Ha a klinikai szakorvos terápia előtt szülőkkel szeretne
konzultálni, akkor muszáj vagyok őket elvinnem oda?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy egy enyhe lefolyású neurózis előtt állok, ami az oidipusz szindrómát és a nemi orintáció zavarát takarja és ennek a hátterében családi probléma állhat. Mivel volt itthon nem is egyszer kellemetlen cirkuszom évekkel ezelőtt a családommal a tehetetlenség miatt, egyszerűen nem merek nekik szólni, ha orvos elé kellene vinnem őket. Arról persze tudnának, hogy dokihoz járok. Az orvos dolga a szülők nélkül nehezebb lenne, vagy nem? Van valakinek tapasztalata ilyesmiről? Mit tegyek?
2012. ápr. 7. 20:50
1/9 anonim válasza:
18 éves kor latt igen, egyébként nem.
2012. ápr. 7. 20:54
2/9 anonim válasza:
ha korlátozottan cselekvőképes vagy, akkor kell szülő beleegyezése a terápiához, viszont nem mondhatja el nekik, hogy miről beszélsz vele
én azt javaslom, hogy beszélj az orvosoddal és mondd el neki, miért nem akarod ott a szüleidet
2012. ápr. 7. 21:09
3/9 A kérdező kommentje:
Edig világos...el is felejtettem: 24F
2012. ápr. 7. 21:11
4/9 anonim válasza:
Az embernek csa két dolgot muszáj: adót fizetni és meghalni. Mivel Te még adót nem fizetsz, marad a második.
2012. ápr. 7. 21:15
5/9 anonim válasza:
Igen, szülők nélkül mindenképp nehezebb hiszen az ödipusz komplexus a szülőket is érintette anno. Igaz, benned játszódott le, de az ő viselkedésük abban a bizonyos életkorban befolyásolta a te életed, és a jelenlegi viselkedésed.
Vidd el szüleidet is.
2012. ápr. 7. 21:22
6/9 anonim válasza:
Amint te magad is megállapítottad, hogy kellemetlen cirkuszok voltak a családon belül, mindenképpen ajánlatos a szüleidnek is konzultálniuk az orvossal. Amúgy számomra érthetetlen, hogy tudod, hogy mi előtt állsz. Enyhe lefolyású neurózis előtt állsz. Önismereted magas fokú, mert én esetleg annyit tudok, hogy menstruáció előtt állok, de hogy az enyhe lesz-e vagy erős, sosem tudom előre. Vidd magaddal a szüleidet... Lehet, hogy némelyik lelki gubancodat csak az ő segítségükkel tudod megoldani.
2012. ápr. 7. 21:24
7/9 anonim válasza:
24 éves vagy, elvileg ugye nem lenne kötelező a szüleidet bevonni, és ezt az orvos is tudja. Mégis azt javasolta neked, hogy vidd el őket is. Ennek egyetlen oka lehet: szükségesek vagy segíthetnek a terápiában.
2012. ápr. 7. 21:53
8/9 anonim válasza:
Mindenképpen vidd a szüleidet is.
2012. ápr. 7. 21:54
9/9 anonim válasza:
Nem muszáj elvinned őket. Ahogy már írták, szinte semmi sem muszáj az életben.
Jó pár éve én is hasonló helyzetben voltam, nagyon nem akartam a szüleimet elhívni, aztán végülis szerencsére rávettem magam. Most így utólag nevetségesen túlbecsültem magam, hogy a szüleimmel kapcsolatos problémáimat nélkülük akartam volna megoldani, mert az szinte lehetetlen lett volna.
Az orvosod nem véletlenül kérte, hogy menjenek ők is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!