Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom élni az életem....

Nem tudom élni az életem. Kiszállok a testemből. Derealizáció ezért?!

Figyelt kérdés
Pár hosszú hónap óta derealizációm van , ami elképesztően szörnyű , de már megszoktam. Megszoktam ,hogy sosem élem meg a pillanatot , hogy olyan az életem mintha egy filmet néznék , hogy nem tudok kényelmesen az ágyamba feküdni mert folyton pörög az agyam és szenvedek. Az az igazság ,hogy valójában régebb óta személyiségbeli problémáim vannak és utálom az életet amiben élek. De ezt ne ilyen közhelyesen , hanem tényleg. Más ember életébe jobban bele tudom élni magam mint a sajátoméba. Mert az annyira jó és teli van/volt lehetőségekkel , én meg itt ROHADOK a semmi közepén a sok paraszt között. Régebben a deralizáció előtt meg azt hittem ,hogy kóros fáradságtól szenvedek pedig szerintem ez csak valami védekezés
2012. febr. 23. 19:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Az egész életem sz*r volt , a szüleim miatt , akik elb*szták. Annyit b*szogattak ,hogy az nem emberi , sosem támogattak, mindig csak hátráltattak amikor normális életet akartam élni, és a semmi közepére költöztünk. Persze a külsőmmel sem voltam soha elégedett , bár azóta már fordult a kocka és nagyon előnyös lett, még az utcán is mindig megnéznek a lányok. Ám én egy általam tökéletes külsejű emberhez formálom magam , és hiába nézhetek ki talán kivételesen jól akkor sem tetszem magamnak. EL sem tudom képzelni ,hogy nyerjek valaha vagy valami sikerüljön és belevágni meg energiát sem merek fektetni semmibe mert ugysem jön össze. Sose szokott.
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez már olyan ,hogy szinte beszélni se tudok más ember előtt, várok egy bulit ahol ott a lehetőség, de a végén nem bírok elmenni.Ha valami jó történik egyből az van ,hogy hopp már vége is. A személyiségemet meg nem bírom kinyilatkoztatni. Nem megy, szinte fizikailag.És ez a legrosszabb ,hogy ez az én életem . Egy nagy sz*r volt mindig is! Akkor meg mégis miért akarjak "visszatérni" a derealizációból? Ha már így elb*sztam nemtudom ki lehet e még javítani.
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

Megmondom mi a te legnagyobb bajod, még ha kicsit nyersen is fog hangzani. Könnyű otthon ülni és magyarázatokat keresni, találni, avagy kitalálni mindenre. Nem szabad így elkeseredni és leírni magadat. Miért jó otthon ülni és azon keseregni, hogy mekkora szerencsétlenség vagy és mindenki másnak könnyű?

Engem általában egy vidám és sikeres lánynak könyvelnek el, mégis ha sokan tudnák valójában milyen érzések dúlnak bennem napról napra és ha tudnák mekkora erőt kell vennem magamon, hogy bemenjek olyan emberek közé minden áldott nap az egyetemre, akiket ki nem állhatok, akkor lehet azonnal másként gondolnák a helyzetet. A mosolyom az enyém, rajtam van, az én tartozékom, tudom használni és szeretem is, ez nem azt jelenti viszont, hogy az én életem tökéletes.

Szépe mássz ki a kis gubóddal, kezdj el sportolni, olyan dolgokat csinálni, amiben jól érzed magad, nyiss a világ felé! SOHA nem lesz minden tökéletes, de minden olyan, amilyennek te megéled! Lehet úgy élni, ahogy te most élsz és lehet úgy élni, hogy vannak céljaid, álmaid, amikért küzdesz, barátkozol emberekkel, mosolyogsz nagyokat, stb stb.

2012. febr. 23. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezeket a dolgokat a csalódottság, elégedetlenség mondatja veled.De ha jutni akarsz valamire, az az első, hogy meg kell szabadulnod a negatív gondolataidtól, mert örökre egy helyben fogsz topogni.

Mindenkinek vannak jó és rossz időszakai az életben.Azért a te életedben is csak volt valami jó, gondolkozz el rajta.A boldogságot nem csak kívülről kell várni,magadnak is keresned kell a szépet az életben.Ez úgy a legkönnyebb, ha megtanulod az apróságokat is értékelni.

Mondjuk, ha kicsit körbenéznél a "semmi közepén", akkor esetleg még valami szépséget is fellelhetnél benne.És ha vennéd a fáradtságot, hogy jobban megismerd a "parasztokat", lehet, hogy értékes emberekre, barátokra találnál.

2012. febr. 23. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:

héj kismaki, menj már el egy pszichológushoz!

hasonló az én történetem is, de go pszichomókus és be happy :)

na persze nem ilyen egyszerű a dolog, de valamit lépni kell, mondjuk meglátogatni egy rendelőt :)

2012. febr. 23. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:
én már vagy 10 éve így vagyok.
2012. febr. 24. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!