Magasvérnyomás! (? )
Kivizsgálás mindenképp kell. A tartós magas vérnyomás betegség kárt tehet a szervezetedben, rengeteg szövődménye lehet.
De kórházi kezelés emiatt nem kell szerintem. A magas vérnyomás betegség nem gyógyítható. Az arra felírt vérnyomás csökkentőt életed végéig szedned kell.
Ha túlsúlyos vagy esetleg, fiatal korba még segíthet ha lefogysz, de később már az se nagyon.
A magasvérnyomás nem gyógyítható, ha eszenciális...Azaz, oka ismeretlen, pl: örökölt.
Ha a magasvérnyomás secunder, másodlagos, akkor gyógyítható, ha a kiváltó okát megtalálják! Ilyen okok lehetnek pl. a vesében található erek beszűkülése, pajzsmirigy problémák és még ezer más!
NE aggódj, időben észrevették, még ettől semmi gáz nem lesz veled.
Lehet, hogy örökre gyógyszert kell szedned majd, napi fél szemet, egy szemet, de még mindig jobban jársz, ha a gyógyszer mellékhatásait tapasztalod, mint a magasvérnyomásét.(STORKE stb.)
De mivel te csak 13 éves vagy, ezek a legrosszabb eshetőségek.
Szokták mondani, hogy kinövi a gyerek! Az életmódra való odafigyelés az sokat segíthet.
De ezt a dokik úgy is elmondják majd rendesen neked!
És izgulni meg végképp ne izgulj ezen!
Pedig hidd csak el. Tökéletesen kezelhető, de nem gyógyítható.
Tudom, mert a családom is szenved benne. Még én is, pedig nem vagyok túlsúlyos és rendszeresen sportolok.
Egyébként a belgyógyászathoz tartozik. Ő alaposan megvizsgál a helyszínen még EKG -t is csinál. De kell vér és vizelet vizsgálat, engem még elküldtek mellkas röntgenre és hasi ultrahangra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!