Félek az emberektől. Van megoldás?
Figyelt kérdés
Kiskoromba annyira megaláztak iskolába (és meg vertek), félek az emberektől... most 18(F) vagyok, és még régi osztálytársakat se merem bejelölni Facebook-on... boltba nem merek az eladóhoz szólni... és néha még a nagynénémhez se merek szólni...2011. máj. 31. 20:50
2/15 anonim válasza:
Ez véleményem szerint nem félelem az emberektől konkrétan, hanem súlyos önbizalomhiány.Felkeresheted az illetékes családsegítőt, ott ingyen is kaphatsz pszichológusi segítséget.
3/15 anonim válasza:
pszihologus ,errre szerintem inkabb csak egy pszihlogus tudna felelni
4/15 anonim válasza:
Akkor Neked valszeg szociális-fóbiád alakult ki. Sajnálom, nagyon nehéz ezzel együtt élni. Viszont kezelhető! Mindenképp keress fel egy pszichiátert, ok? Ha van mégis olyan ember a környezetedben, akivel tudsz erről beszélgetni, aki biztosan megért (anyukád, apukád, tesód, barátod...stb.) akkor azt is tedd meg! Mielőbbi jobbulást!
5/15 A kérdező kommentje:
Anyu sokat dolgozik (ahogy én is), öcsém még kicsi, apu meg fél éve meghalt... pszihologust hol találok? :S:(
2011. máj. 31. 21:00
6/15 A kérdező kommentje:
Esetleg van valami pszihológus nélküli megoldás? Nincs időm még arra is a munka, meg a tanulás mellet...
2011. máj. 31. 21:09
7/15 anonim válasza:
Nézz utána a neten, hogy a Te lakóhelyedhez közel, hol találsz ilyen szakorvost, vagy bölcsészt. Én anno pszichiáterhez fordultam, aki ajánlott egy antidepresszáns gyógyszert. Azt szedtem 1 évig. Ennek kb. 6 éve. Azóta sokkal jobban vagyok. Persze időnként előjön még a fóbiám, de közel sem olyan mértékben és annyiszor, mint évekkel ezelőtt. Nem kizárt, hogy az orvosod majd pszichológiai kezelést is ajánl, a gyógyszeres kezelés mellé. Én magán dokihoz mentem, ami annyira nem volt olcsó (5e/foglalkozás)így maradt csak a pszichiátria. Ha nincs pénzed, akkor látogasd meg a körzeti dokidat és ő biztosan elküld megfelelő beutalóval, a megfelelő helyre...
8/15 anonim válasza:
Ha nem tudod legyőzni a félelemedet, akkor nincs:( Próbáltad már azt a "módszert", hogy csakazértis beszélsz a pénztárossal, vagy bejelölöd a Facebook-on az ismerőseidet? Próbálj szembenézni a félelmeiddel. Ha nem megy, akkor, sajnos orvos kell...
9/15 A kérdező kommentje:
Akkor így maradok... se pénzem se időm nincs orvosra...
2011. máj. 31. 21:20
10/15 anonim válasza:
Sztk pszichológust fizeti a TB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!