Hogyan lehet szakember nélkül kijönni a depresszióból? 16/l
Szerintem sokan érzünk így néha, hogy kilátástalan a helyzetünk, hogy értelmetlennek érzünk mindent.
Konkrétan mi a baj, amiatt így érzed? Nincs esetleg valaki, akivel megbeszélhetnéd a problémád? Esetleg egy barát? Mert az is segíthet sokat, ha valakinek elmondod a bánatod. De leginkább rajtad múlik, hogy kijössz-e a gödörből. Elhatározás kérdése az egész. Holnap reggel kelj fel úgy, hogy elhatároztad vidám leszel és mindent pozitívan fogsz látni és végig figyelj oda erre. Aztán próbáld meglátni a szépet az életedben. Ha süt a nap menj ki süttesd magad kicsit. A napsütés is jókedvűvé tesz. Nézz vidám filmeket, hallgass vidám zenéket. Próbáld elfoglalni magad valamivel, amit szeretsz csinálni. Legyél olyan emberek között a lehető legtöbbet, akiket kedvelsz, nevess sokat, még ha nem is találsz valamit viccesnek. Egy idő után jókedvű leszel tőle.
Van esetleg kutyád? Ölelgesd, simogasd kicsit, az is jót tesz.
köszönöm a válaszokat, megpróbálom amiket mondtatok.
Akkor kezdődött amikor Apu elköltözött. Sokat látom, mert majdnem mindennap jön hozzám, de tudom hogy semmi nem lesz a régi. Anyu állandóan dolgozik és talán ő is depressziós, soha nem megy szórakozni. Miattam. A családomban mindenki idegbeteg, ha valami sikert ér el az ember csak lecseszést kap hogy milyen kis tökéletes és hogy az olyanokat milyen nehéz elviselni, kis stréber(pedig messzebb nem is lehetnék a stréberségtől)..és mindig csak a betegségekről lehet beszélni(persze nem a szüleim ilyenek szerencsére)aztán most mentem gimnáziumba, amit utálok, mert nyomasztó, és hiányzik a régi osztályom, napközbe rám jön a pánik. Már nem látom magam előtt hogy de jó lesz nyaralni, rég nem voltunk. Félek a felnőtté válástól is, mert már csak másfél év és 18 leszek, és attól hogy előbb utóbb elveszítem a szüleimet. Tudom degeneráltam hangzik hogy ennyi idősen ezzel foglalkozom, de nem tudom hogy lehetne megváltoztatni az egész gondolkodásom.
Ha valaki elolvasta nagyon köszönöm és bocsánat a panasz tömeg miatt, biztos megvan mindenkinek a gondja, ennél sokkal súlyosabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!