy (ha minimálisan érintkezel az elviselhetetlenekkel, akkor ez még velük is megoldható), akkor egyszerűen nem tudnak veled it kezdeni és békén hagynak. :o)

Ez az "élni és élni hagyni" elv, azért jól ki van találva!!! :o)

Szerintem ez tök klassz, hogy orvos akarsz lenni.

És ne gondold, hogy szakközépből ez nem fog menni.

A közvetelen környezetemben (családomban) két ember is van, aki nem a szokványos gimnázium-egyetem úton jutott el oda, ahová el akart jutni. Az egyikőjük ma TV-s rendező SZAKMUNKÁSban kezdett, a másikuk egyetemi tanár, faipari szakközépből ...

Ne add fel az álmaidat!

A többiekkel való kapcsolatodon pedig szerintem nagyon sokat lendítene, ha nem utálnád őket vagy nem néznéd le őket azért, mert másmilyenek.

... Most hirtelen ezek jutottak még az eszembe!

Sok szerencsét!

2009. jún. 19. 21:53
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem nézem le őket, de állandóan piszkálnak mindenkit, beszólnak minden apró dologért, gúnyólnának mindenkivel, aki egy kicsit más vagy esetleg vmilyen betegsége van.

Komolyan mondom, hogy néha már sajnálom őket, hogy ennyire buták, de ugyanakkor hányingerem van tőlük.

Köszi a kommenteket!

2009. jún. 19. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed nem egyedi, sokan voltak ezzel már így.Elolvastad figyelmesen a kérdésedet?Benne van a válaszod is.Írod, március óta rosszul vagyok a sulimtól.Egyszerű a dolog, hozd felszínre önmagadban mi történt márciusban ami ezt kiváltotta.Ha megtalálod tudod is a választ.Ettől függetlenül, különcnek tekinted magad úgy érzed mert nem cigizel, iszol kirekeszt a közösség.Aztán lehet nem ők rekesztenek ki hanem te saját magadat.Ha ezt nem tudod magadban kezelni még van egy jó gyógyír a problémára.Teljes erővel vessed bele magad a tanulásba nem származik hátrányod belőle.Ha pedig valaki barátságosan közelít irányodba,fogadd csak el attól jobban érzed magad te is.
2009. jún. 20. 09:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Felülemelkedni! Szánalommal nézzed őket, amiben azért szeretet is van, de érezd, hogy a te világod nem ugyanaz. Képezz magad köré - gondolatban - egy védőpajzsot, a testedtől kb. 20 cm-re, képzeld el, hogy ott van, és nem engedi be hozzád a beszólásokat, rossz vicceket. Tanulj, hajtsál tovább, tarts ki, ahogy az előző válaszolók is írták. Szóval többen is vagyunk, akik bíztatunk. A végén még majd példát vesznek rólad a többiek. Ha segítséget kérnek, vagy bármit, legyél kedves.
2009. jún. 20. 23:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Ugyanigy vagyok, ok nekem tul gyerekesek egy ember van akivel joba vagyok az is egy igazi gyoker!!!! Utalom a oket
2014. dec. 16. 17:10
 10/10 A kérdező kommentje:

Kitartás, én is kibírtam! :)

Bár a mai napig nem értem, hogy hogyan. :D

Kihagytam egy évet érettségi után és az egyetemre is felvettek. :)

Csak időközben "megöregedtem" és mennék már szülni - most ezért "utálom" a sulit. :P

Ez volt minden álmom, most pedig elnyom mindent az anyai ösztön. Vicces az élet. :)

2015. ápr. 13. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!