Kikészültem, nem megy. Honnan merítsek erőt?
Elég hosszú lett a leírás, ha nem érdekel az egész, akkor csak az utolsó 3 bekezdést olvasd el és adj tanácsot ha tudsz.
A dolog a következő. 2008 szeptemberében kezdtem az egyetemet. Az első év egész jól ment, majd a másodévet már egy diákszervezetben kezdtem, ahova elég nehéz bekerülni, de sikerült. Nagyon inspiráló volt a közeg, szinte minden beszélgetésből tudtam tanulni. Egész szép jövő állt előttem, úgy láttam.
Azonban sajnos 2009 decemberében történt egy olyan dolog -nevezhetjük tragédiának is- ami teljesen kettétörte az életemet. Családi ügy. Sajnos én olyan ember vagyok aki nem igazán tudja a lelki dolgait megbeszélni még a barátaival sem, úgyhogy teljesen magamba fojtottam az egészet. Úgy voltam vele, hogy majd csak sikerül túltennem magam rajta. Próbálkoztam. A 2009 téli vizsgaidőszakom katasztrofális lett, de igazából nem is érdekelt. Azt hittem majd tavasszal összeszedem magam, nem így lett. A tavaszi vizsgaidőszak is siralmas lett és egyre inkább eltávolodtam a barátaimtól is. Nem tudtam nekik elmondani, hogy mi a bajom, egyre kevesebbet beszéltem velük. Idővel pedig már szégyelltem magam
előttük.
2010 nyarára sok mindent terveztem, úgy gondoltam, hogy sikerül végre összeszednem magam. Ha nem is mindent amit elterveztem, de sok célt sikerült elérnem. Az őszi félévnek úgy mehettem neki, hogy kezdtem már lábra állni, innen már csak előre lehet menni. Legalábbis így gondoltam. Azonban ahogy elindult a félév, az egyetem és a diákszervezet miatt nem igazán maradt időm magamra, megint elkezdtem egyre mélyebbre csúszni. A vizsgaidőszakra ismét sikeresen magam alá kerültem. Ennek az lett az eredménye, hogy az egyik tárgy ami 2009 decemberében nem sikerült, az immáron 3adjára sem sikerült. Ez azt jelenti, hogy dékáni kérelmet kellett beadnom a tárgy újrafelvételéhez, ha ezt elutasítják akkor repülök az egyetemről. Beletelt vagy másfél hónapba mire elfogadták, ezalatt a családomon kívül senki nem tudta, hogy min megyek keresztül, amíg várom az "ítéletet". Nagyon nehéz időszak volt, nem tudtam, hogy mi lesz velem. Végül szerencsére elfogadták a kérelmet. A 2011-es tavaszi félév elég nehéz volt, már csak a várakozás miatt is. A félév során nem tudtam teljesíteni a diákszervezeti kritériumokat, ezért kiestem. Szerencsére 1szer ki lehet esni, és vissza lehet szavaztatni magad. Engem szerencsére visszaszavaztak.
A visszaszavazás egy hétre esett azzal a vizsgával, ami abból a tárgyból volt amit 4edjére vettem már fel. Nem volt könnyű hét. :)
Ez után következett életem legrosszabb nyara, amit csak magamnak köszönhetek. Ki sem mozdultam a szobámból, a barátaim előtt szégyelltem magam, mindenkitől elidegenedtem. Csak vegetáltam egész nyáron. Őszre mindössze 1 tárgyam volt (egy olyan amit még 2009 decemberében nem teljesítettem), így szerettem volna munkát vállalni. Hát persze, hogy nem kellettem sehova. :D Nem tudtam eladni magam, hiszen én se hittem magamban. Így tehát az ősz sem telt másképpen, mint a nyár.
És elérkeztünk a jelenhez. Kedden vizsgázom egy tárgyból, amiből ha nem megyek át, akkor kicsapnak az egyetemről. Mindenki úgy tudja, hogy ez a tárgyam sikerült még pár héttel ezelőtt, de nem. Egyszerűen nem tudok rá normálisan készülni. Egyrészt azért nem mert egy roncs vagyok belül, semmi jövőképem nincs, nincs olyan amit szeretnék. Másrészt pedig amikor elkezdem tanulni, akkor megbénít a tudat, hogy ha nem sikerül, akkor vége van az egyetemnek, elúszott 3,5 évem. Emiatt blokkolok le a vizsgán is.
Tudom, hogy nagyon hosszúra sikeredett, de gondoltam leírom a pontos történteket. Elnézést, ha csak az idődet raboltam.
A kérdésem az, hogy hogyan tudnám magam megrázni még a következő 2 napban, hogy fel tudjak készülni rendesen a vizsgára? Próbálkozok erősen, de nem igazán megy.
Köszönöm, hogy végigolvastad és azt is ha van valamilyen tanácsod a számomra.
22/f
Egyszerűen muszály h mindent megpróbálj....ez a lehetőség az iskolával csak most érvényes ha elszúrod már nem fogod tudni jóvátenni.persze előfordulhat hogy az ember mindent elkövet valamilyen célért és mégsem megy de ez esetben legalább elmondhatod hogy te emelt fővel küzdöttél és nem hagytad el magad.és ez most egy cél neked az hogy utána mi lesz meg a jövő titka.
