Kézremegés Xanax-tól, és cymbaltától?
Figyelt kérdés
Lassan egy hónapja szedek az orvos által felírt napi reggel egy Cymbalta 60mg, valamint reggel és este 0,5mg xanax sr tablettát. Erős szorongásra és recessív depresszióra. Elég hatásosak a gyógyszerek, viszont van egy idegesítő tünet, az hogy minden reggel, és ritkán napközben is remegnek a kezeim. Főleg reggel, ami a gyógyszer bevétele után szűnik csak. Ez mellékhatás, vagy a betegség újabb tünete lehet? Hasonlót más tapasztalt?Korábban 1 évig rivotrilt kellett szednem, annál nem volt kézremegés viszont nagyon álmosított.2012. márc. 2. 00:05
1/4 anonim válasza:
Ha régebb óta szedné azt mondanám elvonási tünet,de mivel csak 1 hónapja,így azt mondanám mellékhatás.
Érdemes lenne megbeszélni ezt a dokival,mert lehet ez hosszú távon nem lesz jó. :(
2/4 anonim válasza:
Szerintem lehet a Cymbaltától. Nekem a Zoloft okozott ilyen mellékhatást és még sok más egyebet is, így kénytelen voltam elhagyni.
3/4 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Neked a Cymbalta szedése létkérdés, főleg, ha úgy érzed, hogy jól is hat. Az, hogy melléje milyen nyugtatót ír fel a doki, az nagyon sok mindentől függ. Én xanax-al kezdtem ( Zoloft mellé), és kórházban kötöttem ki. Ott elvették a xanaxomat, és kaptam helyette Rivotrilt. Tökéletesen bevált. Tudod az a kis kézremegés az egyéb lehetséges bajok helyett, elenyésző. De mindenképp beszélj az orvossal ha odakerülsz.
4/4 A kérdező kommentje:
Én kétszer kerültem szubintenzív osztályra. Először nagyon komoly idegösszeomlás miatt. Akkor viszonylag gyorsan "helyrehoztak", és egy évig szedtem a rivotrilt, amit sikerült a felére csökkentenem. Majd most januárban egy újabb összeomlásom volt. Hirtelen hagytam abba a rivotrilt, ráadásul rossz élethelyzet közepette. Azóta bánom, hogy lehettem ennyire naív. Azt hittem meggyógyultam. A főorvos szerint sokkal kifejezettebb volt ez a roham, és lassabb a gyógyulás is. Most itt vagyok és rettegek az újabb rohamtól, amit sokan el sem tudnak képzelni milyen lehet, meg hogy hozzászokok a gyógyszerhez. Ami hilyánzik az a rivotril okozta eufórikusabb hangulat, a xanax és cymbaltá-tol hogy is mondjam túl normális, éber lettem. De szerencsére jól alszok most is mint a rivotriltól korábban.
2012. márc. 2. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!