Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magánpszichológus segíthet a...

Magánpszichológus segíthet a magasvérnyomás kezelésében?

Figyelt kérdés

Szervi gond nincs!

Félek h egy rakás pénzt elvisz eredmény nélkül.

2012. márc. 1. 21:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ezért kéne inkább pszichológus. De ha vki olyannal beszélnél (családtag, barát), aki támogatna, meghallgatna, az is sokat segítene. Amúgy tudom ajánlani az omega 3 szedését, kifejezetten jó a magas vérnyomásra és a depresszióra is. Emellett multivitamint is szedhetsz, némelyik hiánya is válthat kis depressziós tüneteket.
2012. márc. 1. 21:56
 12/23 A kérdező kommentje:

Kedves 10., miért írod, hogy van szervi baj?

22 éves vagyok és makkegészséges.

2 éve elvégeztek rajtam egy rakás vizsgálatot: EKG, ultrahang, vérvétel, asszem ennyi. Semmit sem találtak.

Holnap újra megyek a belgyógyászatra és szerintem ismét ezen vizsgálatok várnak rám.

Miért lenne szervi bajom, ha nem találtak semmit? Magas a vérnyomásom és ennek nem testi oka van.

2012. márc. 1. 22:01
 13/23 A kérdező kommentje:
11. köszi a tippeket!
2012. márc. 1. 22:01
 14/23 anonim ***** válasza:

A 10-es vagyok.

És még mindig nem tudjuk,hogy mennyi az a magas vérnyomás,amit a kardiológus 1 tablettával beállít.

A belgyógyász nem kardiológus.

2012. márc. 1. 22:04
 15/23 anonim ***** válasza:

a 10-es

Van olyan,hogy magasvérnyomás betegség önnállóan, látszólagosan minden ok nélkül.De hidd el,hogy van oka.

Ezen sem pszichológus,sem pszichiáter nem tud segíteni.Csodálkozom,hogy a belgyógyász nem küldött tovább kardiológushoz.Oda menj szívultrahangra.

De szeretném tudni a súlyodat a magasságodat és a vérnyomásodat.

És próbáld elfogadni a tanácsomat a saját érdekedben.

csak egy beutaló meg egy időpont egy kórházi kardiológusnál.Mert nagyon fiatal vagy.

2012. márc. 1. 22:14
 16/23 anonim ***** válasza:
Volt labor vizsgálatod is? Mert lehet hormonális oka is a magas vérnyomásnak, és kardiológiai is. Oka lehet még örökletes, túlsúlyossági probléma, mozgáshiány, stressz (ami nálad valószínű), és túlzott sófogyasztás is.
2012. márc. 2. 00:11
 17/23 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszi a válaszokat.

Hát EKG-t csinálnak, gondolom, az mutatná, ha a szívemmel baj lenne.

Szerintem a stressz az oka a dolognak. Rengeteget stresszelek és valószínű az egész életem ilyen lesz.

191 cm vagyok és 88 kg.

2012. márc. 3. 12:15
 18/23 A kérdező kommentje:
OK, elmehetek kardiológushoz, de ki ad beutalót oda, ha a belgyógyász és a háziorvos nem akar?
2012. márc. 3. 12:16
 19/23 A kérdező kommentje:

A vérnyomásom 2. adata jó szokott lenni.

Az 1. adat 140-160 között van...

2012. márc. 3. 12:21
 20/23 anonim ***** válasza:

10-es

Kedves kérdező! A súlyod tökéletes.Beutalót vagy a házi ad,vagy a belgyógyász.Légy rámenősebb.

A vérnyomásnak TARTÓSAN 140/90 alatt kell lenni,hogy ne csináljon az évek alatt maradandó károsodást.

Az EKG nem mutat ki mindent, ezért kell tovább menni kardiológushoz.

A két szám amit leírtál,ezek csak számok,és nem vérnyomásérték.

Ha a vérnyomásod 160/100,az nem csak idegességtől van.

Mindenképpen lejjeb kell vinni gyógyszerrrel,amit viszont meg kell szokni,mert sokkal alacsonyabb lesz,és 2-3 hétig fáradokény leszel.De ha beállt,a feszültséged is csökkenni fog.

2012. márc. 3. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!