Mindig a következő nehéz lépést nézd és ne aggaszd magad a jövőn..mert akkor nem csod aha kikészülsz egyszerre sok mindentől tartassz szerintem...
A jelennel küzdj amennyire tudsz a többi meg majd alakul.
és igen hinned kell magadban ahhoz hogy sikerüljenek a dolgok mert ha ez neked nem megy mást még ugyse fog érdekelni.Minden ott belül dől el és ha ennyire negatív vagy akkor persze hogy nem jönnek össze a dolgok.
Tudom ezek így olyan légbőlkapott könnyű tanácsnak tűnnek de vhol itt kezdődik a titok nyitja.
És igen sajnos vannak az életben törést okozó dolgok,családi tragédia amin túl kell lépni és nem szabad hagyni hogy megbénítsa az életed.
Azt sem tartom helyesnek hogy céltudatosan magadba zárkóztál,így elmész a saját életed mellett...
A barátaiddal kellett volna feledtetned a nehéz időszakokat.nem pedig hosszú hónapokig őrlődni.Ahhoz hogy felejts és legyen valami életkedved a jövőhöz próbálj meg minnél többet kikapcsolódni és amennyire lehet társasági életet élni.
Én ezeket tapasztalatból írom,volt hogy én is azt mondtam nekem ez nem kell én jól elvagyok magamnak is.+kitaláltam egy csomó kifogást amik utólag nevetségesnek tűnnek.
Én ma már rájöttem mennyi embert löktem el magamtól,mennyi lehetőséget hagytam ki.
Szóval ne bukj ki szedd össze magad és KÜZDJ.
És ne felejtsd el hogy nem vagy egyedül a problémáiddal lehet hogy egy-egy barátod,v akik körülötted vannak hasonló élethelyzetben vannak.Senki nincs egyedül semmivel...csak megkell próbálni nyitni a másik felé nem bezárkózni és akkor tudtok segíteni egymásnak. :)
Hm,soraidat végigolvasva nagyon erős deja vú feelingem támadt: valami hátborzongató érzéssel csengett vissza és éledt szinte újra életem egyik legrosszabb döntésének -egy politikai döntés miatti-csaknem végzetes következménye.
Történt ugyanis,hogy beiratkoztam angol-olasz szakra.Az olasz szakon az első 2 évben még négyesem se volt(az alatti jegyem pedig egyáltalán nem),ez asszem -így utólag- számomra azt igazolta,hogy nem vagyok én hülye ,míg az angol szakon 3-asnál jobb jegyem még mutatóban se volt,rengeteg kettes,asszem talán 2 hármas kíséretében.Aztán a II.félévben pedig egy kedves tanárom,nevezzük a monogrammja alapján N.I.-nek megrántott leíró nyelvtanból.Az uv-k(2 lehetőségem volt) szintén 1 (elégtelen) osztályzattal zárultak.
Számomra is összeomlott ekkor a világ,az angol szakról ezzel és még egy úgynevezett szövegfelismerési beugrófeladat nem teljesítésével gyakorlatilag kizártam magam,egyszakon pedig nem végezhettem,mivel az időközben megszünt(a megszüntetést valami olyan ürüggyel kezdeményezték,hogy aki egyszakos,az szakbarbár,magyarul csak ahhoz az egy területhez ért,Magyarországnak pedig semmi szüksége szakbarbárokhoz,annál inkább szüksége van viszont olyan emberekre,akik legalább 2(de inkább több) területen otthonosan mozognak.
A dolog vége számomra az lett,hogy a történtek miatt(miután ennek a vizsgának + még egynek,a Brit irodalom II. szövegfelismerési feladatának,amely a vizsga beugrójául szolgált->beugró= előszűrő annak érdekében,hogy a tanárnak ne kelljen annyi ember vizsáztatásával fárasztania magát) kénytelen voltam abbahagyni az angol szakot,de szerencsémre még akkor,amikor ez kiderült,kiderült az is,hogy egy másik tanszék,az angol tanszéken tanító tanárok és egy másik tanszéken tanító tanárok aktív közreműködésével meghírdeti a szakfordítói és tolmácskurzust,és végül ezt végeztem el.
Így összességében -így utólag azt mondhatom- jobban jártam,mint ha csak egy szimpla mezei kutya közönséges tanári diplomám lenne,amiért ugyan -de -kérdem én- ezt ki kérdi meg manapság egy munkahelyen?- nagyon meg kellett küzdeni,harcolni...
Nekem is szinte ugyanezek a problémáim, 4. tárgyfelvétel, szakváltás, szétcsúszás meg minden, csak sokkal több mint neked. :D
És egyelőre úgy néz ki megint csúszok, méghozzá egészségügyi okokból mert sokat hiányoztam, félholtan voltam kórházban stb, vagyis önhibámon kívül, de hát ez senkit se érdekel. :D
Én se tudom még mit csináljak, próbálkozok majd diákmunkával, meg nekem is van a jövő héten egy vizsgám ami ha nem sikerül akkor kirúgnak, mert ha 2. nem sikerül akkor ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!