Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan aki depresszióbó...

Van itt olyan aki depresszióból, pánikbetegséből anti depresszáns segítsévével gyógyult meg? Ismertek ilyen embereket? Nekik milyen gyorsan ment?

Figyelt kérdés
(cipralexet szedek)

2012. febr. 21. 19:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Most kezdtem cipralexet szedni, kb 10 napja, ás most kezdenek elmúlni a mellékhatásai.

Személy szerint eddig nagyon gyógyszer ellenes volta, nem is szedtem semmi ilyet, spiritualitással és alternatív gyógymódokkol probálkoztam. Ez 4-5 évig tartott, nem sokat ért.

Most elhatároztam hogy megprobálom, a gyógyszeres terápiát hátha működik.

Nálam voltak jó jelek már a 10 nap alatt is, de elég hullámzó az állapotom eddig.

Viszont kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2012. febr. 23. 20:02
 12/21 anonim ***** válasza:

A pánikbetegség, depresszióra hajlamot egy hormon hiánya okozza, amit a szervezet nem termel. A gyógyszer pótolja és serkenti a szervezetet, hogy termelje.Ez a boldogság hormon, azaz a

szerotonin

2012. febr. 25. 18:10
 13/21 Neka válasza:

Én tapasztalatból írom, hogy az antidepresszánsok nagyon veszélyesek. De azt is idefűzném, hogy nem véletlen, hogy az egyik legjövedelmezőbb iparág, a gyógyszeripar...

Én is pszichiáterhez jártam, aki folyamatosan felírta vagy éppen módosította az adagokat. Emlékeim nem túl frissek ill. valószínűleg tudat alatt el is akartam felejteni az egészet, de arra emlékszem, hogy szedtem xanaxot, stolnoxot, ataraxot, risperdált, rivotrilt... mikor hogy.

A gyógyszerekkel eljutottam oda is, hogy majdnem sikerült megölni magam. Igazából borzasztó dolgokat tudnék Neked leírni. De amit én a leglényegesebbnek tartok, az az, hogy ezt egy hivatásos orvos támogatta ill. Ő volt, aki csak a gyógyszereket tudta javasolni és természetesen azt is elmondta, hogy nincs más megoldás, mert beteg vagyok...

Mai napig vannak problémáim, néha nehéz, de van amikor nagyon jó. Teljesen változó, de ez valószinűleg mindenkinél így van. Azt tudom, hogy ezek a gyógyszerek nem abban segítenek, hogy helyrejöjj, sőt csak rosszabb lesz és teljesen tönkreteszi, leépíti elsősorban az agysejteket...

Én sok éve már, hogy abbahagytam egyik napról a másikra, ami hihetetlen nehéz volt, természetesen ebben már semmilyen jellegű támogatást nem kaptam a kezelőorvosomtól...

Lényeg, hogy talpra álltam, nem is kicsit:) És azóta úgy küzdök, mint még soha, egyszerűen nem ismerek lehetetlent. Mióta sikerült olyan "mélyről előtörni"azóta tudom, hogy mindent csak akarni kell és menni fog, csak higgy benne.

Ha tényleg nem bírod segítség nélkül, én a pszichoterápiát javaslom vagy a kineziológiát,de gyógyszert semmiképpen, akard hinni, hogy erős vagy!

2012. febr. 26. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:

"Komolyan mondom ne szedj ilyesmiket!"

De hát a doktor is komolyan mondta, hogy igenis szedje be, aki meg akar gyógyulni. Most akkor kinek higgyen az ember?

2012. febr. 26. 19:20
 15/21 A kérdező kommentje:

"Kinek hidjen az ember" ez jó kérdés.

Több kommentet is olvastam már, hogy gyógyszertől gyógyultak meg, legalább ideiglenesen, míg szedték a gyógyszert.

Meg olyat is olvastam aki végérvényesen. xanaxot biztos nem fogok szedni, szerotonin tartalmú szerek meg ahogy látom nem olyan veszélyesek.

Kinezilogushoz jártam, hát nekem az nem jött be, persze kinek mi a jó.

2012. febr. 26. 19:49
 16/21 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly január-februárban volt egy nagyon kemény időszakom, annyira magam alatt voltam, hogy eljutottam arra a pontra, hogy az öngyilkosságtól rettegtem. :(

Xanax-ot szedtem meg Signopam-ot, hogy tudjak aludni, mert a legnagyobb problémát először az okozta, hogy egyáltalán nem tudtam aludni. Napokig egy percet sem!

Folyamatosan szorongtam, aztán jött a depresszió, de szinte egyik napról a másikra.

Nekem a citapram nevű bogyó jelentette a megoldást meg az, hogy nem akartam feladni, élni akartam még, ha az agyam néha mást "mondott"..

Kb. 1 hónap alatt a citapramtól rendbe jöttem, ráadásul nagy segítség volt, hogy mire relatíve jobban lettem, találtam munkát is, így végre az önbecsülésem és a napi rutinom is helyre állt. :)

Sosem szabad feladni!

Egyébként a mai napig néha szenvedek a pánikbetegségtől, de azt tudom, hogy sosem fogom annyira elhagyni magam, mint bő évvel ezelőtt. Nem szabad! Az utolsó fűszálba is, de meg kell kapaszkodni és meglátni a jót az életben.

2012. márc. 10. 00:34
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem ment gyorsan. A gyógyszer ( antidepresszáns+nyugtató) szedésének elkezdésétől, a leszokáshoz való előkészületig 3 hónap telt el. +3 hónapig szedtem még, egyre kevesebbet. A leszokás nem okozott tünetet. Simán elhagytam a gyógyszert, immár 6.éve. Állítom, ha újra pánikos lennék, az nem a régi betegség kiújulása lenne, hanem teljesen új. Az influenzára se mondjuk, hogy ez a 3 évvel ezelőtti. Szóval mint gyógyult pánikos, állítom, hogy gyógyszerrel, és akarattal szépen ki lehet gyógyulni a pánikból. És el is lehet kerülni a következőt.
2012. márc. 11. 22:12
 18/21 Ancseszkava ***** válasza:

Szia,nekem a cipralex gyógyszer nagyon bevált,pánikbeteg vagyok,depresszióval....sokat javultam,pedig még csak egy hónapja szedem!

Sok sikert neked is!

2012. jún. 4. 20:47
 19/21 anonim ***** válasza:
A férjem mióta a világon van, pánik beteg. Azóta él úgy ahogy normális életet, mióta szedi a gyógyszert. Nem lehet elhagyni. A pánikbetegség hátterében ott van, hogy olyan hormonok nem termelődnek mint szerotonin és endorfin. Ha ezek hiányoznak a szervezetből, pánikbeteg lesz az illető. Nos az antidepresszáns ezeket a hormonokat visszapótolja a szervezetbe. Ha szerencséd van akkor el kezd a hormon hatására magától termelődni. Ha nincs, életed végéig kell pótolni. Ha szerelmes vagy , ezek a hormonok bőségesen termelődnek. Akkor mindent szépnek és jónak érzel. Ha magad alatt vagy, mindent riasztóan sötétnek. Ezért jó lenne, ha mindenben a szépet keresnéd, akkor te a saját szervezetedet ösztönöznéd arra, hogy termeljen ilyen hormont. Sok sikert hozzá. Olvass olyan könyveket és nézz olyan filmeket, ami még hozzásegít ezekhez
2012. jún. 5. 06:16
 20/21 anonim ***** válasza:
nekem segített a cipralex :) már abbahagytam a sok xanaxot meg stimulotont. de persze akaraterő is kell hozzá.
2012. jún. 14. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!