Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lehet pánikroham?

Ez lehet pánikroham?

Figyelt kérdés
Eléggé félek attól, hogy teherbe esem, ezért is szedek fogamzásgátlót! De amióta közel van a menzeszem megjövetelének az időpontja egyre gyakrabban érzek magamon furcsa tüneteket! Először csak a karomban jelentkezik egyfajta bizsergés, valamikor elönt a forróság, ájulás érzés társul hozzá, és utána légszomj, vagyis ha beszélek utána meg kell álljak többször, hogy vegyek egy mély lélegzetet! Volt már máskor is, de azok általában éjszaka jelentkeztek, és akkor is terhesség miatt féltem, és emlékszem akkor szinte azt hittem kiugrok az ablakon vagy megőrülök, hogy nem tudom irányítani a dolgokat. Most, hogy egyedül vagyok szinte folyton érzem a karomban ezt a bizsergést, és volt is, hogy nagyon erősen tört rám, még jó, hgy feküdtem! Mindenki azt mondja csináljak tesztet, de már elegem van az állandó tesztelgetésből, volt, hogy két hetes késés alatt négyszer is csináltam, de persze mindegyik negatív! Nagyon félek előre attól, hogy mi lesz velem a következő napokban, miközben várom, hogy megjöjjön! Ráadásul egyedül vagyok, ami még rosszabb, mert nincs ami elterelje a figyelmem! Írjatok valami bíztatót!
2012. jan. 23. 11:58
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Tegnap amikor csak egyszerűen bevásároltunk egy boltban, eszembe jutott, hogy még nem tört rám ilyen dolog, rá vagy 10 percre, elég intenzíven elkezdtem ismét bizseregni a lábam és a karom, és azt hittem, hogy ott esek össze, de próbáltam szugerálni magam, hogy nem itt nem lehetek rosszul, és megpróbáltam elterelni a figyelmem és akkor sikeresen elmúlt! Már nem éreztem a szédülést!
2012. jan. 23. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
A leírt tünetek arra engednek következtetni, de hogy ezt a terhességtőlvaló félelem váltaná ki...? Védekezésre nem gondoltál? Ha meg igen, akkor másnak is kell állni a háttérben, ez így irreális.
2012. jan. 23. 12:07
 3/14 A kérdező kommentje:
Védekezek, írtam is, hogy szedek tablettát! De ha nem az váltja ki, akkor mi, pedig mindig akkor jelentkezik, amikor elkezdek parázni!
2012. jan. 23. 12:10
 4/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, a válaszom védekezésre irányuló része téves, de ez esetben biztos van más komoly stressz vagy depi a háttérben.
 5/14 A kérdező kommentje:
például mire gondolsz, mi állhat a háttérben?
 6/14 A kérdező kommentje:
vagy lehet, hogy valami betegség állhat a dolog mögött?
2012. jan. 23. 12:12
 7/14 A kérdező kommentje:
Miért mitől alakulhat ki pánikroham? Az a helyzet, hogy nekem elég nagy stressz, az ha véletlen becsúszna egy baba, mert most nagyon nagyon nem lenne még itt az ideje!
2012. jan. 23. 12:16
 8/14 anonim ***** válasza:
A pánikroham leküzdését, meg lehet tanulni, neked is sikerült már, erre a sikeres elterelésre gondolj, ha érzed a közeledtét. Hanem sikerül az ördögi kört megszakítani (írtál arra példát, a rohamra gondolni is elég volt, hogy előidéződjön - ezt értem ördögi kör alatt), kérheted pszichológus segítségét.
2012. jan. 23. 12:21
 9/14 anonim ***** válasza:

Gyorsabban írsz mint én, ezért hátrébb kerül a válaszom, mint amire vonatkozik.

Nem betegségre gondoltam, bár ez a fajta félelem, hasonlít a hypochondriára, legalábbis a természetét illetően. Pánikbetegséget az vált ki, ha valakinek viszonylag tartósan olyan problémái vannak (bármi lehet ez), amiről úgy érzi, nem tud megbírkózni vele, ez tartósan nyomasztja, depresszióssá válik miatta. Laikusként ennyit tudok róla, szakember nyilván jobban átlátja a folyamatot. Azt azonban én is tudom, abba, hogy ez valakinél kialakuljon (szinte mindenkinek vannak komoly gondjai, mégsem lesz mindenki pánikbeteg), nagy szerepe van a táplálkozásnak és életmódnak is, illetve azokban valamilyen zavarnak, hiányosságnak. (Ha mélyebben érdekel a téma, tudok olyan weboldalt ajánlani, ahol olvashatsz a témáról.)

Más: Hogy lehet két hetes késés antibébi mellett? Lehet, hogy újra kellene gondolni a nőgyógyászoddal, hogy milyen fajta gyógyszr lenne neked jobb. Nem biztos, hogy ez a mostani a megfelelő, elvégre azért van többféle, mert a nők sem egyformák.

2012. jan. 23. 12:46
 10/14 A kérdező kommentje:
Bocsi nem fogalmaztam megfelelően! Amikor két hetet késett nem szedtem még tablettát! Hát akkor nem nagyon tudom, hogy mi lehet mögötte, mert más betegségemről nem tudok, nincs semmi régebbi traumám vagy ilyesmi! majd kiderül. kíváncsi vagyok, hogy elmúlik e ha megjön.
2012. jan. 23. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!