Miért nem tudok kapcsolatokat teremteni? Miért félek az
emberektől?
Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim semmi, csak az internet, félek az emberektől nem szeretek kimenni a lakásból sehova. Mi lehet a bajom?
2009. jún. 17. 13:22
1/7 anonim válasza:
Szerintem a túlzott, értelmetlen félelem egyesekben az egy velünk született tulajdonság (kereszt?).
Én is küzdöttem ezzel fiatalkoromban. Pánikbetegség lett belőle. Furcsán hangzik, de sztem igaz: néha az a legjobb, ha nem görcsölsz sokat, lesz*rod azt, mit gondol más rólad. Ha a probléma tényleg makacsul fennál, mindenképpen pszichológushoz kell menni. Oda nem hülyék mennek, mint a köztudatban van, hanem olyanok, akiknek lelki gondjaik vannak. Mert van lelkük. Akinek nincs, annak nem kell mennie ;)
2009. jún. 17. 13:33
2/7 anonim válasza:
A 13-33-as választ annyiban egészíteném ki, hogy pszichológushoz azok mennek, akik TÖRŐDNEK MAGUKKAL és nem a többiek véleményével élnek.
Ne gyötrődj, menj el most. Ha teheted, magánrendelésbe, mert ott valóban veled foglalkoznak annyi időt, amennyit igényelsz és nem 10 percet, mint az ingyenes ellátásban.
Ha kell egyéb segítség, írj privit.
2009. jún. 17. 13:39
3/7 anonim válasza:
Minél több időt töltesz a lakásban kuksolva, annál nehezebb lesz, annál jobban visszafejlődnek a szociális képességeid. MÉg nem késő, tessék kidugni az orrod - ne járj úgy, mint a barátnőnk, aki egész nap WoW-ozik (netes szerepjáték) és velünk sem találkozik már :(
2009. jún. 17. 16:42
4/7 anonim válasza:
Nagyon bezárkóztál a kis virtuális világodba.Innen lehet arctalanul nyilatkozgatni, esetleg büntetlenül nagyokat mondani..aztán egyszer csak észreveszed, magadra maradtál.Hasznos dolog ez a kommunikációs forma, kényelmes és elegáns, de soha nem helyettesítheti azt, amikor egy másik ember szemébe nézel és úgy kell megnyilvánulnod.Menj vissza a virtualitásból a valóságba. Ésszerűen osszad be idődet,törekedj személyes kapcsolatokra.Ahhoz viszont ki kell mozdulnod.A net házhoz hozza ugyan a világot, de minden értékét nem kárpótolja!
2009. jún. 18. 13:14
5/7 anonim válasza:
menj el színjátszó csoportba, egyik ismerősömnek ugyan ez volt a baja, azóta sokkal közvetlenebb...
vannak kis színjátszó csoportok, meg improvizatív társaságok, nálunk a suliban szokott beugró lenni, az is segíthet...
2010. ápr. 6. 14:23
6/7 anonim válasza:
:/
2010. ápr. 28. 19:21
7/7 anonim válasza:
velem ugyanez a probléma, de gondolom a netet csak amolyan melléktevékenységként használod, nekem sokszor a fejemhez vágják, hogy mindig a gép előtt ülök, de ha nem lenne gépem pc-m akkor gitároznék (ami felidegesít, így egy gyakorlás 1 perc/hét)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!