Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek milyen fóbiája van?...

Kinek milyen fóbiája van? Hogyan lehet leküzdeni például a lámpalázat?

Figyelt kérdés

egyik osztálytársam - már 18 éves, fiú, nagydumás, csajozós, de ha egy tanár felszólítja, már akkor is kivörösödik. Ha olvasni kell hangosan, remegni kezd a hangja, ha fel kell mondani 3 mondatot, hiába tanulta meg, egyszerűen képtelen felmondani.

Segíteni szeretnék neki, de nem tudom, hogyan. Önbizalomhiányban nincs gondja. A tanároknak is visszaszól, csajozni nagyon is tud, szépnek tartja magát, mikor megtanul valamit tudja, hogy megtanulta. Csak zavarba jön, ha szerepelnie kell.

Mit javasoltok? Ha izgulás miatt hevesen dobog a szíve, akkor nem tud rendesen beszélni. Hogyan érje el azt, hogy ne kezdjen el szaporán verni a szíve, ha tudja, másnap fel kell olvasnia valamit vagy szavalnia kell?

Kérlek segítsen valaki!

2009. máj. 30. 17:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szociális fóbiám van. "Félek" a szerepléstől is, de a magyartanárom sokszor kéri, hogy olvassak fel egy verset, az esszéimet, stb. Hálás vagyok neki, tudom, hogy csak segíteni akar ezzel, mert tudja, hogy ilyen "bátortalan" vagyok. Ilyenkor nekem is remeg a hangom, a kezem, de megpróbálok a szövegre összpontosítani, és teljesen transzba esek. Amikor végzek, és a helyemre megyek, akkor olyan, mintha meg sem történt volna.
2009. aug. 17. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!