Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagymamám álma komolyan...

Nagymamám álma komolyan megijesztett. Mi lehet a magyarázat erre? (lent)

Figyelt kérdés

Édesanyám 3 éve meghalt, azóta a nagymamám nevel, mivel a szüleim már nagyon régen elváltak. Nagymamám azóta sem tudott beletörődni édesanyám elvesztésébe, egész nap sír, alig mozdul ki és alvási nehézségei is vannak.

A héten azt álmodta, hogy az ágy végén ",megjelent" édesanyám talpig fehérben, szárnyakkal a hátán. A kezével pedig úgy intett, hogy a nagymamám ne ijedjen meg. A rá következő délután pont ott, ahol édesanyámat "látta", egy feketébe öltözött embert pillantott meg, cilinderrel a fején. Az arcát nem látta.

Vajon mit jelenthetnek mindezek? Volt már valakinek hasonló élménye?

2009. máj. 31. 08:59
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Ez azt jelenti, hogy nagymamád az elszigetelődéstől alvásmegvonástól kezd megbolondulni. Jó lenne, ha visszatérne az életbe, nem hiszem, hogy édesanyád azt szeretné, hogy így éljen.
2009. máj. 31. 09:33
 2/7 anonim válasza:
78%
csatlakoznék az előttem szólóhoz, valószínűleg beleőrült a fájdalomba. Szerintem nem ártana elvinned szakemberhez, aki segít neki visszazökkeni a normál életbe.
2009. máj. 31. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy Őrült!!!!!!!Aki álmodik az nem őrült!!!!

Annyira benne él a múlt, és az édesanyád halála, hogy már nem csak ébren, de alva is őt keresi mindenben!Ez is egyfajta gyászreakció!Ezen is, és az alvási problémákon is csak szakember tud segíteni,és jó lenne ha a mamádat vinnéd társaságba, mondjuk, biztos van idősek klubja a településeteken (szinte mindenhol van kérdezd meg az önkormányzatnál)Ott beszélgethetne olyan emberekkel, akik szintél elvesztették valamelyik családtagjukat, esetleg új barátokat szerezne, vagy régieket elevenítene föl!Az én mamám is jár ilyenbe, mióta a nagypapám meghalt, és már nem depressziós, és szeret is ott lenni!Próbáld meg, nem veszthetsz vele semmit!De egy orvossal, akár a háziorvossal is beszélj erről, ő tudni fogja mit tegyél!

És nem őrült!!!!!!!!

2009. máj. 31. 09:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Már én próbáltam közösségbe vinni, kimozdítani de nagyon nem vágyik senki társaságára. Szinte engem is taszít magától, alig tudunk veszekedés nélkül beszélgetni...mindennaposak lettek a konfiktusok. Az orvosokról főleg nem akar hallani...
2009. máj. 31. 10:50
 5/7 anonim válasza:
100%

Szia,

Mi lenne ha te probàlnàl néha 1-2 embert (baràtaidat vagy azoknak ) àt vinni hozzàtok egy fél oràra aztàn egyre tôbbet.. Tehàt igy fokozatosan a tàrsasàghoz szoktatni

2009. jún. 1. 17:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Sajnos azt sem engedi. Soha nem lehet senkit sem áthívni hozzánk, mert szerinte a ház tabu.

Most meg már ott tartunk, hogy én sem szerentém, mert már nincs olyan jó állapotban a ház.

2009. jún. 2. 08:10
 7/7 anonim ***** válasza:
48%
Időskori szenilitás.
2009. júl. 31. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!