Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek milyen fóbiája van?...

Kinek milyen fóbiája van? Hogyan lehet leküzdeni például a lámpalázat?

Figyelt kérdés

egyik osztálytársam - már 18 éves, fiú, nagydumás, csajozós, de ha egy tanár felszólítja, már akkor is kivörösödik. Ha olvasni kell hangosan, remegni kezd a hangja, ha fel kell mondani 3 mondatot, hiába tanulta meg, egyszerűen képtelen felmondani.

Segíteni szeretnék neki, de nem tudom, hogyan. Önbizalomhiányban nincs gondja. A tanároknak is visszaszól, csajozni nagyon is tud, szépnek tartja magát, mikor megtanul valamit tudja, hogy megtanulta. Csak zavarba jön, ha szerepelnie kell.

Mit javasoltok? Ha izgulás miatt hevesen dobog a szíve, akkor nem tud rendesen beszélni. Hogyan érje el azt, hogy ne kezdjen el szaporán verni a szíve, ha tudja, másnap fel kell olvasnia valamit vagy szavalnia kell?

Kérlek segítsen valaki!

2009. máj. 30. 17:43
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ne írjátok, hogy hallgasson agykontrollt, mert ismerem, és biztosan tudom, meg sem fogja próbálni.
2009. máj. 30. 18:01
 2/11 anonim ***** válasza:
nekem ugyanez volt, minden felelésnél ájulás előtt ültettek le, pedig ímúgy nagy szám volt és nem szenvedtem önbizalomhiányban én sem...azt hiszem ezt élvezte a tanárom, állandóan engem hívott ki. igazából megszokás kérdése, muszáj volt végigmondani. mindig arra gondoltam, hogy kit érdekel mit csinálok, mindig azt képzeltem, hogy otthon mondom magamnak és nem foglalkoztam vele hol vagyok. de az is segít, ha mondjuk neked felmondja otthon, mert akkoris oldódik a feszültsége kicsit, szokja a helyzetet. nekem ez segített.
2009. máj. 30. 20:09
 3/11 anonim válasza:

Ez nem feltétlenül mentális probléma. Keringésrendszeri betegség is okozhatja. Magas vérnyomás, vagy rendszeres pulzusgyorsulás (tachykardia). Velem 18 évig ugyanez volt és sose tudtam hogy az nem normális ami történik. Dokinál sokszor mértek magas vérnyomit meg pulzust de azt hittük hogy csak fehérköpeny-komplexus. Aztán egy éjjel 180as pulzussal és 200as vérnyomival riadtam fel, akkor kivizsgáltak az Országos Kardiológiai Intézetben és kaptam rá szívgyogyót.. azóta minden okés, tök nyugodt vok mindig, még felelésnél is :)

Azé frászt nem kell kapni, a lámpaláz természetes dolog.. ha nem jellemző magas pulzus -és vérnyomás akkor nemszóltam :) ..csak ez is egy lehetőség

2009. máj. 30. 22:22
 4/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Nem hinném, hogy baj lenne a vérnyomásával, de nekem bizony volt bajom a vérnyomásommal. Azért szeretnék neki segíteni, mert régebben én is hasonló cipőben jártam. Most hogy belegondolok... lehet, beképzeltem magamnak, hogy csak izgulok, holott az a szaggatott légzés a magas vérnyomásom miatt - amit örököltem apumtól - volt. Engem is kivizsgáltak, és kaptam gyógyszereket. Észre sem vettem, hogy már hosszú ideje nem jelentkeznek a "tüneteim".

Meg fogom kérdezni osztálytársamat, orvosi vizsgálaton mennyi lett a vérnyomása...

2009. máj. 30. 22:30
 5/11 anonim ***** válasza:

nekem pókfóbiám van.. legkisebb póktól hajlamos vagyok elájulni.. akkor van még bezártságérzetem az alföldön :D nem tudnék síkságon élni, nagyon rosszul érzem ott magam, szenvedek, minden bajom van.. jah a vértől meg orvosi cuccoktól elájulok :D szal elég problémás vagyok:S

amúgy szerintem próbáld szerepeltetni, hogy megszokja, pl. megkéred hogy pár barát előtt mondjon el valamit, de olyanok előtt akik nem röhögik ki semmiért..

2009. máj. 31. 18:28
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsot, kipróbálom
2009. jún. 1. 09:03
 7/11 A kérdező kommentje:
A te fóbiáidra sztem a hipnózis lenne a legjobb megoldás. írd be google-ra - ha érdekel - hogy hipnózis, kattints a legelsőre. Beírhatod, mit akarsz "beültetni" a tudatalattidba, elindul a 10 perces "film", és ha kitartóan csinálod, meglátod az eredményét. Tapasztalatból mondom!
2009. jún. 1. 09:05
 8/11 anonim válasza:
Félelmeim:magasság,sötétség,13-as szám.A lámpaláz pedig csak egy is izgulás.Majd csak leszokik róla.
2009. jún. 5. 18:35
 9/11 A kérdező kommentje:
13? nekem az a kedvenc számom! Ha meghallom, majd kibújok a bőrömből! (Kérdező vagyok) :D
2009. jún. 6. 11:56
 10/11 anonim ***** válasza:
szociális fóbia + összes állattól félek, de fóbiám csak a kutyáktól és ízeltlábóaktól van
2009. jún. 18. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!