Olyan gondom van, hogy kisgyerek korom óta nagyon stresszes vagyok, sokat idegeskedek. Mikor meghalt a mamám 6 éves voltam, és egyszerűen utána kezelhetetlen lettem, mindenen sírtam nem tudtam aludni, akkor nyugatató hatású teát kellett innom, Most 18 éves vagyok közeleg az érettségi, és egyre inkább azt veszem észre magamon, hogy a testem már nem bírja úgy el ezeket az idegeskedéseket. Ha stresszes szituációba kerülök remeg a kezem, kivörösödik foltokban a mellkasom. Elég magas a vérnyomásom is. Sajnos a suliban nagy a hajtás így érettségi előtt. Most voltam orvosnál az ideg ráment a nyakamra, úgy hogy mozgatni se bírom.
Van esetleg valamilyen javaslatotok, hogy mivel könnyebbíthetném meg az életem, a doki szerint relaxálnom kéne, esetleg jógázni, de a tanulás mellett nem sok időm van ezekre.
2012. márc. 8. 11:54
1/8 anonim válasza:
Sport és relaxáció segíthet. Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, azaz ha fontos napi fél óra mozgás, akkor megteremted saját magadnak a lehetőséget.
2012. márc. 8. 11:58
2/8 anonim válasza:
Esetleg pszichiátertől is kérhetsz segítséget, nekem pl sokat javított a szorongáson, meg stresszelésen!
2012. márc. 8. 12:21
3/8 anonim válasza:
Növényi stresszoldók is vannak. Nézz utána. A sportot, relaxációt ajánlóval egyetértek. Magad is tudsz tenni az ellen, hogy ne legyél stresszes.
2012. márc. 8. 20:44
4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! Elmentem tegnap masszőrhöz, plusz tegnap és ma is szoba bicikliztem egy órát és tényleg jobb! A nap végére így tutira fáradt leszek hamar el is alszom, nem agyalok feleslegesen hanem csak pihenek :) Esetleg valami nyugtató teát szerintetek érdemes lenne kipróbálnom? Vagy az teljesen le is lassítana egész napra?
2012. márc. 9. 18:36
5/8 anonim válasza:
Szerintem nyugtató teától még nem "ütnéd ki magad" egyész napra, az nyugodtan mehet... :P
A mozgás meg tök jó, csak arra figyelj, hogy alvás előtt három órával fejezd be az aktív mozgást! (Nekem legalábbis a háziorvosom ezt tanácsolta)
2012. márc. 10. 10:33
6/8 anonim válasza:
Citromfű tea, Orbáncfű tea, illetve Macskagyökér tea is szóba jöhet. Ezek a hatóanyagok kapszulában is kaphatók. Ügyelj a magnézium kálcium és B vitamin bevitelre is!
2012. márc. 10. 11:23
7/8 TomMunk válasza:
Hát, öhh, én is eléggé stresszelek, és nekem az szokott segíteni, ha valami jó kis Billy Talent számot, mint a Devil in a midnight mass-t, vagy a try honesty-t, vagy egyáltalán akármelyik jó kis ordítós számon úgy teszek, mintha ordítanék, csak hangadás nélkül, és teljesen megnyugodok utána.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!